månadsarkiv: januari 2014

Akut Lumbago.

Akut Lumbago. Ryggskott! Jag får det när jag tar i för mycket eller vill något som jag inte borde. Diskarna mellan L4-L3 i ländryggen har ingen vätska och buktar ut och svikten är inte så bra…  Körde gym i morse och ville testa benpress med lite tyngre. Nej sa kroppen och så fick jag ONT i ryggen. Passar verkligen jättedåligt då vi har stort event med Forever hela helgen. Är nog mer tjurig för att jag är klantig och gör sånt som jag inte borde, mer än att jag har ont. Bästa Olga tog hand om mig, så nu är rörligheten lite bättre. Visst, det ser ut som jag har gjort ner mig, men det får väl gå :) Sitta på boll och jobba är en bra grej, så blir ryggen inte lika stel.

No more benpress med tunga vikter!
ryggskott

Morgonpromenad i ett snöklätt Göteborg.

Ett återkommande beteende, eller så kommer vi inte överens. Jag och min nyckelknippa. Då jobbar jag hårt ska ni veta, med att försöka lägga dom på samma plats när jag kommer innanför dörren. Inte ligga kvar i väska eller i jackan. Utan lilla lila korgen, precis där i hyllan. Men tankspridd som man kan vara så hittade jag en annan plats att lägga dom på i går kväll. Så dom var bara borta när barnen skulle till dagis och skola! Så en planerad aloe vera leverans och träningsdejt på gymet blev en promenad i snön till dagis först för att lämna småkillarna. Matilda kom försent 30 minuter till skolan, men vad gör det? Fick en skön morgonpromenad i ett snöklätt Göteborg. Ja, nycklarna är tillbaka. En annan lila korg i storlek större, på en annan hylla. Nästan rätt ändå!Matilda och jag

Storkok för hela familjen

Att vara stor familj kräver planering i detalj. Vi har en väl synkad kalender med barnkalas och innebandyträningar och scouter och fotboll. Det som går i ett, varje dag. Det som aldrig tar slut är tvätten. Diskmaskinen behöver alltid tömmas och kylskåpet behövs konstant fyllas på. Mat är inte alltid det roligaste att laga. Bra mat. Värma något halvfabrikat undviker vi. Barnen jublar om vi serverar mamma scans. Redan nu börjar dom prata om när jag ska iväg till Borneo igen, att vi ska göra som förra gången. Ladda med chips och dricka och glass och sådant som vi aldrig köper annars… Och det handlar alltid om välja sina tillfällen, att förbjuda är tråkigt. Pasta är kasst för kroppen, egentligen. Gluten är inte bra för någon, men är så himlans gott ju! Matilda önskar lasagne till middag idag och jag vill göra henne glad. Att göra 2 formar går lika fort som att göra 1. Är man stor familj så är man så besparas man ett moment en annan gång, att laga middag. Bara plocka fram ur frysten.

Världens enklaste lasagne för 2 formar:
1 kg färs
2 morötter
1-2 vitlöksklyftor
2,5 dl cream fraische
2 burkar krossad tomat
1 dl tomatpure
Salt, 2 tsk
Peppar
Mjölk
Lasagne plattor

Fräs nötfärsen och tillsätt salt och peppar och pressa vitlöken. Tillsätt tomatkross och tomatpuré. Riv morötterna fint och blanda i. Tillsätt cream fraischen och låt allt puttra en stund.
Varva sedan såsen med lasagneplattorna. 3 lager av varje brukar vara bra. Fyll nu upp med mjölk, inte hela vägen. Då bubblar det bara över. Toppa med ost. In i ugn ca 40 min 220 grader.
Glada barn och en glad mamma som slipper laga middag någon gång nästa vecka!

Lasagne

Yes, det är måndag!

Grymme känsla i kroppen när det är måndag och en vecka full av roliga aktiviteter. Inleder mina veckor med att träna mina sköna seniorer på Nordic Wellness. Beundransvärda! Några av dom kom till hälsomässan och hälsade på mig i helgen. Dom gillar mig och jag gillar dom. Fick även en bamsekram av en deltagare idag, som tyckte det var så bra! Jag tar fram min flickdröm nämligen, om att bli danslärare, kör några väldigt lätta danssteg som uppvärmning och det uppskattar dom. Sedan är det basic cirkelträning. Endast 60+ är välkomna :)  Fick även en dialog på tu man hand med en av mina 80-åringar. Han har varit där varje vecka sedan jag började. Nöjd att vara på plats och han gör så gott han kan. Hans hjärtoperation har tagit honom hårt, även att han går på cellgifter varje vecka för malignt melanom. Har ännu en man att bli inspirerad av vilket är bra för jag samlar på inspirationskällor och starka människor, det stärker mig.

Får ofta nypa mig i armen så bra liv jag har! En joggingrunda efter att jag tränat seniorerna, bara en sådan sak. Jag bestämmer helt min agenda själv och det är så mycket värt!

