månadsarkiv: april 2014

Rootcamp Käringön i bilder.

Det värsta som kunde hända var att jag hade för lite träningskläder med mig, och det var faktiskt det värsta som hände. För det hände bara bra saker på Käringön. När det är första gången så vet man ju ingenting. Med schema och mat och människorna som är där. Vädret hade vi helt och hållet på våran sida, som hjälpte till att hålla stämningen på topp. För den var verkligen på topp. Det kändes som alla var nöjda!!
Thomas som driver Käringöns Logi & Bastu, det är inte bara jag och Annalisa som har ett bra teamwork. Han blev en i teamet som drog ut Hulda på havet för rodd. Väldigt bra samarbete och dialog. Tokfräscht och trevligt ställe. Så vill du ut på fina Käringön. Bo billigt och fint hos Thomas! Så vad gör man på Rootcamp Käringön? Börjar dagen med pilates, på bryggan vid havet. Magiskt! Jag var frukostvärdinna och den var uppskattad. Rootcamp träning på förmiddagen och på eftermiddagen gick Hulda ut för andra gången för att ta ett gäng runt ön med 10-huggaren. Roddbåten. Hulda alltså. Hon är en viktigt del av Rootcamp Käringön. På kvällen lagade vi maten tillsammans. Annalisa och jag delade med oss  kunskap om maten som vi serverade. Och den tillagade vi tillsammans med deltagarna. Nu är ännu ett datum bokat 12-14 september så det ska vi snart släppa på anmälningar till. Det verkar vara många intresserade redan nu! Maila mig jennie@rootcamp.se för intresse.
MÅ BÄST!

 

Solen strålar på Käringön.

Jag har sovit så gott! Det gör man på Käringön, det är tyst och lugnt. Såhär på försäsong har inte måsarna kommit igång på riktigt heller. Vi har 14 härliga tjejer på vårt träningsläger. Vi har vädret med oss så denna dagens pilatespass körde Annalisa på bryggan. Väldigt skön start på denna dagen. Jag var frukostvärdinna och det blev min favorit, pepparkaksmüsli.

20140426-092415.jpg

Lugn.

Lugn, jag är oförskämt lugn. Trots att jag var sjuk igår, jo jag sov hela dagen efter jag hade tränat mina deltagare i skogen. Massa aloe vera och Bee Propolis tabletter så är jag benen igen. Mirakel! Fick flytta fram PT kunder och företaget jag skulle masserat på får vänta till nästa vecka. Hade en släng feber tror jag. Hugo har den slängen feber idag så jag är hemma och vabbar. Fast det är jag inte heller, för jag kan jobba hemifrån. Mocklis mig! Men jag tror faktiskt att jag inte har glömt så jättemycket. Pepparkaksmüsli har jag rostat i omgångar så det luktar fortfarande julafton i hela huset. Självklart blir det hemmagjord favorit, trots att det är vår. Goodie bagsen är packade och dom blir av god kvalité. Det lilla lilla orosmomentet är räkningen på all mat vi beställt. Vi kommer att servera ekologiskt mat så mycket som möjligt. Och det är dyrare med ekologiskt. Men men… vi får det som vi vill ha det och det kommer bli toppen.

 

lugn lugn2

Utomhusträning i grupp med 100% träningsglädje!

Hej!

Jo, jag är allt hemma. Och tvättat har jag gjort både dag och natt och stökat undan det mesta efter skidsemestern. Sedan är det många dammråttor som dansar runt här i huset. Hinner inte. Orkar inte. Jag gör hellre annat än att städa. Denna vecka ligger fullt fokus på kommande helg. Rootcamp Käringön. Jag är reseledare tillsammans med Annalisa. Det är en och annan pryl som ska sättas på plats. Det kommer 14 träningstokiga ut till Käringön på fredag och dom ska pysslas om. Tränas hårt med. God mat ska vi äta och umgås och ha det fantastiskt. Ja, det kommer bli hur bra som helst. ”Utomhusträning i grupp med 100% träningsglädje”, det är det som är Rootcamp. Och det fick jag känna på i morse när vi var ute i skogen. I helgen ska vi känna på utomhusträningen på klipporna vid havet.

dorro är med

Stanna till med husvagn.

Till middag blev det stekt korv och pasta. Ketshup och inga grönsaker till. Påskmust blev det till detta kalas. Barnen jublade!! I Idre kör dom bartömning då dom stänger för säsongen. Vi kör husvagnstömning och tager vad vi haver för sista måltiden innan hemma. Jodå, vi har allt godis i påskäggen. Och äter en och annan korv eller fabriksköttbullar när vi är ute och campar. Alltid grönsaker på bordet, förutom denna måltiden då när det inte fanns. Nästan höll vi på att glömma av påskmusten som inte kom fram på bordet på självaste afton. Det funkar ju på påskdagen också.
60 mil och 13 timmar i bil med två stopp för mat och pinkpaus. Det är tiden det tar med en husvagn bak. Stanna till med husvagn är trevligt. Öppna dörren och brassa käk. Busa på en filt. Matilda är hon som älskar att hjälpa till. En fin duk på bordet med matchande muggar, så blir det ändå väldigt trevligt, trots utsikten av en Statoil mack.
IMG_9094 IMG_9106 IMG_9108IMG_9112

Härligt galen vår!

