månadsarkiv: juli 2015

För mig är valet självklart!

Ibland har jag dåligt samvete, för att jag jobbar med det jag gör. För ibland blir det väldigt intensivt med sena kvällar och obekväma arbetstider. Ibland är barnen helt själv stundvis, men hittills har det gått  bra! Jag är långt ifrån en hönsmamma! Om jag hade haft ett ”vanligt” jobb och behövt ställa klockan en viss tid för att vara på plats när någon annan bestämt att jag ska vara där. Samma att inte kunna vare flexibel att gå hem när jag känner. Någon som bestämmer hur mycket semester jag ska ta varje år. Jag hade kvävts!!  Att inte få leva min dröm och att inte få göra det jag är bra på. Eller att inte få gå loss på min kreativitet där jag når min fulla potential i det jag gör. Hur bra mamma blir jag då?  För dom mår väldigt bra våra barn. När jag kommer hem ganska sent som denna kvällen och dom är glada med en stor kram i dörren. Kärlek i överflöd!  Alfons har precis avslutat en frivillig löparrunda. Det står nytvättade cyklar på framsidan som några av dom nyinflyttade hjälpt till med och Fabian var jätteglad över detta! Det är en familj som jag ännu inte träffat pappan, men jag har pratat med barnen som är jättehärliga! Jag  har ingen jättekoll på hur många barn dom är och ibland ser jag 13 åringen köra runt på en >1 åring i en vagn för att hjälpa till som barnvakt.  Familjen är icke svensk där barnen kan väldigt bra svenska trots knappt ett år här i landet. Någon mamma finns inte.  Jag är jätteglad att mina barn leker med dom utländska barnen!

Jag lyssnade på en föreläsare i somras som sa att när vi svenskar har det förbaskat dåligt, då har vi ”bara” mat på bordet och tak över huvudet. Då är det riktigt illa! Vi mår bra, vi är friska och vi är glada! Den där ”jante” eller ”svensson” (trots att vi bor i radhus), är jag är långt ifrån. Helt främmande för att sälja huset och dra iväg utomlands några år, det hindrar mig inte. Och det är en frihet att känna detta! Såg ett gäng äldre människor igår som spelade boule. Dom hade för längesedan passerat pension och då tänker jag till. Hur vill jag att mitt liv ska ha sett ut när jag är där och spelar boule? Leva någon annans dröm och rusa runt i ett ekorrhjul eller leva mitt eget liv. För mig är valet självklart!

 

11694081_10153372350381352_1870113243389430737_n

Drömmer om sol!

Vi kollar resor, som så många andra runt om i vårt avlånga land och när vi rest utomlands har vi alltid rest med Ving. Gör några försök att titta på andra resebolag men ramlar alltid tillbaka in på Ving. Dagen till ära har vi besiktigat vår husvagn och en idé som ploppar upp är att sälja den! För en sommar som denna, man måste ju faktiskt inte äga en husvagn. Man kan hyra en husvagn istället och vara flexibel till annat. Jag ÄLSKAR husvagnslivet, när det är fint väder. Annars kan det kvitta. Så vi får väl se om den går ut på blocket senare i veckan :)
Första tanken är att knappa in 2 vuxna och 4 barn vilket kostar en förmögenhet och eftersom vi redan lägger en förmögenhet i oktober när vi åker hela gänget så känns det inte rimligt.  Men så poppade det upp en annan tanke. Ola och jag kan ju åka själva, hjälp så lyxig!  Så från att kolla Lollo & Bernie så tittar vi på Sunprime där vi har en åldergräns på 16 år. Bra träningsutbud som vi tittar mycket på när vi åker. Vi får väl se! Drömma är bra har jag hört och eftersom man bara lever en gång och vet aldrig vad som står bakom nästa dörr så är det väl bara att göra det! Eller? 😉

 

AYTSUOC1003_2_29_Fotor_Collage

”Den sista ensamma mamman”

Jag har något som jag gärna vill dela med mig av. Det handlar om en bok! Boken är skriven av en tjej som gick i min parallellklass på gymnasiet. Under 2014 kontaktade hon mig och frågade om jag kunde tänka mig att delta i en undersökning hon gjorde där hon intervjuade ensamstående mammor. Självklart ställde jag upp! Boken har ett väldigt viktigt budskap, det om hur viktig familjen är. Hon släpper boken idag och vill att så många som möjligt skall få chansen att läsa den, därför ger hon bort den GRATIS i två dagar – du kan ladda ner Kindle versionen av boken här http://www.amazon.com/dp/1514774348 idag och imorgon. Sprid gärna länken vidare och ladda ner boken. Jag hoppas att ni finner inspiration i det Annica skrivit om min erfarenhet som ensamstående mamma.

