Kategoriarkiv: Utbildning

Skitkul en lördagkväll!

Jag är egentligen väldigt musikalisk av mig och det händer något med kroppen när jag hör musik jag gillar. När jag satt och svetsade ihop magiska cykelklasser hade jag alltid musikörat på för att hitta ny musikinspiration till kommande klasser. Den delen av mig ligger tyvärr ganska långt nedpackad… Dansant var jag också en gång i tiden då jag faktiskt började min gymkarriär på aerobic golvet med hela den munderingen som 90 talet hade att erbjuda :) Jag hade högsta betyg i musik på högstadiet, och det är det enda betyget jag har att skryta med. Nu sitter jag och ska snickra ihop min egen yogaklass och det är ändå ganska kul att vara helt ny. Jag har redan en lång lista med musik som jag vill ha med på min klass, en jag fyllt upp successivt genom åren. I fall om jag skulle bli yogainstruktör. Musikörat är på igen och det gillar jag!

Just denna helgen brinner det lite i knutarna för mina inlämningsuppgifter till Globalyoga utbildningen ska in imorgon! Fick bockat av en klass att observera igår när jag var på Sats Masthugget med papper och penna för ta del av Elaine Rydbergs klass. I morgon åker jag till Sats Kompassen för att vara med och assistera en klass. Hjälpa deltagarna in i position, som en hjälpfröken till den ordinarie instruktören. Något jag bävar för!! Så där jobbigt i magen ni vet, för att jag inte gjort det tillräckligt många gånger. Men det är som med allt annat, ut ur komfortzonen! En klass som jag ska börja undervisa ska också in till min handledare, och den är nästan klar. Jag kommer ha en klass för dig som är helt ny och inte kan någonting, som är nyfiken på yoga. För dig som vill följa min yogaresa. För jag är helt ny! och jag brukar bli hyfsat bra på det jag ger mig in på och som jag tycker är roligt. En sen lördag kväll sitter jag och renskriver min hemuppgift utan att det känns jobbigt. Tvärtom, det är skitkul!

 

yogayoga2

Löpcoach utbildning dag 1.

Det är perfekt tajming för mig att gå löpcoach steg 2 nu. Motivationen och glädjen till löpning är tillbaka på riktigt. Och att göra comeback på marathon, är något jag vill jättemycket! Det jag gör på yogamattan och den tiden jag lägger ner på styrketräning är helt och hållet anpassat för att kroppen ska hålla i löpsteget. Utbildningen gör jag på PT School och Urban Tribes som har ett jättebra samarbete. I steg 1 lärde vi oss hur vi jobbar med grupper i löpning, den gjorde jag förra året. Steg 2 är hur vi jobbar individuellt med klienter. Så snart är jag väldigt ivrig på att ta emot flera personer som vill förbättra sin löpteknik och hjälpa till att nå sina mål i löpning.

Större delen av dagen var teori, inne. Sittande. Med tanke på min avgångstid me tåg kl 5 i morse från Göteborg var jag inte jättealert när träningskläderna skulle på för praktik ute i Humlegården. Men det händer något med kroppen när man kommer ut. En kropp i rörelse, ute i friska luften och kroppen fylls av energi!! Jag hade förmånen att jobba med Pontus. En kille man inte vill bli osams med :) