månadsarkiv: augusti 2014

Tack för ett härligt pass Linda!

Vi fick en dag över, bara sådär! Mitten av veckan såg planeringen ut som att jag och barnen skulle till Älmhult för att besöka familjefestivalen . Ola skulle åka till Malmö över helgen för ett seminarium. Men jag var en vissen blomma i går och avbokade Älmhult. Ola var lite för hemma-kär för att dra iväg. Så familjen annorlunda har en vanlig lördag. Innebandy och inköp av lördagsgodis. Tvättmaskinen går på högvarv och vi har mycket pyssel i huset att göra. Dessutom blev det ett cykelpass i morse, jag kände mig helt ok faktiskt. Sats Sisjön har en jättefin barnpassning där vi checkade in 2 kids. Mamman och pappan tränade och barnen var mer än nöjda. Det var med fantastiska Linda som körde ett Rollercoaster pass i cykelsalen. Jag tycker spinning är roligt igen!! Det var Linda som en gång i tiden puttade ut mig från kanten för längesedan. Om hon inte hade ringt och frågat mig om jag kunde ta ett vick för henne, en lördag kl 15 på Frölunda, så vet i katten om jag hade vågat. LIVRÄDD! Första spinningpasset ever som jag minns väldigt väl. December 2005 var det. Ibland behöver man hjälp för att komma ut ur sin comfortzon, så är det. Tackar för detta Linda!

Linda å jag

Perfekt mellanmål, eller för den som inte ätit något vettigt alls idag…

Eftersom jag inte hade ringt och sjukanmält mig idag, fick jag jobba ändå sa Ola. Så jag har jobbat ändå. Inte mycket men lite. Mår ok, lite slak bara. Ingen större matlust och då passar en smoothie in som mellanmål. Har så stora barn nu som tar sig hem själv efter skolan, läs Alfons 10 år, och då vill han ha mellanmål såklart efter skolan! Frukost/lunch smoothie till mig och en mellis till honom. Perfekt. Receptdax:
Mixa hallon i en Smooth Chopper , eller annan mixer. Tycker denna är fantastiskt bra! Den stora modellen är lite klurig när locket ska på. Men jag är ganska bra på att knixa numera :) 2 skopor av Ultra Shake vanilj smak. Ett tillskott med högvärdigt sojaprotein med viktiga vitaminer och mineraler. Tillsatte 2 dl vatten och mixade vidare. Det är som att starta en utombordare i båten. Hade turkisk yoghurt och även naturell yoghurt för att få en krämig konsistens. Mums, väldigt god! Tycker både Alfons och jag.

hallon


knixa
pulver

 

motorbåthällaselfie

Önska mig lycka till!

Äh, jag är inte alls på hugget idag. Hade en planerad spinning i morse som jag fick avboka. Rörig i magen liksom, lite illamående. Det har gått en släng magsjuka här i huset, barnen passade på när vi var i Stockholm. Tackar barnvakterna extra mycket för detta :) Men jag har inte magsjuka, trött som attan. Tittar tillbaka i min träningskalender. Senaste 3 dagarna har jag gjort 6 pass. Idag tar jag en vilodag, det är ju ändå fredag. Fötter i högläge och datorn i knät. Har ett test att göra som ligger och släpar. Wish me good luck!

Skärmavbild 2014-08-29 kl. 11.32.56

 

 

Selmas cirkel

Tycker att jag håller dagens schema ganska bra faktiskt. Hemmarfruandet är min svåraste bit eftersom jag älskar att jobba. Dessutom köpte jag 2 blommor på Coop när jag handlade. För mig är det stort, jag kan inte sådant med blommor. Försökt 1000 gånger med att få ha det gröna levande hos mig. Men jag är invis och eftersom jag behöver ha många fler poäng i att vara hemmafru, så är jag på god väg… Så undrar ni om det blev yoga kl 9. Svar ja! Och om det blev möte med Salming kl 14. Svar ja! (har ett samarbete på G) Och om det blev Rootcamp undrar ni inte, för det vet ni. När det är onsdag och det är Rootcamp, då är det Rootcamp! Och gänget gav verkligen järnet!! Deltagarna inklusive mig själv svävar två centimeter ovanför marken när vi har tränat klart kl 7. Nu kommer jag avslöja dagens pass, jag har patent på ”Selmas cirkel” men ni får den. 4 stationer där en av stationerna är Selma. Selma gör 20 st armhävningar och när Selma är klar byter man station. Vissa är snabba med sina armhävningar, andra långsamma. Vi hade 2 Selmor idag, fyller upp gruppen mer och mer. Jättekul!! Selma finns på våra 20-sedlar därav namnet då…
selmas cirkel

Ruddalens havsutsikt har ni här. Perfekt för dips. bänkVi har många backar i Frölunda men ingen backe är som backeN.
puttaFick nästan med alla när dom var i luften. Detta var mer än 2 cm då… full av energi får man efter ett pass. Du måste prova! IMG_1953

Hemmafru på morgondagens arbetsschema

Jag vet sällan hur min agenda ser ut, vissa hållpunkter har jag ju i huvudet. Så är min vardag, och jag gillar den väldigt mycket. Och eftersom jag är mästarnas mästare på att trycka in aktiviteter och jobb och träning så blir vissa saker lidande. Ni skulle komma på studiebesök till vår tvättstuga som behöver hälsas på varje dag, helst två gånger. Och när det inte hälsas på så blir det kaos. Nu är det kaos. Dammråttorna springer i kapp. Kylskåpet tomt. Jag får in en aktivitet av att hemma-frua i morgon. Och om ni tror att det är håltimma mellan 7 och 9 så är det inte det. Fullt bestyr med att få upp och iväg alla kids.
agenda

Transportlöpning

Nu har jag bestämt hur jag ska lägga upp schemat för idag, det är ju så himlans härligt väder och då får jag verkligen passa på! Har några hållpunkter under dagen. Möte här och frissan där och spinning prel ikväll. Jag  packar ryggsäcken med vatten och plånbok. Kanske en tröja så jag inte luktar alldeles för mycket blä när Mia ska göra om mig. Jag ska steg för steg gå mot en blondare frisyr. Så antagligen kommer jag ha ännu mer kul, hur det nu ska gå till :) Börjar min dagsresa med spårvagn för att lämna av Alfons. Han hade visst halsfluss och får vara ledig från skolan några dagar. Farmor gillar han och hänga med henne i två dagar så blir han så nöjd så. Jo, jag har jobbat också. Fått äran att träna min PT klient Ingela nu på morgonkvisten. Att ha kunder utomhus ger så många andra hälsoeffekter än själva träningen. Det är extra härligt om det är en solig dag som idag.  Är det inte så fint väder så får man träna på andra saker också, som ligger lite längre in i hjärnan

ute

Hängt med Annika Sköön i helgen.

Jag skulle kunna lägga hur många bilder som helst från helgen. Energi och utbildning. Kollegor från hela Sverige samlas under samma tak. Ola och Mia kom upp på lördag morgon och sedan dess har det gått i ett. Föreläsningar, inspiration. Träning. Annika Sjöö är ambassadör hos oss så vi får ta del mycket av hennes kunskaper om hälsa. Hon är en paleo tjej och förespråkar naturlig mat och kör nu igång The-plan. Är ju självklart nyfiken vad den innebär. Jag är en nyfiken person, sådan är jag. Annika bjöd på ett härligt tabata-pass på lördag eftermiddag. Egentligen inte sugen det minsta på träning efter en heldag och huvudet fullt av prylar. Men energi får man av träning, så det ju.IMG_1329 Ingrid är cool. Hon är 70 år. Go o glad! Med på evenemang. När vi andra tar bilen på våra event i Danmark, kommer hon med cykel och cykelkärra och tält. Hon klagade lite över att hon hade ont i knät men hängde med bra på tabata passet. Stor eloge!! IMG_1481 En selife såklart! Hon borde heta Annika Sköön istället :) Fantastisk! IMG_1883Och ett bra utfört arbete ska man få presenter på. Detta är inget jobb på riktigt. Enkelt: kränga kräm och ge andra folk möjligheten till ett fritt och roligt arbete. Uthållighet och eget driv så är man hemma.bild4Och i rätt företag är vi också. 23% har Forever ökat med från förra året. Det går spikrakt uppåt. Rätt plats helt klart! bästa

Överflöd av tid

När jag skulle iväg på jobb turné Småland-Stockholm, frågade barnen vilket land jag skulle till och hur många veckor jag skulle vara borta. Några dagar inom Sverige var inga större konstigheter. Men Skypa måste man ju göra. Ola frågade om jag hade mer semester än när jag har semester. Tja… bara jag. Det finns hur mycket tid som helst!! Men det blir tråkigt i längden. Träna både på morgonen och kvällen är inga problem! Att lägga sig på kvällen och vakna pigg som en lärka! Mycket tid på morgonen så jag gjorde en broccoli gratäng. Nästan som omelett och jättegott!

Förkoka broccoli och lägg i formen. Salta
Smula över 1/2 paket fetaost (50g)
Vispa ihop 3 ägg med 2 msk cream fraîche.
In i ugnen och det är klart!

333

Laddar för dagen på en inspirerande dag med Forever. Då ska jag träffa Annika Sjöö som ska föreläsa för oss. Träningspass blir det. Vi använder samma mascara och den kommer väl till pass idag när man ska vara lite tjusig. Du hittar den i vår webshop

45

 

På Skype övar vi moves för nästa helg, då ska vi träffa Alcazar.bild

Morgonlöpning.

Det var en himlans tur att jag sprang på detta utegymet, så jag stannade till. Jag bör inte springa långa sträckor med tanke på min hälsena. Hade nog kunnat få till några kilometer till idag, för den känns ändå ganska okej. Skynda varsamt, I know. En skön 5 km längs vattnet. Fina vyer här i Stockholm och det är många som är ute och rör på sig på morgonkvisten. Gillar Stockholm, också! Dagens pass blev typ 100 excentriska tåhävningar. Plankor kvadrat. Armhävningar har jag hittills gjort 30. Målet är 100 för att fira att det är helg. Massa jobb och massa kul!

IMG_1822IMG_1828 IMG_1827 IMG_1831 IMG_1817

Roadtrip

Det var faktiskt i går som jag både var uppe tidigt med Rootcamp och även var på ett yogapass. Känns som jag inte tränat på länge, men ändå har en gnutta träningsvärk som gjorde mig påmind… Avslutade gårdagkvällen med räkor och ägg tillsammans med mina kusiner och vänner. Någonstans där emellan hade vi en produktlansering i Björnhult city. Dom behöver ju också aloe vera och kul att kunna jobba där man vill. Med vem man vill.
Har haft ett skönt kusin-häng. Dom skulle åt samma vädersträck som mig, så jag hakade på. Deras destination var Norrköping och Harry Potter  så jag hakade på. Anledning var inte för att Harry Potter har varit någon stor person för mig. Läste väl första boken och kollade filmen när den kom ut. En trevlig utflykt med trevliga personer. Så bra har jag det, nästan varje dag!
bild 1

 

bild 2bild 3 bild 4 bild 5