3d

Här berättar hon själv lite mer.

Mitt namn är Annica Törneryd. Kort presentation; uppvuxen i Kungälv, gick Kongahällagymnasiet (för 128 årsedan, sorry Jennie, men nu har vi verkligen blivit vuxna), fyllde just 40 (det gick hur bra som helst), är ensamstående 3-barnsmamma sedan 6 år. Mina tre barn är nu 7, 7 och 8 år, de föddes inom loppet av ett år; först Noé, sen tvillingarna Max och Mia när Noé just fyllt 1. Jag har alltså varit officiellt ensam med dem sedan de var två 1-åringar och en 2-åring. Intensivt, även om allt är relativt!

Jag bor i Luxemburg sedan 15 år tillbaka och har således upplevt ”ensam” på många olika sätt. Min familj bor i Sverige och kan inte hälsa på vidare ofta, eftersom Ryanair har slutat flyga hit. När jag tänker tillbaka på hur det var när jag först blev ensamstående känner jag bara ”herregud… ”, det var verkligen tuffa tider! För att försörja oss arbetade jag heltid och gav mitt allt på alla plan, tävlingsmänniska som man är. Det slutade med en stor fet KRASCH. Utbränd med panikångestattacker, det var helt fruktansvärt. Jag var rädd att jag inte skulle klara av att vara mamma längre. Men jag vägrade att ge upp, jag bestämde mig för att starta om, på ett bättre sätt, ett sätt som fungerar och gör mig lycklig och stark! Jag skrev en bok om det; dels för att jag älskar att skriva, och dels för att jag vill försöka ”rädda” andra familjer, med allt vad det innebär – främst att uppskatta värdet av en hel familj, där barn får växa upp med båda sina föräldrar.

Boken jag skrivit heter ”Den sista ensamma mamman” med undertiteln ”en gripande och sann berättelse om hur tufft det är att vara ensamstående mamma – och teorier om hur vi kan bevara kärnfamiljen”. När jag började skriva var det mest i självhjälpssyfte, för att bearbeta det jag gått igenom, förstå mina misstag, förlåta mig själv och bli hel. Jag trodde egentligen inte att det skulle bli en färdig bok av det. Men det blev det! Först kände jag att jag inte vågade dela med mig, eftersom det är väldigt privata och smärtsamma saker. Sedan kändes det viktigare att få ut mitt budskap, och jag bestämde mig för att publicera boken och dela med mig av min historia.

Att skriva en bok har varit en dröm sen jag var pytteliten J och nu har det blivit verklighet, fantastiskt roligt. Jag hade aldrig kunnat gissa att boken skulle handla om familjer som går sönder (speciellt inte min egen), men så är det i livet, man vet inte riktigt vad man har framför sig! Min uppväxt där mina föräldrar skilde sig, mitt dåliga självförtroende, mina dåliga val och andra faktorer har bidragit till att jag blev ensamstående mamma. Det är tufft. Jag har gjort det bästa möjliga jag kan av min situation – och skrivit om det. Det är delvis min historia, hur jag kraschade med en hejdundrandes ”burnout”, hur jag vände krisen och tog mig tillbaka. Dels redovisar jag resultat från en omfattande studie jag gjort med intervjuer på nästan etthundra ensamma mammor från olika delar av världen, samhällsgrupper, religioner, kulturer och åsikter. Boken innehåller dessutom övningar och inspiration för att må så bra som möjligt, trots en jobbig situation. Min förhoppning är att så många som möjligt läser boken, dels i rent underhållningssyfte, för jag har försökt att beskriva en väldigt jobbig situation med mycket humor. Dels för att upplysa om hur tufft det är, och förhoppningsvis få någon att inte gå samma väg. Men även för att inspirera och motivera de som är i en liknande situation, vilket är ganska många i dagens samhälle. Skilsmässostatistiken i Sverige (och många andra länder i Europa) ligger på 50%, vilket är helt fruktansvärt. Alla dessa barn som växer upp i splittrade familjer, för att inte prata om de trötta mammorna.

