månadsarkiv: maj 2015

Workout Åre i bilder.

Redan nu har jag bestämt att jag ska åka hit även nästa år, så tar jag kanske med Matilda igen. För det är så himlans kul att ha henne med. Hon är mycket utan mig  på hotellet men vi hinner med en hel del ändå. Shoppar, badar, spelar spel, käkar ihop. Och så leker hon med Alice och dom hjälps åt att passa lillebror när vi mammor tränar av oss. Dom har roligt och vi också, en väldigt bra kombo!

Det är verkligen ett späckat program att välja så att alla kan vara med. Mina huvudsakliga pass är utomhus och på yogamattan. Föreläsning när jag behöver vila kroppen. Så jag tar med mig inspiration till min Rootcamp grupp och tar även med mig ett par höfter hem som fått bekänna färg. Många djupa squats och rörlighetsträning ute på gräset i dag! Alice och Matilda passerade på utsidan och fick vara med på ett hörn också.IMG_6102

IMG_6097

woå1

woå2

Det ingår hemuppgifter i min yogautbildning och jag checkar av några moment här på plats så jag fick äran att sitta på stora scen med dom andra proffsen. Vi gick runt klassen och fick hjälpa deltagarna att hitta in mer korrekt i position. Läskigt och lärorikt. I morgon väntar nya äventyr på mattan. Jag hamnar liksom där för jag bara älskar det!!

IMG_6121

Och här har vi coola ligan som är med oss, yeah!!

woå4 woå3

Workout Åre 2011, så såg det ut för oss….

Det här är andra gången som jag är på Workoutåre och det ser helt annorlunda ut nu för mig, än vad det gjorde för 4 år sedan. 2011 när Hugo bara var några månader gammal så packade vi in familjen i husvagnen för att åka 90 mil norrut. Barnen säger fortfarande det: ”Det är väl inte lika långt som till Åre…” En lång resa bara för en helg, men väldigt minnesvärd. Det är ju dom halvgalna sakerna som man kommer ihåg! Dom gånger vi varit iväg på All inclusive utomlands, dom resorna flyter ihop och känns nästan samma. Våran biltur till Åre kommer vi aldrig glömma… Först var det ju en väldigt lång bilresa. Sedan bodde vi på Duveds camping som ligger cykelavstånd från Åre, så jag hojjade fram och tillbaka till konventet. Ola tog hand om kidsen för att åka och titta på stora vattenfall. Fikade tillsammans på Holiday Inn gjorde vi också såklart!

IMG_0167

IMG_0274 IMG_0220

Nu har jag 3 TUFFA klasser framför mig så jag har lassat hela magen full med frukost och jag hade dessa tjejerna med mig som sällskap denna morgon:

IMG_6087

 

 

Många hemlisar att hålla just nu…

Det pirrar i hela kroppen, för nu bär jag på alldeles för många roliga hemlisar som jag vill berätta men ändå inte. I morgon ska jag väcka Matilda och packa hennes väska så ska vi åka till Landvetter. Hon vet fortfarande inte att hon ska iväg och det var knappt jag kunde hålla mig när jag sa godnatt till henne. Fick snällt nicka med att vi skulle fixa present till söndagskalaset till en kompis. Från början skulle Emma, Marie och jag iväg till Åre för att vara med på Workoutåre. Nu är vi 3 vuxna och 3 barn som ska åka ihop. När Emmas skulle ta med sina 2 kids så bokade jag på Matilda också. Det ska bli så jätteroligt att åka. Bara hon och jag. Inte massa andra killar från familjen :)
Sedan har jag annat pirr i kroppen. The Rootcamp Movie. Jag har sett den och den är sååå himlans bra. Jag har sett den om och om igen. Inte visa utan hålla mig/oss till 21:e augusti då vi kör 2 års kalas för Rootcamp och även film release. Men ni kan få 2 små previews. Det kommer bli röda mattan, högklackat och champagne minsann.

 

IMG_6066 IMG_6063

Läskigt men spännande!

