Kategoriarkiv: Matilda

Hawaii fest med härliga 9 åringar!

När jag bodde i Dallas för 15 år sedan fanns det lek och bushus. Man kunde även ha sina barnkalas där. Bollhav och utklädda figurer som serverade maten. Jättekonstigt, då! För i Sverige fanns det ju inte… Men som allt annat så kommer trenden även till Sverige och nu är det bowlingkalas och kalas på Lekstan och Bushuset. När jag betalade för maten som skulle serveras på Matildas Hawaii kalas igår, inkl dekoration och inbjudningskort som köpts in tidigare. Det blir faktiskt billigare att köra ett race på ett ställe man hyr och någon som fixar mat. Städa slipper man också göra… Enkelt! Men det som jag fixade igår, jag hade jättekul! Stod i köket från tidiga eftermiddagen och Matilda hjälpte till när hon kom hem från skolan. Gästerna var så fina i sina Hawaii kläder. Dom fick välkomstdrinken i vinglas och pizzan fick dom fixa en del själva. Grovjobbet hade ju kocken redan ordnat :) Glassbuffé med minimaränger som hette Matilda visade det sig. Presentöppning. Och vi toppade avslutningen med att kasta vattenballong på mig. Ett stående nöje när barnen har barnkalas hemma.

IMG_4365

IMG_4468

 

IMG_1050

IMG_1062IMG_1077

I festfixartagen!

Jo men jag hinner nog att få ut mina inbjudningskort till min 40 års fest innan vi åker. Ola och jag åker iväg i morgon. En vecka och vi tar med oss kontoret till andra breddgrader. Jag fick lite panik efter denna sommaren för jag behöver verkligen sol! Om den vägrar att ge spår efter sig i detta landet så får man söka sig till andra länder. Laptoplifestyle är precis i min stil. Och det kommer bli mycket förberedelser inför hösten som snart kickar igång med buller och bång dessutom. Så för dig som väntar spänt med hur och när Rootcamps schema ser ut för Frölunda, det kommer :)  Vi kommer att träna mycket. Äta god mat.  Säkert träffa många trevliga människor. Nätverka och hitta nya människor är det bästa jag vet! Skrev det för flera årsedan här på bloggen, att jag samlar på människor. Det var innan jag började jobba med networkmarketing. Då tyckte jag att det lät konstigt, men nu är det fullt normalt. Jag samlar på nya möten och får massor av energi av det!
Det som kommer lite i kläm är Matildas födelsedag, hon fyller på söndag. Då firar vi på fredag istället, inget konstigt med det! Hon har alltid firat på konstiga sätt. Förra året i husvagnen i Luxemburg då vi åt pannkakstårta och hon fick väl en liten present. I år firar hon idag och även på söndag. En fredag längre fram ska vi bjuda hem hela hennes tjejkompisar i klassen på kalas. Släktkalas någonstans längre fram. Så det blir många kalas för henne. Och det blir ju en AS rolig fest när jag fyller 40. Hade jag varit i partysvängen hade jag säkert gjort ett lika bra jobb som Micael Bindefeldt.

 

IMG_0525 IMG_0527IMG_0532

Workout Åre i bilder.

Redan nu har jag bestämt att jag ska åka hit även nästa år, så tar jag kanske med Matilda igen. För det är så himlans kul att ha henne med. Hon är mycket utan mig  på hotellet men vi hinner med en hel del ändå. Shoppar, badar, spelar spel, käkar ihop. Och så leker hon med Alice och dom hjälps åt att passa lillebror när vi mammor tränar av oss. Dom har roligt och vi också, en väldigt bra kombo!