Nu är jag så redo för våren. Bort med icebug och skidor. Den lilla snön som finns kvar i Idre fick verkligen kämpa sig kvar till sista åket. Dom stänger Idre efter helgen här så det packas ner både förtält och annat från dom som stått här säsong på campingen.
Min vår är härligt full med roligheter som vanligt. Knappt att jag börjat vänja mig med att vara egen företagare och kan bestämma helt och hållet själv. Var när och hur jag ska jobba. Tror vi ligger på en semesterkvot på 12 veckor detta året. Husvagn hela sommaren ner i Europa och en resa med hela familjen till Borneo i december. Tror aldrig jag skulle palla att ha en anställning igen. Fråga någon om ledighet känns konstigt…  Rootcamp Käringön nästa helg och vips så ska jag och ytterligare 19 999 Forever kollegor till London helgen därpå. Blir en galen helg i London med möten och utbildning och inspiration. Forever växer så det knakar och Team Jennie & Ola likaså. Love Networkmarketing!!

 

 

 

 

För 5 år sedan…

För 5 år sedan hände något, som har bidragit till att jag är den personen jag är idag. Jag är väldigt glad över den personen jag är idag och tackar Ted för det. För det han gav mig tar jag med mig, även om han inte finns kvar i livet. Han lärde mig otrolig mycket! Sedan gav han mig tre härliga barn. Han sa alltid att det var magkänslan som avgjorde besluten här i livet, så den litar jag fullt på. Sedan var han väldigt smart, långt ifrån vad jag är. Jag är bra på andra saker. Vi kompletterade varandra väldigt bra.
Ted fick diagnosen hudcancer, strax innan Fabian föddes 2009 . Han var aldrig orolig utan såg hopp om livet. När han blev frisk, inte om utan när, skulle han börja träna. Mustangen som han hade ståendes i garaget skulle också få sig en polishad yta. Så jag tackar mycket Teddan för att jag lever för stunden, för i morgon vet man aldrig vad som ska hända. Lev här och nu! Gör galna saker! Sluta oroa dig! Umgås med dom du gillar! Undvik människor som suger energi och umgås med dom som GER energi.
Det finns massor av människor därute som också har en cancersjuk mamma eller pappa. Pengar till forskning behövs. Så ge ett bidrag till Teddans minnesfond, även om det inte är så stort kommer det att behövas. Klicka HÄR för att komma till Teds minnesfond.
Älskar dig Ted! och du kommer alltid finnas i våra hjärtan!

 

tedda

 

Blandade småhopp.

20 tycker jag är en bra siffra att hålla sig till när man bara ska ut och träna något, träna bara vad som helst.  Numera har jag väldigt svårt att enbart ge mig ut och springa. När träningskläderna ändå sitter på, onödigt att inte få lite träningsvärk i kroppen också. Dagens träning blev ”Blandande småhopp 20 reps”. Skriv upp det komplicerade passet :)

20 armhävningar
20 krama bänk (benen pendlar upp och ner)
20 dips
20 v-sit up
20 … vet i katten vad den sista övningen heter. Kallar den för fotbollsövningen, den påminner mig mycket från mina glansdagar som fotbollsspelare.
Körde 3 cirklar av detta pass. När jag inte orkade armhävningar på tårna så blev det på knäna. När triceps tog slut kortade jag hävstången i dips och fötterna kom närmare bänken.

armhävningar

krama bänkdips magefotbollsövning

En väldigt arrangerad bild. Yoga gör jag väldigt ogärna i kyla. Men ett leende på läpparna att få hoppa upp i en snöhög och nästan blåsa omkull förlänger ju livet en gnutta har jag hört….

yoga i snö

 

Tut i backen!

Det här med skidor och barn. Är så långt ifrån all inclusive med enbart flip flop och tunna sommarkläder som man kan komma. Husvagnen blir lite extra allt då vi har trångt om utrymme. Och jag gillar det! Alla får hjälpas åt och vi kommer nära varandra. Alfons åker med sin kompis Eric och hittills kommer dom bra överens :) Jag åker med Fabian och Matilda. Den lilla rosa Hugo tar Ola hand om i sele. Han som egentligen är väldigt feg och rädd för det mesta älskar detta.

 

Framme i Idre.

Vi är i Idre. Husvagn och skidåkning är en sådan härlig kombi. Vi fick även låna med oss en kompis till Alfons så 10-åringarna åker för sig och vi hänger i barnbacken med dom små. När dom flesta hade fredagsmys framför tv:n så packade vi husvagnen för fullt så vi kom iväg vid midnatt. Jo, chauffören hade fått bra med sömn innan så vi kunde tryggt köra 60 mil utan problem. Stannade till i Trysil för lite frukost för att komma till Idre vid strax innan lunch. Visst, man blir lite jet-laggad, men väldigt smidigt att köra när barnen (och mamman) sover.
Det är fint med snö i backarna. Solen har varit framme mycket så mina Borneo fräknar har fått fler kompisar.

IMG_8793