Jag hoppas kunna nå ut till tre grupper.
1) Unga kvinnor som ännu inte bildat familj, jag vill att de läser boken och får sig en rejäl tankeställare och råd om vad man bör vara noga med för att undvika en trasig familj,
2) kvinnor (och män) som är gifta och har barn, som tycker att det är lite tråkigt i relationen, som kämpar med vardagen, romantiken har försvunnit eller hinns inte med, det är mest gnäll och tjabb – jag vill få dem att inse det ENORMA värdet av en ”hel” familj, att försöka få dem att tänka till och verkligen uppskatta den skatten de har och att göra aktiva förändringar för att göra äktenskapet och familjen glad, sammansvetsad och lycklig! Sist men inte minst vill jag nå ut till,
3) ensamstående mammor som känner sig på gränsen till sammanbrott, som inte orkar ta itu med en ordentlig uppfostran, sin egen hälsa och positivt tänkande – för de är så trötta att de inte orkar tänka över huvud taget, jag vill inspirera dem och ge dem mod att orka, att hitta kraften inifrån att uppfostra sina barn till fina människor och att inte föra över en ”trasig” familjebild som det ”normala” till sina barn. Det är jättesvårt, men jag är övertygad om att det är möjligt.

Jag ger bort Kindle versionen av boken gratis idag och imorgon, för att alla de som inte har en ”bok-budget” skall kunna få tillgång till boken och även de som i vanliga fall inte köper böcker men är nyfikna på Den sista ensamma mamman. Alla som köper boken bidrar automatiskt till Den sista ensamma mamman Fonden https://youtu.be/VAQEdigTkD4

Jag har startat den för att stötta ensamstående mammor som har det kämpigt, men som alltid gör sitt allt för sina barn. Jag kanske inte kan förändra deras livssituation, men jag vill ge dem känslan av att någon bryr sig, visa dem att bra saker kan hända och inspirera dem att fortsätta kämpa och vara glada mammor som uppfostrar glada trygga barnJ! Det finns mer information om detta på hemsidan till boken http://densistaensammamamman.se/tlsmf/

Det finaste jag vet är en lycklig familj! Jag önskar att min historia kan inspirera någon att fatta rätt beslut och undvika smärtsamma misstag, att kämpa mer för sin familj och att lyckas hålla ihop, glada och lyckliga!

Jag önskar att det kunde finnas en sista ensam mamma, och jag önskar att det kunde vara jag.

Vänliga hälsningar,

Annica Törneryd

Hemma igen!

Vi har haft omröstning mest hela dagen i bilen. Ska vi, ska vi inte? Kollat väderkartor runt om i västra Sverige och tillslut blev det faktiskt så att vi beslutade att avbryta våran tur i husvagn. 13 grader och ihållande regn är jättemysigt. Ett tag. Nu är vi hemma igen och barnen har sina kompisar som också fortfarande är lediga. I morgon börjar jag jobba, på riktigt. Både med nya och högre målsättningar när det gäller träningen. Jag har höga ambitioner med företaget som jag längtar mycket att sätta tänderna i. Ibland måste man bli lite förbannad för att det ska hända saker. Jag har inte kommit dit jag vill med mina träningsresultat inte heller i min business. Min ledighet tar jag längre fram när om det blir någon sommar i år. Jag har Barcelona och Kreta att se fram emot närmaste månaderna. Skönt att kunna välja och bestämma själv! Men fick några härliga dagar ändå i husvagnen…

dyrhill på camping

 

 