Det är inte helt lätt det där med yogautbildning. Att ställa sig på en matta och göra som instruktören säger är ganska enkelt. Sedan att tänka yoga och lära sig yoga är en helt annan kopp. På sikt ska jag ska på ett enkelt och tydligt kunna läsa av en grupp och sätta ihop ett eget pass är väldigt mycket HJÄLP!!  Jag satt i måndags och observerade en yogaklass som ingår i min utbildning, att det ska göras. Så nyttigt!! I min redovisning för den så skrev jag ihop något på bara en kort stund, en reflektion från min sida. Kanske jag fattar lite ändå vad det handlar om? Musiken för mig är viktig och tycker det är kul att leka med den och min Spotify lista blir längre och längre. Det är nästan som för 10 år sedan, när jag skulle bli spinninginstruktör (numera heter det cykelinstruktör) När jag gick på pass efter pass med olika instruktörer, för att hitta inspiration till musik och upplägg. Blir jag inte yogainstruktör nu så blir jag det sedan och den resan för min egen del är jättehäftig! Fast det heter inte yogainstruktör, inte heller yogalärare. När vi går i Globalyoga kallas vi för riverguides. Så jag ska bli en riverguide när jag blir stor. Läskigt men väldigt spännande!

bild block

Stolt och glad!

Det var kul, förbaskat kul! När tiden inte har någon som helst betydelse, inte heller vilken distans jag skulle klara av. I mitt mindset skulle jag kliva av redan innan Älvsborgsbron. Kanske över Hisingen en bit och bli upplockad där.  Jag har i stort sett inte löptränat alls sedan somras, någon mil här eller där. 5 kilometers rundor och varit med mitt Rootcamp gäng i spåret. Inget mer. Jag har haft en hälsena som har strulat till och från. Och när jag i morse kände av min stela fot så trodde jag aldrig att jag skulle ta mig i mål. Men det gjorde jag!! Första medaljen jag verkligen blivit glad över, på riktigt! ”Förr” när jag plöjde marathon och Göteborgsvarv med höga krav, kom i mål med bara ett litet smile på läpparna. Då fanns det alltid med mig att jag kunde ju faktiskt ha presterat bättre och har i stort sett alltid varit lite missnöjd över mina resultat.
Alla kända ansiktet jag passerade längs vägen idag fick en kram. Jag ville uppleva Göteborgsvarvet på riktigt, den där folkfesten som är. Min fantastiska support och familj var med mig så jag mötte dom vid 5 km. 12 km och även vid Avenyn fanns dom med mig och jag blev matad med lördagsgodis :)  Matilda ville ha min nummerlapp efter loppet.  Min tidigare medaljer har jag slängt. Denna medaljen kommer jag att behålla för den har ett värde i min prestation och upplevelse.

11119008_10206848604312379_4524007889121927915_o

10257198_10206848611472558_3048536563589240350_o

En annan skön person som fastande på film. HÄRLIGT JOBBAT!! Malin tog beslutet på fredagkvällen att springa. Jag hittade en startplats och hon gjorde det. Vilken tjej!! 
11147067_10206848605032397_1121523048570269992_o

Så nöjd! Blodad tand… jag är faktiskt en löpare. Inte en fd löpare. Nu får jag se vart jag ska springa nästa gång tro :)

11133643_10206848619352755_7814726371194633757_o

En helt ovanlig dag.

Idag är det en ganska udda dag. För det första att jag är hemma, det är ju ändå helg och jag brukar vara på annan ort. Sedan ligger det ett startbevis till Göteborgsvarvet här bredvid mig, det står inte mitt namn på den men jag har köpt den. Har inte bestämt om jag ska springa 5 kilometer av sträckan eller ta mig över till Hisingen. Har ingen ambition att ens ta mig runt med mina få kilometer i benen och kroppen som strulat hela vintern. Just idag, ganska stark. Men det är alltid festligt att stå i startfållan och komma iväg på en folkfest. Men innan detta äventyr ska jag träffa mina nya kompisar som jag lärt känna på min Global Yoga utbildning. Vi ska öva ihop idag och har lånat en yogasal. Som det är nu så är det ett STORT frågetecken hur jag ska kunna instruera en yogaklass. Det är väldigt enkelt att vara ute i skogen och coacha och peppa deltagare. Sitta på en spinningcykel med headset är också enkelt. Detta är helt annat. ”Andas in armare upp, andas ut armar ner…” Jag låter som en tråkig maskin. Men man måste ju börja någonstans.

