”Den sista ensamma mamman”

Jag har något som jag gärna vill dela med mig av. Det handlar om en bok! Boken är skriven av en tjej som gick i min parallellklass på gymnasiet. Under 2014 kontaktade hon mig och frågade om jag kunde tänka mig att delta i en undersökning hon gjorde där hon intervjuade ensamstående mammor. Självklart ställde jag upp! Boken har ett väldigt viktigt budskap, det om hur viktig familjen är. Hon släpper boken idag och vill att så många som möjligt skall få chansen att läsa den, därför ger hon bort den GRATIS i två dagar – du kan ladda ner Kindle versionen av boken här http://www.amazon.com/dp/1514774348 idag och imorgon. Sprid gärna länken vidare och ladda ner boken. Jag hoppas att ni finner inspiration i det Annica skrivit om min erfarenhet som ensamstående mamma.

3d

Här berättar hon själv lite mer.

Mitt namn är Annica Törneryd. Kort presentation; uppvuxen i Kungälv, gick Kongahällagymnasiet (för 128 årsedan, sorry Jennie, men nu har vi verkligen blivit vuxna), fyllde just 40 (det gick hur bra som helst), är ensamstående 3-barnsmamma sedan 6 år. Mina tre barn är nu 7, 7 och 8 år, de föddes inom loppet av ett år; först Noé, sen tvillingarna Max och Mia när Noé just fyllt 1. Jag har alltså varit officiellt ensam med dem sedan de var två 1-åringar och en 2-åring. Intensivt, även om allt är relativt!

Jag bor i Luxemburg sedan 15 år tillbaka och har således upplevt ”ensam” på många olika sätt. Min familj bor i Sverige och kan inte hälsa på vidare ofta, eftersom Ryanair har slutat flyga hit. När jag tänker tillbaka på hur det var när jag först blev ensamstående känner jag bara ”herregud… ”, det var verkligen tuffa tider! För att försörja oss arbetade jag heltid och gav mitt allt på alla plan, tävlingsmänniska som man är. Det slutade med en stor fet KRASCH. Utbränd med panikångestattacker, det var helt fruktansvärt. Jag var rädd att jag inte skulle klara av att vara mamma längre. Men jag vägrade att ge upp, jag bestämde mig för att starta om, på ett bättre sätt, ett sätt som fungerar och gör mig lycklig och stark! Jag skrev en bok om det; dels för att jag älskar att skriva, och dels för att jag vill försöka ”rädda” andra familjer, med allt vad det innebär – främst att uppskatta värdet av en hel familj, där barn får växa upp med båda sina föräldrar.

Boken jag skrivit heter ”Den sista ensamma mamman” med undertiteln ”en gripande och sann berättelse om hur tufft det är att vara ensamstående mamma – och teorier om hur vi kan bevara kärnfamiljen”. När jag började skriva var det mest i självhjälpssyfte, för att bearbeta det jag gått igenom, förstå mina misstag, förlåta mig själv och bli hel. Jag trodde egentligen inte att det skulle bli en färdig bok av det. Men det blev det! Först kände jag att jag inte vågade dela med mig, eftersom det är väldigt privata och smärtsamma saker. Sedan kändes det viktigare att få ut mitt budskap, och jag bestämde mig för att publicera boken och dela med mig av min historia.

Att skriva en bok har varit en dröm sen jag var pytteliten J och nu har det blivit verklighet, fantastiskt roligt. Jag hade aldrig kunnat gissa att boken skulle handla om familjer som går sönder (speciellt inte min egen), men så är det i livet, man vet inte riktigt vad man har framför sig! Min uppväxt där mina föräldrar skilde sig, mitt dåliga självförtroende, mina dåliga val och andra faktorer har bidragit till att jag blev ensamstående mamma. Det är tufft. Jag har gjort det bästa möjliga jag kan av min situation – och skrivit om det. Det är delvis min historia, hur jag kraschade med en hejdundrandes ”burnout”, hur jag vände krisen och tog mig tillbaka. Dels redovisar jag resultat från en omfattande studie jag gjort med intervjuer på nästan etthundra ensamma mammor från olika delar av världen, samhällsgrupper, religioner, kulturer och åsikter. Boken innehåller dessutom övningar och inspiration för att må så bra som möjligt, trots en jobbig situation. Min förhoppning är att så många som möjligt läser boken, dels i rent underhållningssyfte, för jag har försökt att beskriva en väldigt jobbig situation med mycket humor. Dels för att upplysa om hur tufft det är, och förhoppningsvis få någon att inte gå samma väg. Men även för att inspirera och motivera de som är i en liknande situation, vilket är ganska många i dagens samhälle. Skilsmässostatistiken i Sverige (och många andra länder i Europa) ligger på 50%, vilket är helt fruktansvärt. Alla dessa barn som växer upp i splittrade familjer, för att inte prata om de trötta mammorna.

Jag hoppas kunna nå ut till tre grupper.
1) Unga kvinnor som ännu inte bildat familj, jag vill att de läser boken och får sig en rejäl tankeställare och råd om vad man bör vara noga med för att undvika en trasig familj,
2) kvinnor (och män) som är gifta och har barn, som tycker att det är lite tråkigt i relationen, som kämpar med vardagen, romantiken har försvunnit eller hinns inte med, det är mest gnäll och tjabb – jag vill få dem att inse det ENORMA värdet av en ”hel” familj, att försöka få dem att tänka till och verkligen uppskatta den skatten de har och att göra aktiva förändringar för att göra äktenskapet och familjen glad, sammansvetsad och lycklig! Sist men inte minst vill jag nå ut till,
3) ensamstående mammor som känner sig på gränsen till sammanbrott, som inte orkar ta itu med en ordentlig uppfostran, sin egen hälsa och positivt tänkande – för de är så trötta att de inte orkar tänka över huvud taget, jag vill inspirera dem och ge dem mod att orka, att hitta kraften inifrån att uppfostra sina barn till fina människor och att inte föra över en ”trasig” familjebild som det ”normala” till sina barn. Det är jättesvårt, men jag är övertygad om att det är möjligt.

Jag ger bort Kindle versionen av boken gratis idag och imorgon, för att alla de som inte har en ”bok-budget” skall kunna få tillgång till boken och även de som i vanliga fall inte köper böcker men är nyfikna på Den sista ensamma mamman. Alla som köper boken bidrar automatiskt till Den sista ensamma mamman Fonden https://youtu.be/VAQEdigTkD4

Jag har startat den för att stötta ensamstående mammor som har det kämpigt, men som alltid gör sitt allt för sina barn. Jag kanske inte kan förändra deras livssituation, men jag vill ge dem känslan av att någon bryr sig, visa dem att bra saker kan hända och inspirera dem att fortsätta kämpa och vara glada mammor som uppfostrar glada trygga barnJ! Det finns mer information om detta på hemsidan till boken http://densistaensammamamman.se/tlsmf/

Det finaste jag vet är en lycklig familj! Jag önskar att min historia kan inspirera någon att fatta rätt beslut och undvika smärtsamma misstag, att kämpa mer för sin familj och att lyckas hålla ihop, glada och lyckliga!

Jag önskar att det kunde finnas en sista ensam mamma, och jag önskar att det kunde vara jag.

Vänliga hälsningar,

Annica Törneryd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>