månadsarkiv: april 2015

Som julafton en onsdag i april.

När jag gick i 4:e klass var jag med om en dag som jag fortfarande minns väldigt väl och jag kommer ihåg att jag sa att det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Det var tre stora händelser på en och samma dag. Först skulle jag gå på Ytterby marknad med en kompis, köpa godis och köpa något neonfärgat som var väldigt poppis på 80-talet. Efter det skulle mamma köra mig till en annan klasskompis för att hämta hem en hamster till mig. Lycka!! För att avsluta på kvällen med Melodifestivalen. Ni förstår att det var julafton för mig!

Hugo var lite i samma läge i måndags, när han skulle med Ola för att hämta hem våran husvagn som vi precis köpt. Han sprang upp och ner för trappan för att hämta bunkar och plastmuggar och annat som vi förvarar högst upp i huset, för vårt nästa hus på hjul. Han tog ledigt från dagis och det var en stor dag för honom!

IMG_5662

När jag vaknade i morse så hade jag samma pirr i magen. En dag full av roliga saker. Onsdagar är en favoritdag då jag får träffa mitt Rootcamp gäng early bird. Idag bjöd jag även på frukost, dom är så mycket värda för det arbetet dom lägger ner ute i skogen.

IMG_5675
På lördag smäller det, tagningar för att filma Rootcamp. Så detaljplanering för det är i full gång! Väldigt mycket pirr i magen då jag har ett manus som jag ska mata in i huvudet. Hjälp! Löser sig väl… Kul ska det bli i alla fall!

IMG_5678Och denna dagen, nästan som julafton avslutar jag tillsammans med min make. För mig spelar det ingen roll om det är onsdag i april eller om det står någon högtid i kalendern. Livet ska man fira varje dag, på ett eller annat sätt! Vi firar det såhär just nu på Säröhus som är väldigt speciellt för oss…

11174906_10153081326639279_8100343558034342170_n
11204447_10153081326709279_4386528618246427165_n11200876_10153081326779279_6657246370644316416_n

Yogagames är mötesplatsen att vara på!

Yogagames är en underbar mötesplats och det kommer folk från hela landet. Jag känner otroligt många människor som passerar, så för mig känns det som en återträff. Fd instruktörskollegor. Nyfunna vänner i Globalyoga utbildningen. Kunder som kommit förbi tidigare år. Jag har svårt att ta mig in i yogasalen för jag bara älskar att stå i montern och möta människor. Kramkalas grande!

Vi går ett gäng yogabiljetter i vår monter därav kommer Yogagames vara eventet som jag återkommer till. Nytta med nöje liksom. Rusty Wells blev klassen jag gick på idag. En kille med humor och bra musik. Ett lagom utmanande pass där jag somande i shavasana. Världens längsta dag men ser mycket fram emot en lång dag i morgon. Love my job!
IMG_5637

FullSizeRenderIMG_5638

IMG_5633 IMG_5640

Måndagsgänget inspirerar!

Det är så otroligt inspirerande att jobba med människor som vill ha en förändring. Mitt måndagsgäng dom är helt fantastiska! Dom vill minsann förändra, dom vill gå ner i vikt. Vi körde i gång 16:e mars då vi träffas en gång i veckan för kostpepp och inspiration. Därefter tränar vi tillsammans. Ett tufft pass som inte tar så lång tid och är enkelt att göra hemma. Att inte ha tid att träna köper jag aldrig, för alla har tid. Det handlar om prioritering.
Dom går efter Forevers viktminskningsprogram som börjar med C9-en kickstart som ger goda resultat! Detta är ingen diet, det handlar om ett beslut och en långsiktig förändring. Vissa i gruppen har fått jättebra resultat!! Nästan 10 kg på vissa och mindre på andra. ”Nu har jag en mage som funkar bra och min hy har blivit mycket bättre OCH 9 kg minus på vågen” Många fördelar på man på köpet! 3 boxar och 69 dagar. Finns i min shop, hör bara av dig om du vill testa! Jag har själv minskat 4 kg i vikt sedan jag började. Toppen toppen!!

 

10922811_10152537424176470_8820853553506738534_n

 

Igår hade vi jättefint väder och jag tog med musiken ut och ja, det drog till sig folk :) Barnen var med första vändan. Sedan blev dom sura för att ”tanterna”-alltså vi :) klarade mer än dom och sedan gick dom…

IMG_8975

 

 

Jag är på helt rätt plats med rätt människor!

