månadsarkiv: september 2014

Två helt olika pass

När jag ska på spinningpass är jag inte så jättenoga att komma i god tid till passet. På med skorna, hitta en cykel. 3 minuter till start och man är igång… Ska jag på yoga vill jag gärna ha 10 minuter till godo innan passet börjar. Hitta rätt plats i rummet. Sitta på mattan och bara vara. Helt två olika pass och upplevelser. Idag har jag varit på båda, lyckats mig! Till skillnad för bara några veckor sedan prioriterade jag jobb framför yoga passen där man kan hitta många bra just under lunchtid. Nu kommer yogan i första hand. Både för att få lugn och harmoni i kroppen, men även för hälsenan som SKA må bra. Min rehab plan ser ut såhär:
Yoga varje dag! Får jag inte ihop en klass så kopplar jag in Yogobe som är ett jättebra komplement! Excentriska tåhävningar. 3×15 rep både morgon och kväll. Varje dag, hela vägen ända fram till våren. Hur länge som helst ska jag hålla på med det. Astråkigt! Men vad gör man inte för att kunna springa igen?

yoga

Blommor och bin och dinosaurier.

Småkillarna gav mig utmanande sagor för kvällen. Fabian 6 år, som aldrig kommer ur dinosaurie åldern ville ha mer kunskap om dessa odjur. Vissa namn går ju inte ens att uttala! Hugo 3,5 år ääääälskar Kråke böckerna. Just för dagen blev titeln ”Kråke i mammas mage” och då kommer det upp massa frågor kring det, när författaren förklarar och ritar utförliga bilder på spermier och hur det går till… Nu när mörkret kommer tidigare så kan man får kidsen i säng ganska snart och jag började frossa i instruktionsboken till min nya kompis Canon G1x. Den tiden på dygnet som Matilda blir som mest fnissig och pratig och det går inte att få hejd! Så hon fick vara med och utforska kameran. Lik sin mor som har svårt att se normal ut på kort. Flodhästtänderna som står åt alla håll :) 
matte och jag Tillslut fick jag henne att nästan se ut som fotot på skolan. Handen under hakan, ja sådana kort tog dom på skolfotot. Matilda den milda på detta kortet, men det är Matilda den vilda jag ser. Hon är härligt galen! Vi kallade henne för heaven or hell som liten. Nu är hon mest heaven fast det kommer säkert ändra sig om några år…

matilda och jag

 

Det är farligt att ha jobbmöten på stan. Det blir lite dötid och jag passerar en butik och vips så var jag inne där! Rehabshopen i Göteborg där man köper det mesta om man har krämpor eller behöver redskap. Poppiga käppar för den gamle som inte nöjder sig med enfärgad. Pilatesboll size större hittar du där. Och där stod dom, på REA hyllan dessutom. Mycket kärlek i dessa innetofflor! 

skor

Yogagames i Stockholm 13-15 feb 2015

Lyckost mig! och även Nina och Maria som ska stå med mig i Forever montern på Yogagames i Stockholm. Får nöjet att vara på mässan 2 ggr nästa år då Yogagames expanderar även till storstaden. Ett helt ljuvligt event! Underbara människor och möten. Vi som står i montern har en hög med biljetter så vi varvar jobb och träning. Snacka om friskvård på jobbet!
För dig som gillar yoga. Andas yoga. Behöver tillsätta yoga i ditt liv. Kom till Stockholm 13-15 februari och kom till Münchenbryggeriet. Nej man dricker inte öl där, inte på detta eventet i alla fall :) Och du!! Använd vår rabattkod: Forever, så får du 300:- i rabatt när du bokar lör+sön. Och passa på att göra det innan 30 nov för en boka tidigt rabatt.

 

Mitt mobila kontor

Ola tycker jag ska hålla mig hemifrån på mornarna, då det går mycket bättre med morgon logistiken där hemma. Kanske det beror på att jag är mer noga att naglarna är klippta och att barnen har på sig rätt kläder. Och med rätt är det inte tokmatchat det handlar om. Utan att Hugo inte har på sig Alfons shorts tex. Jo, det har hänt :) Och att börja morgonen med yoga är ju bara bäst. Denna vecka är min yoga-mania vecka, detaljplanerad så jag kan få in så mycket yoga som mycket. Fick 55 min sköna minuter på mattan med en kille som heter Sam. Jag har yogat för honom förut, även han gillar jag. Det finns sådan otrolig bredd av yoga instruktörer, och jag blir aldrig uttråkad.
Igår blev jag med ny kamera, så nu ska ni får se fina bilder här på bloggen framöver. Dessutom med en blogg-vänlig display. Den går att att ansluta till Wifi, men där får jag ta fram instruktionsboken. Just nu så vet jag bara hur jag tar en bild. Hur man vinklar displayen och var jag hittar sim-kortet. Så datorn och kameran är med på min arbetsdag ute på stan. Den började med yoga. Nu ska jag till en napratpat jag aldrig testat förut. Sedan blir det lunch och fika med folk. Hittar något trevligt ställe att jobba på under dagen tror jag. Älskar mitt mobila kontor!