#campnext2015

Jag är på helt rätt plats på rätt tidpunkt och jag omger mig med massa människor som jag tycker om. När vi samlas 250 galningar under samma tak kan det inte blir mer än roligt! Det är lärorikt och jag har skaffat mig så många nya vänner, bara på en helg! Lärt mig massor och kommit till insikt på många plan vad som är viktigt för mig. Tiden är väldigt viktig för mig att kunna vara mycket mer med familjen än vad jag har varit. Det är verkligen jätteroligt att jobba med att jobba med träning och ha PT kunder, men det är ju faktiskt viktigare att vara med dom som är allra viktigast för mig. Därför passar networkmarketing väldigt bra!
Grymt tema på helgen som var 80-tal med färgsprakande kläder och en musik som jag gillar! Häftiga föreläsare och… ja det går inte att beskriva. Kul som attan och detta är tydligen ett jobb säger dom :)

IMG_7039 IMG_7043
IMG_7064
IMG_7136 IMG_7149

Jag kunde ju inte hålla mig så jag bjöd på träningspass för teamet. En ny kompis, Jennie, hörde av sig när hon såg att jag annonserade på FB gruppen att hon kunde avsluta med yoga och mindfulness. Vilken kombi med den fantastiska vyn som Tyllsnäs udde har.

IMG_7155 IMG_7168 IMG_7175 IMG_7192

Det var väldigt många bra föreläsare. Någon rolig. En annan hade bra fakta. Många inspirerande. Men den som inte lämnade något öga torrt var Jonas Gustafsson. Ta fram nästdukar och se filmen. Vilken kille! Vilket driv och vilja. En film man kan kolla på någon dag när det känns lite tungt.


IMG_7051

Grattis Pappa Ted på födelsedagen!

IMG_6972
Teddans födelsedag är den viktigaste för mig att fira av oss alla och idag fyller han 54 år ett stort grattis till dig Teddan! Vet att du inte var så noga med att fira din födelsedag, den ligger mitt i sommaren när alla har semester och blev lätt bortglömd. Men nu firar vi den mer än någonsin!! Det är mycket roligare att fira din födelsedag än den sorgliga dagen då du gick bort i april 2009.

Vi firar med påmpa och ståt och planerar den ganska bra. Förra året var vi i Kroatien med husvagnen och jag tog med mig en rulle marsipan och tårtbottnar för att säkra upp det viktigaste på bordet just denna dag: pricesstårta. För det var hans favorit. Toppar vi den med tennisrack och ferraribilar blir det ännu mer maxad faktiskt :) Besöket vid gravstenen brukar vara ganska underhållande, jag klämmer i med en sång och barnen håller för öronen för det är pinsamt. Alfons förslog Spotify istället och han kommer ihåg vilka låtar vi spelade på pappas begravning och började själv nynna på ”Som en bro över mörka vatten”. Han kommer även ihåg hur ledsen han var medans lillasyster studsade omkring i kapellet och fattade ingenting vad som pågick. Fabian som bara var 6 månader och satt vagnen. Den låten som är främst är min och Teddans är den som dyker upp då och då på olika tillfällen, ”Utan dina andetag” med Kent. Den valde vi när vi gifte oss och jag valde den till begravningen.  Ibland dyker den upp på gymet, på något café. Restauranger har jag hört den vid flertal tillfällen. Jag vet ju att det är Ted som trycker på play för att göra sig påmind i mitt liv.

Vi hälsade på graven redan i går och Fabian och Alfons hittade varsitt svärd som sedan blev dekoration. Att stå på händer är Matildas paradnummer och sedan drog Hugo igång någon lek med att springa mellan stenarna. Blommorna fick vatten och även hans grannar. Matilda hade målat stenar för att lägga hos pappa. Våran första sommar efter Teddans bortgång käkade vi princessbakelse vid graven. Det är konstigt men så kan man också göra :)

IMG_0071

Idag äter vi tårta till frukost. Det kan man också göra :)

IMG_6973

Och så vår låt då. Ibland blir jag glad när jag hör den, ibland ledsen. Den berör och jag tycker mycket om den!

Skitkul en lördagkväll!