Det är verkligen ett späckat program att välja så att alla kan vara med. Mina huvudsakliga pass är utomhus och på yogamattan. Föreläsning när jag behöver vila kroppen. Så jag tar med mig inspiration till min Rootcamp grupp och tar även med mig ett par höfter hem som fått bekänna färg. Många djupa squats och rörlighetsträning ute på gräset i dag! Alice och Matilda passerade på utsidan och fick vara med på ett hörn också.IMG_6102

IMG_6097

woå1

woå2

Det ingår hemuppgifter i min yogautbildning och jag checkar av några moment här på plats så jag fick äran att sitta på stora scen med dom andra proffsen. Vi gick runt klassen och fick hjälpa deltagarna att hitta in mer korrekt i position. Läskigt och lärorikt. I morgon väntar nya äventyr på mattan. Jag hamnar liksom där för jag bara älskar det!!

IMG_6121

Och här har vi coola ligan som är med oss, yeah!!

woå4 woå3

Många hemlisar att hålla just nu…

Det pirrar i hela kroppen, för nu bär jag på alldeles för många roliga hemlisar som jag vill berätta men ändå inte. I morgon ska jag väcka Matilda och packa hennes väska så ska vi åka till Landvetter. Hon vet fortfarande inte att hon ska iväg och det var knappt jag kunde hålla mig när jag sa godnatt till henne. Fick snällt nicka med att vi skulle fixa present till söndagskalaset till en kompis. Från början skulle Emma, Marie och jag iväg till Åre för att vara med på Workoutåre. Nu är vi 3 vuxna och 3 barn som ska åka ihop. När Emmas skulle ta med sina 2 kids så bokade jag på Matilda också. Det ska bli så jätteroligt att åka. Bara hon och jag. Inte massa andra killar från familjen :)
Sedan har jag annat pirr i kroppen. The Rootcamp Movie. Jag har sett den och den är sååå himlans bra. Jag har sett den om och om igen. Inte visa utan hålla mig/oss till 21:e augusti då vi kör 2 års kalas för Rootcamp och även film release. Men ni kan få 2 små previews. Det kommer bli röda mattan, högklackat och champagne minsann.

 

IMG_6066 IMG_6063

En annorlunda avslutning på semestern!

Jag drabbades också av en mindre minnesförlust när jag skulle åka iväg till läkaren med Matilda. Glömde remissen hemma och körde tillbaka för att hämta den. Satte nyckeln i lägenheten bredvid och blev förbannad över att låset var så trögt…  Min stressnivå var väldigt hög! En ny erfarenhet när ens barn blir helt blank i huvudet och upprepar saker gång på gång. Matilda ramlade i backen igår och jag såg inte fallet. Jag mötte henne där vi hade bestämt plats för fika och hon grät jättemycket! Att hon hade fått hjälp av en tjej som inte pratade svenska. Hon sa att hon hade ramlat. Tröst och kram och fika… Sedan frågade hon vad som hade hänt, gång på gång. Hon hittade inte sina skidor. Pekade på läppen flera gånger och sa att hon hade ont. Läkaren i Idre förstod också att allt inte stod rätt till. In i en taxi och iväg till Mora som ligger 15 mil från Idre. Så här är vi nu. Ola är i stugan och packar ihop resten av familjen för att komma förbi och hämta oss.
Jag gillar dalarna och Mora hamnar jag ofta i av annan anledning än Vasaloppet. Nu har jag sett Mora Lasarett från insidan också och det är inget som är specifikt för barn. Hade det blivit värre hade vi fått åka vidare till Falun. Funkar fint här, trots att dom inte har skjortor i hennes storlek…

IMG_5518 IMG_5521Vi har haft många tester vad hon minns och inte… Det lossnade mer och mer innan vi ens hade träffat läkaren. Vad vi åt till middag i fredags.  Att vi har fått en ny tjej som bor hos oss som heter Eva och att hon nyligen bytt rum hemma i huset. När ipad koden satt, yeah!!! Välkommen tillbaka älskade Matilda. Tackar livet ännu en gång för att påminna mig att leva här och nu, rätt vad det är så händer det något. Tacksam!
IMG_5522Jag har bott i min Rootcamp buff hela veckan. Lördag kväll och även denna söndag morgon, ser fram emot ny frisyr och mascara och rena kläder… Vi har det ändå ganska hyfs, vi hade en läkare som tillät oss att titta på tv på kvällen :)
IMG_5530