månadsarkiv: februari 2014

Internet-detox

Wiii, internet. Tillfälligt. Vi bor i regnskogens härliga klimat och internet funkar tillfälligt, ibland dimper det ner mail och annat trevligt. Jag stortrivs här, lugnare miljö får man leta efter. Vi yogar, äter vegetariskt (saknar fortfarande min ägg och kommer snabbt återgå till dessa), vi mediterar. Jag masserar och idag gjorde jag mitt premiärpass i Bodybalance. Nöjd som atta, tabbade mig inte så värst mycket. Njuter av livet och lär mig massor om mig själv som jag ska ska fortsätta jobba med när jag kommer hem. Solar och badar här i poolen gör vi. Går upp kl 06:30 varje morgon och dricker detoxande citron och saltvatten. Så det detoxas både när det gäller mat och dryck (jag fuskar med kaffet, erkänner…), men även en detox effekt när det gäller internet. Bra! några härliga bilder få ni inte ta del av ännu, är nöjd om det sipprar ut en liten text i cyberspace. Jag lever och mår bättre än någonsin, så vet ni.

Ha det bäst så kanske vi hörs om en vecka igen. Internet-ledigt är ganska skönt faktiskt

ÄGG!!

Jag har varit på Masesgården gång, ett härligt hälsohem i Dalarna. Där äter vi vegetariskt och ekologiskt. Inget kaffe. Träffade en kvinna som varit på Masesgården säkert 10 gånger, hon hade kaffe på rummet smög det fram ju längre vi lärde känna varann. Potatisvatten skulle vi dricka för ph-balansens skull. Och så var det yoga och avslappnande övningar, som balsam för kropp och själ. Att åka till ett vanligt SPA, har varit på ett flertal, finns det till och med raka motsatsen till lugn och ro. Vann SPA är ett bra exempel. En sådan kommers, massa människor som skulle samsas i poolerna. Inte min kopp. Gillar fart och fläkt, absolut, men när det ska vara lugnt då ska det vara lugnt.
Nuluhon är det lugnt, precis som på Masesgården. Det är vegetariskt och ekologiskt, precis som på Masesgården. Naturen är det stor skillnad på men båda ställena har sin charm. Nu vet jag att Didi har kaffe att kunna erbjuda på våra yoga vecka. För många har ju riktigt ont av att inte få sitt kaffe. Tråkigt att åka ända till Malaysia och ha huvudvärk och abstinens och inte kunna njuta, kanske. Jag mår mycket bättre utan kaffe, och när det inte serveras och ingen annan dricker kaffe kan jag faktiskt vara utan. Men det är ju så gott och framförallt  socialt. Det jag kommer ha svårare med är äggen. Ägg mättar så bra, och är nyttigt och gott och jag tröttnar aldrig på dessa. I går kväll satte jag tänderna i några ägg till kvällsmat. I morse åt jag ägg till frukost. Kanske ska göra som den där kvinnan på Masesgården, smuggla med några kokta ägg och ha på rummet :)

ägg

En underbar dag!

Det är lustigt när saker bara händer. På väg till stranden åkte vi förbi ett område där det skulle ha varit nice att hyra boende. Jag har lovat familjen att nästa gång jag åker till Borneo ska dom följa med. Så mina antenner har varit på under hela min vistelse här. Efter lite googlande och mailande kommer jag att åka och kolla på en lägenhet, i just det området som vi passerade i morse. Pool och lekplats och det ser fräscht ut. Så det kanske blir där vi ska bo nästa gång.
Andra saker som bara händer här… det snurrar ju även runt i mitt huvud, att på längre sikt, kan man bo här tro? Nu har jag kvitto på att det går att jobba här, check! Det finns ingen svensk skola här men en internationell. Den kanske man ska besöka? Så springer jag på en jättehärlig tjej, en svensk. Som undervisar på skolan. Och vips har hon med sig en kasse med material om skolan.
Och idag… en jättejobbig dag, verkligen. Didi bjöd på restaurang. Vi moppade vidare till ett köpcenter och hoppsan fick jag köpt till Ola. Dom röda, så det matchar allt hans andra röda kläder. Äger du inga Nike Free så vet du inte vad du går miste om, så himlans sköna!bild 1Moppade vidare till stranden. Lite bad och sol och sedan fastande jag där några timmar… Avslutade dagen med ett härligt yogapass, Yin-yoga. Raka motsatsen till Astanga och Bodybalance passen som är en tuffare yoga. Så skönt med yin-yoga! In i samma position i flera minuter, mer meditativt och det händer inte så mycket.
I morgon drar vi till Nuluhon och både Didi och jag längtar dit.

bild 2

Vi får se vad framtiden säger.

