månadsarkiv: augusti 2015

Hawaii fest med härliga 9 åringar!

När jag bodde i Dallas för 15 år sedan fanns det lek och bushus. Man kunde även ha sina barnkalas där. Bollhav och utklädda figurer som serverade maten. Jättekonstigt, då! För i Sverige fanns det ju inte… Men som allt annat så kommer trenden även till Sverige och nu är det bowlingkalas och kalas på Lekstan och Bushuset. När jag betalade för maten som skulle serveras på Matildas Hawaii kalas igår, inkl dekoration och inbjudningskort som köpts in tidigare. Det blir faktiskt billigare att köra ett race på ett ställe man hyr och någon som fixar mat. Städa slipper man också göra… Enkelt! Men det som jag fixade igår, jag hade jättekul! Stod i köket från tidiga eftermiddagen och Matilda hjälpte till när hon kom hem från skolan. Gästerna var så fina i sina Hawaii kläder. Dom fick välkomstdrinken i vinglas och pizzan fick dom fixa en del själva. Grovjobbet hade ju kocken redan ordnat :) Glassbuffé med minimaränger som hette Matilda visade det sig. Presentöppning. Och vi toppade avslutningen med att kasta vattenballong på mig. Ett stående nöje när barnen har barnkalas hemma.

IMG_4365

IMG_4468

 

IMG_1050

IMG_1062IMG_1077

Nu är det igång med buller och bång!

När jag får för mycket runt mig så är det yogan som går bort, den bara försvinner. Att jag glömmer av den! och det är DÅ jag behöver den som mest för att kunna landa med båda fötterna på jorden igen. Det är så himlans lätt att jag glömmer bort mig själv, för nu är det igång. Nya schema och tider för barnen. Simskolan och träningar och matcher och… Ett helt vanligt liv som 4 barns mamma och jag älskar det!! Min kloka son Alfons säger ofta när jag vi säger hej då på morgonen: ”Ha en stressfri dag, mamma”. För det är ett saligt vimmel här på morgonen. Ett yogapass kl 9 varje morgon passar mig väldigt bra!  Det är inte alltid det finns på schemat på Sats. Det är en bra tid att göra min egen asana på. Just idag blev det med hjälp från Yogobe som är ett fantastiskt redskap för oss med minimalt med tid. Klickade igång Power Intensive 1 idag med Johanna Andersson. Det finns 5 olika sekvenser att varva. Tjena, helt svettig. Här snackar vi Power Intensive. Vidare kontorsjobb blir på mattan på golvet, bra för rörligheten. För dig som är kontorsnisse, strunta i stolen ett tag så får du se hur ansträngande det kan vara :)

matta

Har efter Turkiet dragit hårt i spakarna för godsaker. C9 är så himlans bra, en kick start på 9 dagar för att sedan gå över till ett annat program med daglig träning. Hemma och det är enkelt! Sedan tränar jag ju mest hela tiden ändå så mitt fokus ligger på kosten och det gör jag nu! På 9 dagar 2 kilo ner och 3 cm runt magen.

måttbandFIT 1 är på 30 dagar och allt kommer i en liten box. Kosttillskott, måttband och det står preciiiis hur man ska göra. Maila mig om du vill ha mer info: jennie@dyrhill.se

fit1

Hemma igen!

Hemma!! Fast det tog ett tag, Ola och jag satt fast  på flygplatsen i Antalya 2,5 timmar. Mitt i natten! Vi har kollat på Turkiets resor många gånger med barnen tidigare, men backat för att det är så sena flighter dit. Två vuxna och två väskor är enkelt! Att resa iväg från barnen är  jobbigt precis när man ska säga hej då. Väl på plats så är det ändå ganska najs… Bara ta hand om sig själv och inget mer. Efter 3-4 dagar så längtar jag jättemycket efter dom! Skönt att längta bara det inte blir för länge. När dom fått sina presenter och vi har kramat av oss så sticker dom iväg till kompisar igen. Så är allt som vanligt :) Tvätta och laga mat och torka av kladd här och var. Det gillar jag också. Det jag INTE gillar är… LÖSS! Det är en plåga och jag har idag lusat av minsta två som hade kryp i håret. Detta innan ens skolan har börjat och jag är numera lusexpert! Men det var vad vi toppade kvällen med. Annars har vi miniSatsat och varit på fotbollsplan.

 

IMG_7799
IMG_7811 I väntan med lusmedel i håret så blir det netflix i köket :) IMG_7815

Hälsningar från Side!