27e jan

 

 

Rootcamps monter på Hälsodagarna i Nordstan

 

Har en skön lördag med träning och bara vara, utan jobb eller massa tider att passa. Dagens träning blev ett Bodybalance  som är medicin för kroppen efter en två dagar på Hälsodagarna i Nordstan. Envisades med att stå i primeboots också av någon anledning, så min ländrygg mådde inte prima när jag kom hem igår. Kändes att det var fredag på riktigt, ni vet så där trötta och slöa. Soffan var mer än välkommen…
Det är  ju lite gulligt när vi står där bakom jätten Sats stora monter med färdigtryckta flaggor och tv som visar filmer. Vi är nya och små. Hemmasnickrad monter, papper och utprintat material. Att en tidning kom och intervjuade oss och att Anna Mannheimer och Peter Apelgren kom och besökte vår monter väger ju då tyngre än flashig monter :)

Annalisa och Jenny håller ställningarna idag. Fantastiska kompisar och kollegor. Kreativa och ambitiösa. Ligger mycket hjärta och träningsglädje med en personlig touch i Rootcamp.
Jenny in action:bänkenHemmasnickrat och vi har en härlig utmaning i morgon. Alla häftklammrar som sitter på väggen ska bort!
hemmagjort2 hemmagjortpeter och anna mannheimerhälsomässan2

Kaos i tryckerifabriken

Jag var klar med montern kl 22 igår kväll, alla andra utställare var klara för längesedan. Trots att vi hade laddat med nya toners till printer och trodde förberedelsen var under kontroll så sprack det ganska rejält! När man jobbar med träning och hälsa och på utskriften ser det ut som jag varit knarkare i 10 år. Skrivaren gjorde inte alls sitt jobb, grrrr! Men en kompis räddade mig akut med några utskrifter igår, tack Dorro!! Och Toro tryckeri hjälper mig med resten under dagen. Allt brukar lösa sig fast det kan vara ett stressmoment.

Nu ska jag ta hand om mina sköna pensionärer på Nordic Wellness. Sedan träffar ni mig och Rootcamp tränarna under helgen på Hälsodagarna i Nordstan.

Monterjobbet är hemmafix på hög nivå, och jag är ändå väldigt nöjd med resultatet!
IMG_7644

Outfit för helgen:IMG_7647

Har några flyers där jag ser något knarkande ut… så kom förbi redan idag så får ni ta del av dessa. I morgon blir det andra :)IMG_7646

PT verksamheten i full gång!

Det är så kul att ha kickat igång PT verksamheten igen, på allvar. För det var ju en gång då jag var ägare till en jättefin PT studio hemma. Så flyttade vi och jag fick så många reaktioner om hur jag kunde flytta ifrån det fina huset med bästa träningsstudion! Men när en dörr stängs öppnas en annan…Jag har PT kunder utomhus och det föredrar jag, då jag älskar att inkludera frisk luft och löpning i träningen,  men erbjuder även inomhus. Hemma här och det går alldeles utmärkt. Kommer även ha tillgång för dig, inne i Göteborg att hålla till på Intelligent Fitness på torsdagar.

Hemmagym

Just nu provar jag en demo ExorLive som ett redskap, där jag lätt kan sätta ihop hemövningar till kunden. Kan enkelt bifoga en länk till kunden så kan man se övningen ytterligare en gång. Typ såhär kan det se ut:

exorlive

Vinnare av aloe lip

Kramens dag idag, men jag kramas mycket varje dag så dagen har passerat förbi som vanligt tycker jag. Sedan är det ju det där med pussarna, för det ska man också göra mycket med dom man tycker om. Då vill man ha mjuka fina läppar, och dessa dagar när det är kallt behöver läpparna lite hjälp på traven. Jag hade en utlottning på Träningsnarkomamman.com där ett aloe lip kunde vinnas. Väldigt passande eftersom Forever har aloe lip som månadens produkt. And the winner is….

trumma_137640688

Elisabeth Rydén som är den lyckliga vinnaren av ett aloe vera lip. Vill du köpa ett för 45:- eller 3 för 100:- av mig (gäller januari ut), så kontakta mig! Eller hitta in i min webshop för att se hela sortimentet.

lip

Renée Voltaire

 

Jag visste att dagens handling skulle bli dyrare än vanligt. Har inte varit i min favoritbutik på ett tag. Men när jag inte hittar varkenCacao nibs eller Kokos chips i min närmate affär var det dags att bege sig. Och hoppsan så fick jag med mig en bok hem ”Juice Power” som gör den andra boken av Renée Voltaire sällskap i hyllan numera. Så nu är det ju det…ska jag köpa en juicepress också kanske? Har ni tips??
IMG_0014 Renée Voltaire hylla

Renée Voltaire

IMG_7552