Än har vi knappt hunnit se solen och havet, men idag så kanske det finns lucka. Jobbar, faktiskt! Det är förberedelser inför söndagen då dom flesta gästerna anländer Kota Kinabalu för att vara med på Yoga resan. Didi och jag tar oss upp till Nuluhon Garden redan i morgon. Didi har packat sina väskor och vi har gjort häften till resenärerna. Jag är massören på resan och att få stå ute och massera på ett fantastiskt ställe som Nuluhon är. Regnskog och värme och naturen. Snacka om en dröm som går i uppfyllelse! Sedan träffar jag folk, hela tiden. Och det dom med ett stort leende på läpparna och som är sociala  som jag vill jobba med. Och Dan är en kille jag kontaktade innan min resa hit. Så nu är vi kollegor. Kul! Känner mig som hemma här på Forever kontoret och alla vet nog vilka vi är. Är ju nästan som hemma, fast ändå inte. Är så himlans lätt att få kontakt med folk här, openminded och hjälpsamma. Så här skulle jag lätt kunna jobba mer än bara 3 veckor, vi får väl se vad framtiden säger…
P1120024 danP1120026 P1120027

En apa på balkongen!

På min ”detta vill jag göra i Kota Kinabalu lista” stod att jag ville besöka den där kvinnan igen, hon som drar i tår och fingrar så det knakar och knäpper. Det är så många namn och platser, men tror hon heter Miss Tang. Av 60 min behandling var 10 min behagliga. Man får sig en scanning, hon kollade på fötterna och såg att min ådra på vänster fot var väldigt tydlig. ”Så kan du ju inte ha det”. Det hängde tydligen ihop med att min rygg är stel på samma sidan.  Ådran är inte alls lika tydlig nu.  Även min fläck på knät, varit där i flera månader. Såg ut som ett blåmärke, också bara försvann! En annan variant är att jag ska hålla mitt ringfinger på ögonbrynet, inte pekfingret utan ringfingret, samtidigt som hon rycker i tårna. Ryggen mår prima jag kände mig helt urblåst, hela jag. När jag betalat 120:- för min behandling var det Didis tur. Utanför på balkongen satt det en apa och käkade banan. apa

Bollen Göran får följa med på oss på lördag!

Shopperli shoppat! Inte mycket men lite småprylar. Här finns allt, och då menar jag allt. Det är som ett shoppingmall fast ändå mera allt. Jag inte stött på ett köpcenter i Sverige där man kan kolla på bilar i bottenplan. Bredvid bilhandlaren står en annan säljare som promotar träningscyklar. Vi var inne på Mac affären och dregglade lite, för både Didi och jag är Mac:omaner. En sladd och ett fodral så fick det vara bra för denna gången…P1120002 Numera finns ett gym hemma hos Didi, en pilatesboll och ett gummiband. Kommer man så långt med för en billig peng och dessutom göra träningen när man själv har tid. Så bollen ”Göran” följer med oss till Nuluhon på lördag och även gummibandet. TRX hade jag med mig i packningen också och även det följer med upp till retreatet. Yoga, meditation, styrketräning, god mat. Lugn och ro. Vad mer kan man begära? P1120006 P1120011

Äventyr på vespa.

Vi tar oss fram på vespa här i Kota Kinabalu och killarna tjoar efter oss. Sorry grabbar, en nunna och en lyckligt gift 4 barnsmamma är dåligt napp… Härligt jetleggad med knappt någon sömn alls i kroppen blev kvällen en riktigt äventyr, man vet aldrig vad Didi har på lur:)  Visste att det stod yoga på schemat, sedan blev det även att pärla armband och vips var jag med på NIA klass också. En träningsform med mycket rörelse och gruppen bestod av 3 svenskar och dansfröken.