 

IMG_6006

Kan Pruseluskan göra chins tro?

Aj, jag har ont i underarmen.  Jag hänger för mycket och krampar hårt för att komma över. Det är hakan över som gäller. Till min hjälp har jag dessa snoddar som ska ta mig i mål, förr eller senare att kunna göra en chins helt utan redskap. Jag har 4 snoddar/remmar eller vad dom nu kallas. Ni kan se ju ser var jag har köp dom :)  Tänker ta med dessa på vår husvagnssemester i sommar, för lekplatser med ställningar finns ju alltid. Är dock oroad över hur jag ska komma i remmen utan stege eller pall. Någon får väl lyfta upp mig…

IMG_5960 Gillar lila. Mycket går i lila. Har ett lila linne från Salming också, men det blev det blåa idag. Gillar linnet jättemycket!! Det är lite längre och sitter väldigt skönt på kroppen.

 

 

IMG_5966IMG_5969

 

Faktiskt var det på vippen att jag köpte en lila hjälm också. Väldigt snygg!! Passform sådär. Antar att den är mer stöldbegärlig än den gråa jag istället valde.IMG_5970Såhär ser min nya skönhet ut!! Jag fick en kommentar att jag ser ut som Pruseluskan när jag kommer cyklandes. Jo, kanske. Men det gör inget det minsta, sitter väldigt skönt på den. När jag harvat runt på snabba och lätta cyklar många långa mil där framåtlutningen på kroppen är väldigt oskön, så är denna helrätt för mig just nu!

IMG_5956

Helgen i en rasande fart!

HEJ!! lite kärlek till bloggen och Träningsnarkomamman. Tror att det är jag som är Träningsnarkomamman. Ibland är det bara ett namn på mitt företag och denna sidan. För det är inte alltid som jag känner mig ”sådan”. Mamma är jag alltid fast kanske inte den där mamman som står hemma med maten färdig på bordet eller ser till att matsäcken är perfekt packad till barnen. Tränar jag gör jag, just för tillfället tränar jag mer att andra ska komma i form och bli starka än mig själv. TUR att jag har Michael kl 13:30 på onsdagar, där det även ingår en uppgift för mig  att jobba med till nästa gång. TUR att jag går en yogautbildning som också får mig att längta till mattan varje morgon. 30-45 min på mattan innan familjen vaknat har blivit min morgonrutin, en väldigt bra sådan!

Okej, helgen då. När jag ser detta kortet så ser jag ju att det var ju precis så som helgen var. Jag var på bröllop och håret lite på svaj. Den make up:en glömde jag mer eller mindre av… För jag anlände Varberg 10 min innan vigselakten. Då hade jag satt mig i bilen efter löppass och frukost på Visingsö. Ön som jag begav mig till på fredag morgon. Typ :) Jag hade en helt fantastisk helg med många nya bekantskaper. Det är ju det jag gillar, nya möten och människor. Jag samlar på dom!