Jag är egentligen väldigt musikalisk av mig och det händer något med kroppen när jag hör musik jag gillar. När jag satt och svetsade ihop magiska cykelklasser hade jag alltid musikörat på för att hitta ny musikinspiration till kommande klasser. Den delen av mig ligger tyvärr ganska långt nedpackad… Dansant var jag också en gång i tiden då jag faktiskt började min gymkarriär på aerobic golvet med hela den munderingen som 90 talet hade att erbjuda :) Jag hade högsta betyg i musik på högstadiet, och det är det enda betyget jag har att skryta med. Nu sitter jag och ska snickra ihop min egen yogaklass och det är ändå ganska kul att vara helt ny. Jag har redan en lång lista med musik som jag vill ha med på min klass, en jag fyllt upp successivt genom åren. I fall om jag skulle bli yogainstruktör. Musikörat är på igen och det gillar jag!

Just denna helgen brinner det lite i knutarna för mina inlämningsuppgifter till Globalyoga utbildningen ska in imorgon! Fick bockat av en klass att observera igår när jag var på Sats Masthugget med papper och penna för ta del av Elaine Rydbergs klass. I morgon åker jag till Sats Kompassen för att vara med och assistera en klass. Hjälpa deltagarna in i position, som en hjälpfröken till den ordinarie instruktören. Något jag bävar för!! Så där jobbigt i magen ni vet, för att jag inte gjort det tillräckligt många gånger. Men det är som med allt annat, ut ur komfortzonen! En klass som jag ska börja undervisa ska också in till min handledare, och den är nästan klar. Jag kommer ha en klass för dig som är helt ny och inte kan någonting, som är nyfiken på yoga. För dig som vill följa min yogaresa. För jag är helt ny! och jag brukar bli hyfsat bra på det jag ger mig in på och som jag tycker är roligt. En sen lördag kväll sitter jag och renskriver min hemuppgift utan att det känns jobbigt. Tvärtom, det är skitkul!

 

yogayoga2

Team Rynkeby Älmhult, ni är bäst!!

Förra året på Rootcamp Käringön så träffade jag två tjejer som var med på träningshelgen. Inga extremtränande personer utan två sköna och glada tjejer som gillar att träna. Lisa och Carin från Älmhult. Dom skulle cykla till Paris berättade dom och Carin skulle vara lagkapten. Det är projekt Team Rynkeby när man gör det för den goda saken skull. Du sätter dig på cykeln och tillsammans med ditt team cyklar du ner till Paris, för att bidra till den goda saken skull. Samla ihop pengar till Barncancerfonden. Det fanns inget existerande lag i Älmhult så det blev Carins nöt, att hitta motiverade cyklister i Älmhult.
Jag har träffat Carin under året några gånger och jag följer dom med spänning på Facebook. Jag får verkligen ståpäls och blir helt tårögd vilken insats dom gör!  Dom har idag cyklat 101 mil och har 24 mil kvar innan dom når målgången Paris.
Fasen alltså, vad jag bara beundrar människor med eget driv. Dom säger att dom ska göra en sak och så gör dom det!  Allt är möjligt bara man bestämmer sig! Carin Ludwig och Lisa Engman och resten av alla cyklister. Ni är mina stora idoler!

älmhult

älmhult 2

Yoga i Båstad på annat sätt.

Jag beställde en fet fruktsallad till kvällsmat och det fick jag! Ola tog dom små till affären och jag tog dom stora på en tur. Jogging blandat med intervaller. Sedan blev det sura miner när jag hade valt en för lång sträcka. Men vi kom tillslut ner till stranden för plocka snäckor. Det som toppade vårt träningspass var på yogamattan där jag körde några solhälsningar tillsammans med kidsen. Då försvann alla sura miner och vi kunde sätta oss ner och ha en mysig kvällsmat tillsammans. Ända tills mellan brorsan tappade tallriken så det var fruktsallad på HELA golvet. Då finns det inte alternativ än att säga till alla barnen att gå ut för det behövdes städas. Så himlans gott om utrymme finns inte här :) Faktiskt blev jag inte arg, det har med våra yogasession att göra. Mer yoga åt familjen!! Så nu är barnen ute på fotbollsplanen trots att klockan passerat läggning för längesedan. Det är det som är sommarlov!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6715IMG_6729IMG_6739Vi är i Båstad och hur länge vi är här vet vi ännu inte. Husvagn är soft och enkelt och man behöver inte planera så noga. Det som måste göras i morgon är att tvätta, för nu vänder vi på kallingarna här. En dusch på Hugo som är härligt sommarsmutsig, det är också sommarlov