Jag festar till med Loka och solhälsningar tills solen går ner denna lördagkvällen. Det är våran läxa till i morgon. Solhälsningar alltså :) Tidigare har jag inte gillat solhälsningar för jag har varit  rädd att göra fel, och med diagnosen buktande diskar har jag varit feg. Nu gillar jag dom mycket och att flöda igenom gång på gång är en fröjd. Framför allt när vi har musik i bakgrunden ”Joyride” med Roxette. Global yoga är en skön mix mellan rockigt, meditativt, roligt, svettigt, disciplinerat. Skratt i mängder. Och alla dessa sköna deltagare, jag som samlar på möten med nya människor är på helt rätt plats!

IMG_8965

IMG_8971Tagit på mig sockorna på fel fot. Med ett yogiskt mindset så är det inget jag stör mig på :)
IMG_8968Läser igen vad jag har i läxa, och har två punkter kvar ser jag… Busy lördagkväll.

IMG_8973Vi är ett glatt gäng som många bor på samma hotell som mig och så började prata med Anna i morse vid frukosten. Jag känner igen henne så himlans väl, precis som om vi hade gått i samma skola. Hon bor i Stockholm och har ingen som helst koppling till mig och mitt. Hm… hade så himlans svårt att släppa VAR. För jag har pratat med henne. Det visste jag.  Men sen så, vi kläckte den, mitt i frukosten gjorde vi high five varför jag känner igen henne så väl!! Vi var väldigt bra kompisar på puls.se-ett löparforum för 100 årsedan. Vi har träffats på en löparresa för typ 10 årsedan. Hon vet att jag vunnit pris för tjock marathon löpare. Helt plötsligt känner vi varann väldigt väl! Jätteroligt! 

IMG_8972

Passa på att lev idag, i morgon kan det vara för sent!

En uppgift vi har tills i morgon är att vi ska hålla i en uppvärmning 5-7 minuter. Liggande eller sittande. 4 fota stående eller stående. Det blir väl lite katt och ko, nål och tråd. Vi har direktiv att handlederna ska värmas upp, även bröst och nacke. Vi är väl en 30 personer på kursen så det blir många uppvärmningar som ska göras i morgon. Hon är en tuff lärare Johanna Andersson med en stor portion humor och glimten i ögat. Otroligt duktig, det är därför jag har valt Global Yoga. Jag tar ofta rygg på personer som är duktiga och skuggar dom så mycket jag bara kan. Så morgondagens uppvärmning blir nog a la Monika Björn. Henne gillar jag också mycket! Vi har det så bra i Göteborg med många duktiga yoga lärare. Om jag ska bli yoga lärare? Jag går iof en utbildning för det, men om jag ska bli det vet jag inte. Mest för min egen skull. För jag behöver det. Utan yogan hade jag varit en totalt sönderstressad person. Nu när jag börjat meditera så ska jag allt komma in mer på djupet också.
IMG_8962IMG_8963En annan uppgift vi har tills i morgon är att visa en position, göra en sekvens i yogaklassen vi hade i morse. Min uppgift är att sätta intentionen på klassen. Och när jag fick det till mig så vet jag precis hur jag kommer att sätta den. För det är den 17.e april idag. För dig kanske det är vilken dag som helst, men inte för mig. För 6 årsedan rycktes mattan bort under mina fötter när Pappa Ted dog i cancer. Så intentionen blir ”Passa på att lev idag, i morgon kan det vara för sent”. Är tacksam över att bära med mig detta, att inte ta livet för givet.

Kan jag blir yogafröken tro?

Jag borde skaffa mig en manager, ni vet en sådan där som fixa och donar och ser till att man kommer på rätt möte på rätt plats. För min kalender är….tokfull. I alla fall denna veckan då jag har många byten av kläder. Just idag går jag från Rootcamp-tränar kläder till möteskläder. Till massörkläderna. Till löpcoachen. Någonstans på vägen till kontoret ska jag snygga till frisyren och hålla en affärspresentation. Ja, en späckad dag minst sagt. Och jag har något väldigt kul att se fram emot i helgen. Global Yoga utbildning i Skåne! Nu i frukostruschen fick jag bokat ett rum, för jag ska tillbringa helgen i södra delen av landet. Block och rem har jag precis beställt, för det ska jag ha med mig. Kurslitteraturen köpte jag för längesedan ska också med. Jag ska bli yogafröken, undrar om man kan vara yogafröken trots att jag inte kan göra en bakasana? På bilden ser det ut som jag kan, eller hur :) 1/100 dels sekund var Ola framme med kameran. Just denna bilden säger inte mer än 1000 ord. Den ljuger faktiskt ganska bra :)

bakasana

En annorlunda avslutning på semestern!