Matilda hade känt sig som i himmelriket om hon varit med idag, en 7 årings dröm med pärlor i alla färger och material. Vi pysslade armband till yogagästerna som kommer på lördag, att lägga i deras goodiebags. Jag som är en icke pysslande person och kanske inte den mest kreativa, lyckades ändå ganska bra tycker jag.IMG_8239 P1110990 P1120001P1110992 P1110997

Tråkigt men rent.

Det var knappt att jag kom in genom dörren med mina stora väskor. Bor på ett billigt hotell precis vid flygplatsen då jag får vänta in morgondagens flight över till Borneo. Till och med taxi chauffören undrade om jag skulle bo här. Här finns ju inget att se!! Ska bara sova här. Men det är rent och fräscht. Wifi. Håller mig dock från restaurangen så det blev middag på 7eleven idag…
Med  lite ommöblering av rum och en väska under sängen fick jag även rullat ut yogamattan. Jag är addicted! Det är väldigt skönt att sträcka på gamla kroppen efter en flight på 10 timmar.
Min reserulle har jag använt och gett massa skön djupgående massage. Körde igång min Bodybalance skiva och körde några låtar. Dock inte dom som kräver space utanför mattan, dom får jag vänta med till jag kommer hem till Didi. Jag känner mig väldigt fit for fight i ryggen och vill nu även prova på lite löpning och konditionshöjjande övningar. Den är ju absolut en färskvara och nu när jag endast fokuserat på rörlighet och styrka i ryggen har hjärtat blivit lidande.

P1110981

 

 

En käck app

Jag har placerat mig på ett fik på flygplatsen, i väntan att flyga över till Kota Kinabalu. Nu vet jag till och med hur det uttalas på ett icke göteborgskt uttal. Även taxirutten när jag kommer fram kan jag också uttala. Känner mig faktiskt väldigt hemma i asien på något vänster. Mer än i USA faktiskt, konstigt… Kanske bodde här i ett tidigare liv, vad vet jag. Har träffat så många människor på min resa hit. Ett härligt sällskap från Norrland träffade jag i Istanbul. Min långflight Istanbul-Kuala Lumpur satt jag bredvid Hani från Egypten. Han hade lämnat sin familj hemma för att söka lyckan i Kuala Lumpur då han hade en kontakt där, och skulle vara hemifrån 2 månader. Så han kanske liksom jag hamnar i Malaysien med våra familjer. Klart jag pratade om Forever med honom, och han tycker liksom jag att det är en fantastisk idé, att kunna jobba globalt.
Det är väldigt jobbigt redan nu, att ha lämnat familjen hemma. Samtidigt är jag så himlans tacksam över att jag kan åka iväg. Dubbelt liksom. Har redan nu rödmarkerat min kalender många dagar, veckan då jag kommer hem då jag ska vara helledig och göra roliga saker med kidsen. Kanske åka till ett badhus och stajla med min solbränna :)

Ola har hittat en käck app.

nedräkning

Packat och klart!

Det rör mig inte i ryggen att lämna Göteborg, 3 grader och regn.  Att lämna min familj, är så himlans jobbig innan självaste hejdå kramandets är över. 3 veckor eller 2 veckor och 6 dagar. Eller 1 vecka och 13 dagar kom vi fram till att det lät kortast tid. Alfons är mest ledsen över att jag åker. Jag tycker också det är tufft såklart, men det är ju bara 1 vecka och 13 dagar…
Jag maxade packningen med 6 hg till godo och då har jag knappt med mig några kläder. Mest utrustning för träning och välbefinnande och saker att ta med till min kollega/vän på Borneo. Didi är svensk och vill bo i värmen när det är kallt i Sverige. Det var så vi klickade på den där mässan i höstas, när hon ställde frågan om Forevers produkter kunder säljas på Borneo. Svar: ja! Jag hakade på. Nästa gång jag reser hit har jag familjen med mig. Får leta upp ett hus vi kan hyra nästa år.
Den mest udda packningen någonsin jag har med mig. TRX, Foamroller och makrill i tomatsås som nyligen har blivit ett begär.
packning1 Började även min avgiftningsprocess. Här ska detoxas, det är ju poppis! Alltså inget kaffe, mejeriprodukter, alkohol, gluten. Frukt och grönt och massa ny energi

packning2