Insomnia har drabbat mig flera nätter nu. Eller…somnar här gör vi vid 21-21:30 tiden och vaknar vid 4 tiden helt utvilad. Nu väntar jag till att det ska bli ljust så jag kan ta på mig löparskorna och ge mig ut för en tur innan det blir för varmt. Många här tycker det är för varmt, men jag älskar denna värme och ifråga sätter mig själv varför jag bor i Sverige. Alternativ finns ju alltid, man får bara våga hoppa :) Typ såhär: IMG_0579 Side är jättefint och det är första gången som jag är i Turkiet och är väldigt positivt överraskad. Människorna är trevligare än jag hade förväntat mig och det är jättevackert här. Vi bor på Dogan som är ett Ving Sunprime hotell. +16 år är välkomna och det är en helt annan typ av resa än vad vi är vana vid. 1:e oktober åker vi till Sunwing med kidsen, då blir det en helt annan typ av resa. Nu längtar jag jättemycket efter barnen och jag träffar dom på söndag igen. Två dagar nonstop under parasollet blir det shopping, till dom. Jag har kunnat jobba på bra här under mitt parasoll. Bara det finns Wifi så är kontoret med liksom. IMG_0620 IMG_0585

I festfixartagen!

Jo men jag hinner nog att få ut mina inbjudningskort till min 40 års fest innan vi åker. Ola och jag åker iväg i morgon. En vecka och vi tar med oss kontoret till andra breddgrader. Jag fick lite panik efter denna sommaren för jag behöver verkligen sol! Om den vägrar att ge spår efter sig i detta landet så får man söka sig till andra länder. Laptoplifestyle är precis i min stil. Och det kommer bli mycket förberedelser inför hösten som snart kickar igång med buller och bång dessutom. Så för dig som väntar spänt med hur och när Rootcamps schema ser ut för Frölunda, det kommer :)  Vi kommer att träna mycket. Äta god mat.  Säkert träffa många trevliga människor. Nätverka och hitta nya människor är det bästa jag vet! Skrev det för flera årsedan här på bloggen, att jag samlar på människor. Det var innan jag började jobba med networkmarketing. Då tyckte jag att det lät konstigt, men nu är det fullt normalt. Jag samlar på nya möten och får massor av energi av det!
Det som kommer lite i kläm är Matildas födelsedag, hon fyller på söndag. Då firar vi på fredag istället, inget konstigt med det! Hon har alltid firat på konstiga sätt. Förra året i husvagnen i Luxemburg då vi åt pannkakstårta och hon fick väl en liten present. I år firar hon idag och även på söndag. En fredag längre fram ska vi bjuda hem hela hennes tjejkompisar i klassen på kalas. Släktkalas någonstans längre fram. Så det blir många kalas för henne. Och det blir ju en AS rolig fest när jag fyller 40. Hade jag varit i partysvängen hade jag säkert gjort ett lika bra jobb som Micael Bindefeldt.

 

IMG_0525 IMG_0527IMG_0532

Yoga för barn!

Idag har jag gjort minsta möjliga. Lite sådana hemmasysslor som man gör som mamma. Dammsugit och vikit tvätt torkat av några dammig hyllor. Är långt ifrån pedant och ganska slarvig trots min uppfostran med bäddade sängar och det ska torkas ur skåpen på vårkanten. Tror aldrig jag har torkat ur skåpen ens…. Bädda försöker jag göra. Även min ribba att ha ordning i hallen har jag sänkt ganska rejält :) Barnen leker med kompisar som kommit hem efter semestrarna och Ola drog iväg på en kurs. En hel vecka!! Barnen tycker det är jättekonstigt, för det är alltid jag som ska iväg. Och på lördag åker Ola och jag iväg, en vecka tillsammans. Bara han och jag. Byter arbetsmiljö som värmer och som ger oss bra tid tillsammans.
Jag planerar min höst med iver och med en stor gnutta försiktighet för jag tar lätt på mig för mycket för mitt jobb är alldeles för roligt! och vissa saker är mer lönsamma än andra. Så jag får välja mina tillfällen när jag ska jobba ideellt och när jag ska jobba för att få ihop lön. För att jobba med träning tjänar man inga storamängder pengar, förbaskat roligt och jag får massor igen! På onsdag ska jag träffa en tjej som driver en yogastudio och jag har fått frågan om att ha barnyoga pass. Det lockar mycket! Samtidigt som det är läskigt, och så är det ju med allt som är nytt. Den dagen som jag slutar att göra obekväma saker, då vet jag. Den dagen avvecklar jag mig. Det är utanför komfortzonen som det händer!

Visst är dom söta! Jag tog bort ljudet. Min Fabian som aldrig verkar komma ur kiss & bajs träsket, tyckte det var otroligt roligt när jag förklarade nedåt tittande hund. ”Upp med rumpan och fis ut i rymden”.  Han förstod vad jag menade i alla falla :)