kameran

disken sats jag

Veckoplanering

Söndagar är en bra planeringsdag för kommande vecka. Min jobbvecka ser som vanligt väldigt roande ut. Ska nog inte aktivera den mer just nu för chefen (moi) har sagt att jag behöver träna mer för egen del och jobba mindre. Så då gör jag det! Min hälsena knorrar fortfarande så det blir fokus på yoga och rehab och alla övningar jag fick med från Tommy. Så ser ni mig ute på en gräsmatta, barfota. Trots att det är kallt så vet ni :) Tror min kommande träningsvecka ser väldigt bra ut!

Mån: Yoga kl 06:45 Sats Askim+Runfeeling läxa
Tis: Yoga kl 11.30 Sats Masthugget
Ons: Yoga kl 09:00 Sats Askim+Runfeeling läxa
Tor: Bodybalance kl 06:45 Sats Sisjön + Pilates pass på Back in shape i Kungälv
Fredag: GYM och avresa till helgens äventyr.+Runfeeling läxa.

Söndagar är även vår dag för storhandel i familjen. Tro´t eller ej, men vi har varit ganska kassa på detta för alldeles nyligen. Mat.se är helt outstanding! Du loggar in. Tar fram listan du beställde förra veckan. Redigerar den lite. Vi har tex 4 förpackningar ris i skåpet, vi börjar lära oss… Skärmavbild 2014-09-28 kl. 15.30.16

The Honeycumb.

Gillar ni yoghurt? Eller gillar ni fika där man kan hitta alternativ som inte är bakat? Efter en dag full av socker, igår. Jag mår pest av socker och lär mig tydligen aldrig. Sockerberoende så det förslår och ibland faller jag dit… Nolltoleransen kickar in idag för fullt och vad passade inte bättre in med en fika på The Honeycumb. Jag hade väldigt stora öron på Sats i morse, att det har öppnat ett yoghurt ställe på Frölunda Torg. Aldrig hört talas om stället förut, men blev lite lätt kär. Fräscht som attan. Väldigt trevlig personal och jag hade ett ganska långt snack med Magnus, ägaren. Han behövde kostråd, han hade gått ner för mycket i vikt. Jobbat för mycket och bara ätit yoghurt, typ :) Det blir mer Honeycumb för mig. Gå dit. Ta ett kort med en produkt och hashtagga dig och en produkt, så kan du vinna ett presentkort på 1000 kr.
Dom har många olika varianter av yoghurt. Fabian och Hugo fick gå på varianten då dom själva väljer smak på yoghurten. Vanilj, hallon, lakrits, lime, choklad… STOR bytta att fylla. Här betalar man efter vikt, så låt inte barnen göra helt själv :) Tycker notan blev ganska hög ändå.

honeycomb4

Killarnas topping blev bär.honeycomb2

Man kan också välja en lördags-topping. Värsta godisaffären.

honeycomb5

 

 

Här kommer då det nyttiga alternativet för oss som inte äter socker. Hade jag varit i mitt sockerrus i går hade jag säkert valt det övre alternativet. Grekisk yoghurt toppat med hallon och blåbär. Mums! honeycombOch så en #thehoneycumb på Instagram. Så nu får vi hålla tummarna att just jag vinner presentkortet. Det kommer bli många fika stunder här. Så ska du dit, hälsa från Träningsnarkomamman. Jag sa till Magnus att jag skulle hjälpa honom att hitta kunder, så nu gör jag det :) 

honeycomb7

honeycomb6

Sats Sisjön

När barnen är nöjda och glada är föräldrarna nöjda och glada. När barnen vaknar och leker med varandra går bra dom första timmarna. Bilar och lego och allt det där som finns hemma. Efter frukost blir dom otåliga och vill ut eller leka med någon annan. Miljöombyte. Då får man hitta på något! Jag ställde frågan om MiniSats skulle vara roligt? JAAAAA!! Påklädda och klarar i hallen innan jag ens bytt om. Idag blev det Sats Sisjön, nytt och fräscht och jag gillar det på många sätt. Väldigt liten maskinpark med många stora ytor. Det pågår klasser ute i gymet vilket ger härlig liv och rörelse. Cardio Fusion var det full fart på när jag kom dig. Såg riktigt tufft ut! Måste testa någon gång. Just för dagen var jag sugen på att ge axlarna en riktig omgång, då är gymmiljö riktigt bra. Men sedan hamnar jag på min matta för att jobba med mage och rygg. Även rörlighetsträning. Egentligen sådant som jag kan göra hemma. Men miljöombyte är bra även för oss vuxna…sisjön skosisjön jag sisjön hugo och fabbesats sisjön lokal

Börje Salming i Göteborg.