Bröllop med rufsig frisyr… det var ju inte det finaste vädret i lördag så jag kan skylla på det :)

Ola och jag Här har ni Nutritioncamp 2.0-gänget. Fredrik Paulun him self och Camilla Rova som skulle göra komma in lördag och söndag hann jag aldrig träffa. En snabbvisit på Visingsö blev det denna gången. Det kanske blir en Nutritioncamp 3.0 längre fram då ska jag göra the long version…11218478_10153114488629279_692961896461842995_nHann med en skön löptur i den härliga naturen! 
planka skogen suss

Det där med mat…

Det här med mat. Näring och det man stoppar i munnen. För mig är det oerhört viktigt att gå på rätt sorts bränsle så ofta och mycket jag kan. När det kommer in fel bränsle i min kropp blir jag trött och orkeslös. Dricker jag för mycket kaffe blir jag svårkopplad i huvudet. Äter jag socker vill jag bara ha mer. Dricker jag alkohol påverkar det oerhört mycket på mitt välbefinnande. Jag sitter allt i soffan och dricker vin och äter choklad, ibland. Kaffe med kaka är supergott!! Men det blir ju konsekvenser av det såklart. Så jag väljer mina tillfällen med omsorg och när jag kan välja själv så gör jag så bra val som jag bara kan.
Ola vann en årsförbrukning av Kellogs flingor och vi äter aldrig vita flingor till frukost. Vita flingor= socker. Det blir gröt eller hemmagjord müsli. Sällan macka. Så vi gav bort dessa till en hjälporganisation. Tycker inte ens om vita flingor och energi nivån skulle vara nere i skorna ganska snart efter avlutat frukost. Så vita flingor till frukost går bort! Då lägger jag hellre min sockerkonsumtion på annat. Och anledningen att vi vann flingor var att vi jobbar med rekrytering av nya medarbetare. När det står en trevlig tjej och har demo på Kellogs på Coop som kanske behöver ett nytt roligt jobb, då får man ju smaka för att prata lite. Vips så vann Ola. Tur i spel och tur i kärlek :)

kellogs12

Nu är jag på resande fot, då jag ska till Visingsö för att träffa folk som är kostnördar som jag själv. Och en Shell mack är inte bara ett ställe att fylla på bensin. Här köper många sin lunch. Jag väljer sallad med varmrökt lax och matvete. Någon annan väljer en korv med bröd. För mig är det inte ens en lite lockande att köpa en korv som legat på rullarna för att bli varma. IMG_5846 IMG_5847Jag njuter av livet och tar tillvara på varje tillfälle! Vi jobbar på torsdagar och har förmånen att ha kontoret inne vid Korsvägen inne i stan, bredvid Liseberg. Incontro ligger alldeles bredvid så numera när vi har Eva hemma som kan passa barnen, och både Ola och jag kan gå, iväg slinker vi förbi på en liten after work. Nu när Göteborg är som finast vill vi sitta på uteserveringen och titta på folk. Ett glas vin och en halv räkmacka för att jag väljer mina tillfällen med omsorg.
IMG_5845

Onsdag är en härlig dag!!

Innan en yogaklass ska man som instruktör sätta en intention på sin klass. (Jag har som ambition att bli yogafröken när jag blir stor och går Global Yoga utbildning nu) En intention är något som kommer inifrån en själv. En reflektion över något eller en händelse. Då får jag lite tuggummi i huvudet. Tänk om man inte har något att komma med? Eller ska jag öva in något eller ta något som hände för ett tag sedan. Då kanske det är samma som för mig när jag är här och bloggar. Jag har väldigt svårt att bara krysta fram något. Om jag skulle få betalt för att blogga, av någon sponsor vet i katten om jag skulle lösa det. Skriva på beställning. Men det kanske man kan lära sig…  Så när det är tomt här på bloggen av inlägg, så har det antingen inte hänt så mycket. Eller så händer det alldeles för mycket att jag inte få skrivro. Eller som nu, när jag är helt uppfylld efter en yogaklass. Då går fingrarna av sig själv. Onsdagar är väldigt härliga. Jag är ute med mitt Rootcamp gäng i arla morgonstund. Monikas yoga är kl 9. Sedan tränar jag med min PT som jag har bokad kl 13:30. Någonstans där emellan ska jag ha lunch med mina Rootcamp kollegor. Så ser denna dagen ut för mig!

När jag går i flip flip till och från yoga klassen, då är jag väl en ”riktig” yogi eller?

yoga2 yoga1