För mig är valet självklart!

Ibland har jag dåligt samvete, för att jag jobbar med det jag gör. För ibland blir det väldigt intensivt med sena kvällar och obekväma arbetstider. Ibland är barnen helt själv stundvis, men hittills har det gått  bra! Jag är långt ifrån en hönsmamma! Om jag hade haft ett ”vanligt” jobb och behövt ställa klockan en viss tid för att vara på plats när någon annan bestämt att jag ska vara där. Samma att inte kunna vare flexibel att gå hem när jag känner. Någon som bestämmer hur mycket semester jag ska ta varje år. Jag hade kvävts!!  Att inte få leva min dröm och att inte få göra det jag är bra på. Eller att inte få gå loss på min kreativitet där jag når min fulla potential i det jag gör. Hur bra mamma blir jag då?  För dom mår väldigt bra våra barn. När jag kommer hem ganska sent som denna kvällen och dom är glada med en stor kram i dörren. Kärlek i överflöd!  Alfons har precis avslutat en frivillig löparrunda. Det står nytvättade cyklar på framsidan som några av dom nyinflyttade hjälpt till med och Fabian var jätteglad över detta! Det är en familj som jag ännu inte träffat pappan, men jag har pratat med barnen som är jättehärliga! Jag  har ingen jättekoll på hur många barn dom är och ibland ser jag 13 åringen köra runt på en >1 åring i en vagn för att hjälpa till som barnvakt.  Familjen är icke svensk där barnen kan väldigt bra svenska trots knappt ett år här i landet. Någon mamma finns inte.  Jag är jätteglad att mina barn leker med dom utländska barnen!

Jag lyssnade på en föreläsare i somras som sa att när vi svenskar har det förbaskat dåligt, då har vi ”bara” mat på bordet och tak över huvudet. Då är det riktigt illa! Vi mår bra, vi är friska och vi är glada! Den där ”jante” eller ”svensson” (trots att vi bor i radhus), är jag är långt ifrån. Helt främmande för att sälja huset och dra iväg utomlands några år, det hindrar mig inte. Och det är en frihet att känna detta! Såg ett gäng äldre människor igår som spelade boule. Dom hade för längesedan passerat pension och då tänker jag till. Hur vill jag att mitt liv ska ha sett ut när jag är där och spelar boule? Leva någon annans dröm och rusa runt i ett ekorrhjul eller leva mitt eget liv. För mig är valet självklart!

 

11694081_10153372350381352_1870113243389430737_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>