månadsarkiv: januari 2015

Tack!!

Vi har en jätterolig helg framför oss. Vi blir bjudna på hotellövernattning. Ska vara med på ett jätteroligt event här i Göteborg, då vi träffar kollegor från hela Skandinavien, 1500 härligt galna Forever kollegor under samma tak. Det kommer bli träning och föreläsning med Annika Sjöö. God mat. Fest och en helg som vi sent kommer att glömma. Det är både Ola och jag som ska iväg i helgen och det är ett jobb som ska göras. Föreläsningar och bankett är ett jobb det också :) Vi är i Göteborg och bor på Gothia Towers och åker i morgon förmiddag. Läste tidigare i veckan om vilken dresscode som gäller på banketten. Kostym vilket innebär klänning för min del. Inte kavaj och byxor. I onsdags ägde jag ingen klänning och i förmiddags ägde jag inga pumps. Nu är det snart nedpackat i en väska. Urtjusig kommer jag bli! Härlig konstrast till träningskläder och det är variationen jag gillar mycket! På frågan om vi behöver en barnflicka är svar JA! och vi tittar såklart på det. Men just denna helgen löser vi det från nära och kära. Stort tack till alla berörda!! Min mamma och barnens kompisars föräldrar och Linda. Min fantastiska vän som flyttar in och tar hand om huset och barn och mat och fix med logistik. Det är med en tacksamhet som inte går att beskriva!! IMG_6460 IMG_6461

Crossnature för juniorer!

Jag lärde mig massor! Att Vasaskeppet sjönk 1628 och även följdfrågan som jag först inte kunde, anledningen till att det sjönk? Jo, det var fellastat… Det är sådant dom lär sig i 5:e klass och det var ju några år sedan för en annan :)  Underbara barn!! Som kommer hit efter skolan för att träna med mig ute i naturen. Kläder efter väder och min största utmaning för dagen var att lära mig namnen som jag klarade ganska bra! Vi gav oss ut i skogen, hittade några träd som vi satt jägarställning samtidigt som frågan gick runt vad dom vill göra på sportlovet. Dom låååånga utläggningarna blev kortare och kortare då kompisarna jagade på svaren för att benen inte orkade längre. Mycket lek såklart.  Så har du barn mellan 8-13 år och bor i Frölunda området, kom till Positivparken kl 15 på onsdagar. Kostnadsfritt! Och lite frukt efter det såklart. Det obligatoriska hoppet var dom allt med på :) crossnature kids

Hemmaträning på gymet.

I stort sett skulle jag kunna lägga träningen hemma, för den utrustningen har jag.  Bosuboll, pilatesboll och TRX. Jag maler på med övningar för höft och rygg för att bli så stabil som möjlighet. Mina buktande diskar får jag ta så mycket hänsyn till för dom ställer till det så mycket, så JA det är värt det. Men förbaskat tråkigt. För att kunna ösa på med jobbighetsträning som jag älskar-total utmattning, så måste jag tråkträna. Någonstans i min rehab så känns det som jag legat av mig. Inga större endorfin kickar. Så jag har nu beslutat och kommer investera i mig själv i en PT som jag ska träffa varje vecka. Jag vill våga mer i gymet och behöver någon som kollar och peppar mig ordentligt. Säker och jobbig träning! Ser fram emot att fylla 40 i höst med en starkare kropp och knopp.
Två av dom övningar jag körde på Bosubollen, som jag kombinerade var benlyft-jättebra för ländrygg.

rygglyft Och rygglyft. Även här jobbar ryggen och rörelsen med armarna hittar du även muskler på övre delen av ryggen…ryggresning

Nytt fik i Kungälv!

Hallå alla ni som bor i Kungälv, ni har fått ett übermysigt fik hos er! Jag gick ju igång på alla cylindrar när jag steg in här och hann med att fråga många frågor till tjejerna bakom disken. Ett fik helt i min stil! Och dom hade fått bra respons av kunder och dom hade upptäckt att det kommer en och annan barnvagn hit. Så dom planerade en lekhörna för barnen och amningshörna. Grattis till er nyblivna mammor!  Tyvärr hade jag redan ätit lunch och var mätt, men en god rawfood boll fick jag med mig med en take away kaffe. Här kan du få sallad och wraps och allt såg verkligen tokfräscht ut! Jag kommer absolut komma tillbaka och besöka er inom kort, med mer utrymme i magen för både sallad och rawfood dessert :)
IMG_6453 IMG_6454 IMG_6459IMG_6455 IMG_6456 IMG_6457

I´m Sats:anized

Jag är Sats:anized där jag förut var en stolt medarbetare och numera är en stolt medlem. Hög klass på instruktörer och schemat är outstanding med klasser runt om i Göteborg. Jag får bara plats med 4 plastkort i min nya plånbok a la iphone fodral och mitt medlemskort på Sats får uppta en dyrbar plats.
Jag har kört en sporadisk träningsdagbok tidigare, lite med Runkeeper och lite med något annat. Och nu när jag kommit igång med löpning i snigelfart så börjar det ändå att bli några kilometrar i Runkeeper och det är peppande! Såg även att Sats träningsdagbok synkar i hop sig med mina kilometrar i löpning. Fiffigt va!
Tycker att det ser väldigt bra ut med mycket och varierad träningsmängd sedan vi kom hem förra fredagen.
sats sats

Idre fjäll lockar!