Jag gillar att vara på plats där det rör sig folk, möten med människor är det bästa jag vet! Så jag tog tillfället i akt och åka till Salming-butiken när Börje himself var på plats. Vilken härlig man med ett jättestort hjärta! Vi pratade ganska länge och ditten och datten. Kan ju inte påstå att jag vet så mycket om honom, så det var kul med en pratstund. Han står på bokmässan hela helgen, så det var kul att han tittade förbli butiken. Börjar känna mig hemma där nu 😉 Dom flesta köpte hans bok för en signering. Jag köpte ett par trosor som han fick skriva sitt namn på. Det blev även ett par kallingar. Är alltid bra att ha på lut om det ska till något pris eller utlottning i något sammanhang. Eller så blir dom inramade och blir uppsatt på väggen hemma här. affären börja och jag kassan2 signering kassan

Hur går det för Ola egentligen?

På fredagar är det mät och vägdag för min kära make. Nu är det exakt 2 veckor sedan han satte igång med sitt nya tränings och fokus på vad han äter. Han ska bli så fit som han bara kan fram till den 16:e nov. Egentligen 13:e nov då vi ska ut och shoppa en ny garderob till honom. Jag är hans PT och han har motivationen. Kosten trixar vi inte så jätte mycket med. Loggar inga kalorier eller håller oss ifrån kolhydrater på något extremt sätt. Han äter frukost, lunch och middag. Små mellanmål. Känner efter i magen när den är mätt och håller sig från socker. (vad jag vet 😉 När det ser bra ut på vågen och måtten på måttband och %fett minskar och muskelmassan ökar, då låter vi kosten vara som den är. Han tar sin aloe vera gel i vanlig ordning, och fiskoljan Artic sea. Den lilla förändringen vi gjort med kosttillskott är att han tar Garcinia Plus innan varje måltid och han upplever att sötsuget är borta! Trots att det kan stå godsaker på bordet så är han inte sugen, alls. Den innehåller bla krom som tar bort ditt sötsug och blodsockernivån håller sig stabil. Den är alltså så bra som man har lärt sig på utbildningar :) garcinia

 

Vår fredagsvän Tanita som anger fett% och muskelmassan. Väldigt bra resultat, applåååååd till Ola. Ni ska se hur han sliter här på kvällarna med högintensiv styrketräning. Han älskar att svettas, så när jag ger en övning där pulsen inte går upp. Då ledsnar han. Med tanken på resultaten nedan så kommer det bli ännu mer fokus på styrka. Som sagt, han cyklar hellre 10 mil än att göra 10 armhävningar. Nu: han promenerar hellre 1,5 timma på morgonen, än att promenera 1 timma för att lägga en liten stund till styrketräning. Tror hans PT får följa med han ut på morgonkvisten :)

Efter 2 veckor ser det ut såhär:
-1,7 kg total kg/kroppsvikt
+0,1 kg muskelmassa.
-1,5% fett

tanita

postit

Hur såg din fredagsmorgon ut?

Godmorgon, härliga morgon! Har ni också en skön och lugn morgon när familjen ska iväg? Min morgon såg ut såhär:
Jag har skällt på 10 åringen att han inte ska ha samma tröja på sig, tre dagar i rad. Jagat 6 åringen som vägrar att byta kalsonger och gömt sig under sängen.  När jag sagt åt Hugo 2 gånger att byta från shorts till byxor,  och han kommer ner i shorts båda gångerna. Första gången röda, andra gången blå. Tror faktiskt det bara var Matilda som inte gett mig någon hes hals denna morgon. Så är det i denna familjen, helt ljuvligt och stökigt. Trots detta så hade jag ändå tänt ljus och körde lugn musik i högtalarna. Nu stänger jag av musiken för att inte lyssna på något. En kopp kaffe och läsa en bok i 15 minuter innan mitt fredagsbestyr sätter igång.

kaffe_31815128