Jag drabbades också av en mindre minnesförlust när jag skulle åka iväg till läkaren med Matilda. Glömde remissen hemma och körde tillbaka för att hämta den. Satte nyckeln i lägenheten bredvid och blev förbannad över att låset var så trögt…  Min stressnivå var väldigt hög! En ny erfarenhet när ens barn blir helt blank i huvudet och upprepar saker gång på gång. Matilda ramlade i backen igår och jag såg inte fallet. Jag mötte henne där vi hade bestämt plats för fika och hon grät jättemycket! Att hon hade fått hjälp av en tjej som inte pratade svenska. Hon sa att hon hade ramlat. Tröst och kram och fika… Sedan frågade hon vad som hade hänt, gång på gång. Hon hittade inte sina skidor. Pekade på läppen flera gånger och sa att hon hade ont. Läkaren i Idre förstod också att allt inte stod rätt till. In i en taxi och iväg till Mora som ligger 15 mil från Idre. Så här är vi nu. Ola är i stugan och packar ihop resten av familjen för att komma förbi och hämta oss.
Jag gillar dalarna och Mora hamnar jag ofta i av annan anledning än Vasaloppet. Nu har jag sett Mora Lasarett från insidan också och det är inget som är specifikt för barn. Hade det blivit värre hade vi fått åka vidare till Falun. Funkar fint här, trots att dom inte har skjortor i hennes storlek…

IMG_5518 IMG_5521Vi har haft många tester vad hon minns och inte… Det lossnade mer och mer innan vi ens hade träffat läkaren. Vad vi åt till middag i fredags.  Att vi har fått en ny tjej som bor hos oss som heter Eva och att hon nyligen bytt rum hemma i huset. När ipad koden satt, yeah!!! Välkommen tillbaka älskade Matilda. Tackar livet ännu en gång för att påminna mig att leva här och nu, rätt vad det är så händer det något. Tacksam!
IMG_5522Jag har bott i min Rootcamp buff hela veckan. Lördag kväll och även denna söndag morgon, ser fram emot ny frisyr och mascara och rena kläder… Vi har det ändå ganska hyfs, vi hade en läkare som tillät oss att titta på tv på kvällen :)
IMG_5530

Sista dagen i Idre!

Då laddar jag för sista skiddagen i Idre och våran vecka har verkligen varit toppen!! Barnen lär sig otroligt snabbt. Alfons susar ner med sin bräda i dom röda backarna. Fabian kör på som bara den. Hugo plockar liften själv och plogar och det där diplomet han fick från skidskolan är han mycket stolt över. Matilda tycker att hennes sport ska bli skidåkning, kruxet är ju att då måste vi flytta till Idre. Hm… Ja, hon har ännu inte hittat sin grej för att aktivera sig, men just utförsåkning blir ju lite knivigt.
I morgon packar vi iväg tidigt som attan! Vi tar vägen om Stockholm för att släppa av mig jag har en rolig dag på jobbet som jag ser mycket fram emot! Underställ av, kavaj på! Det är konstrasterna som är grejen liksom…

fabian i backen

matilda

alfons i backen diplom hugo och jag

Dagens bild: bakasana med hjälm

Vi har haft ett blåsigt Idre idag, dom mätte 25 m/s på toppen. Jag hörde hur det ven utanför fönstret redan när klockan ringde kl 6. Det blev yogamattan i morse en kortis och att krypa ner under täcket innan resten av familjen skulle upp. Det är verkligen härligt att springa här men det är ju så. Ner till Idre by går det ner. Snabba steg och låg puls. Hem är det 87% av maxpuls och uppåt..

På toppen fick vi hålla hårt om barnen då dom nästan blåste upp för backen igen. Packade in oss så mycket vi kunde. 

  

 

Yogobe är så himlans bra! Det finns ingen anledning att kunna smita från yogan. En matta och iphone. Dessutom bjuder dom på 3 dagars gratis träning. Idag behövde jag core träning i massor. Min sköra rygg behöver en stark core, slarvar jag vet jag precis vad som händer. Har många som är intresserade när jag tränar. Hugo tyckte det var extra roligt när Johanna på filmen sa: ”Om någon kommer och nyper dig i rumpan ska den vara hård som stål”. Filmen underhåller många alltså…  

Så är det den där bakasana… Jag tror att det beror på min rädsla, att jag ska slå i huvudet, som gör att jag inte lyckas. Trots med hjälmen på går det inte, grrrr!! Teknik eller brist på styrka, eller båda som saknas. Får ta hjälp av expert här tror jag. Skam den som ger sig