Wii, jag är frisk även idag!! Två ben och två armar och 4 friska barn och ett hem som är fantastiskt. Überoptimistisk, I know… Men jag har blivit lite mer yogisk och lever i nuet sedan jag  kom hem. 5 veckor av ihärdigt yogande i värmen över jul och nyår gör sina avtramp, väldigt bra sådana. Tydligen har jag gått och blivit nykterist också och uppskattar väldigt mycket att vara pigg och rask på morgonen. När man börjar närma sig 40 så sätter sig ett endaste glas vin sina spår av tungt huvud. Inte värt det! Det blev sallad och bubbelvatten till lördagssupé igår, funkade väldigt bra det också!
Det är snö och solen strålar i Göteborg och www.idrefjall.se  har många träffar från min sida. Det får allt bli skidåkning i påsk, är ju så himlans härligt. Denna gången blir det ingen husvagn uppe på fjället, varken campingplats eller husvagn finns kvar… Jag kan förstå dom som haft säsongsplats på fjället år efter år och den nu är borta, vilken sorg! Nu står det väl stugor eller är skidbacke där vi bodde. Några bilder från förra året och lite läs har du HÄR.

IMG_8783 IMG_8795IMG_9055IMG_9083

5 lyckliga kilometer!

Det är lördag morgon och snön vräker ner utanför fönstret. Trots att klockan ännu inte hunnit slå 9 har barnen tagit på sig kläder och gett sig ut för att rulla runt i snön. Då spelar det liksom ingen roll om det är bra på tv eller något annat. Det där med att gnälla för att dom inte hittat strumpor finns inte. Dom ska bara ut och passa på medan tillfället finns, det andra kan liksom vänta.
Fredagen bjöd på sol i Göteborg och det var kallt och krispigt ute. Skriva dom där fakturorna eller åka posten med det där paketet som skulle iväg kan ju liksom vänta. Det är det som är så härligt med mitt jobb. Jag bestämmer själv!! Det är bara för mig att slå igen datorn, på med löparstassen och ge mig ut. Det finns ingen chef som säger till mig att det får jag vänta tills arbetsdagen är slut. 5 smärtfria kilometer gör mig verkligen överlycklig! På platten med lätta och avslappnade steg.
IMG_6447 IMG_6440IMG_6448
IMG_6449

 

Min man är gröt och omelett expert!

Det är skillnad att vakna kl 6 eller 7:15 som vi gjorde i går då Fabian kom in och frågade om han fick gå upp… Vi försov oss en aning. Inte så att vi kom för sent på något sätt, men att stressa på morgonen sätter sina spår under resten av dagen. Jag kände mig ganska trött i går. I morse gjorde Ola tålmodigt sin mannagrynsgröt som han längtat efter till sig och barnen, vilken tid det tog!! Han är våran grötexpert i huset.  Havregrynsgröten får han till riktigt bra. Smyger ner ägg i den som barnen gladeligen äter, så får dom i sig bra proteinet också som mättar bättre. Men den där mannagrynsgröten tackade jag nej till så jag fick en grönsaksomelett och sallad till. Ja, han är även vår omelett expert, så jag är mycket lyckligt lottad. Då ska ni veta att jag höll på att dissa honom för att han inte kunde laga mat. Men på något sätt blev hans intresse för matlagning bara större och större när vi flyttade ihop, så nu har han helt tagit på sig rollen i köket :) Omelett är outstanding frukost med sallad till så står man sig väldigt bra. Låt mig presentera Transistorgatan 40´s gröt och omelettexpert, Ola Dyrhill:

ola

omelett

Crossnature Junior drar snart igång i Positivparken!

När vi gick våran Crossnature utbildning förra året, det var då jag hörde talas om Cia första gången. Att hon också hade gått samma utbildning och bor nära mig. Sedan sprang jag på henne när jag hade en PT kund i Positivparken. Hon är en härlig tjej som gör en sådan bra insats! Hon är anställd av Göteborgs Stad och jobbar i Positivparken som inte bara är en lekplats. Man kan gå in och pärla. Köpa lite fika. Hon var nyligen i Branäs och åkte skidor med 8 barn i ett Rädda Barnen projekt, för det finns inte alla som har möjligheter till skidåkning tex. Du är en hjälte Cia :)
Nu ska jag få ta hand om hennes juniorer och hålla i Crossnature träning för dom. Idag har jag varit och hälsat på vi har pratat om hur Cia brukar lägga upp passen för 8-13 åringarna. Det blir mycket lek och in i skogen ska vi vara. Kottar och pinnar skutt och hopp så. Ser mycket fram emot detta! IMG_6433IMG_6430 IMG_6431
IMG_6435 IMG_6436

Nu kickar vi igång Rootcamp 2015!

Det är ändå några som är vakna mer än vi tidigt på morgonen. Någon med träningskläder på och andra i arbetskläder.  Redan när vi körde igång Rootcamp 2013 så såg vi en tjej där på morgonen. Trots kyla var hon klädd i short och linne. Vem är hon? Det fick vi reda på när vi läste GP för ett tag sedan. En ultralöpare som gör några mil innan hon börjar sin dag…
Några andra vi träffade idag var klädda i varma gula kläder och anställda av Göteborgs stad som ser till att vi har det rent och snyggt på våran lekplats. Det är några få uppe och så är det VI! Vi som älskar att träna utomhus oavsett väder. Under natten har det kommit snö i Göteborg, inga mängder men så där så det blir vitt och det knarrar under fotsulorna. Som ett barn skuttade jag ut ur dörren redan 05:30 för att ta min kilometer upp till Ruddalen där jag träffar min fantastiska Rootcamp grupp. Mössa, vantar, broddar och ett glatt humör. Sedan tar vi Ruddalen med storm. Även lekplatsen som vi ofta återkommer till. Kan man bli hög på sitt jobb? jo jag kan!! Nu är Rootcamp igång för 2015 och det kommer bli ett häftigt år!!

jag

Hittar ni både den shotsklädda och gulklädda mannen? Frölundas fantastiska deltagare ser man ryggar och rumpor på :)
ruddalen IMG_6422
snöstafett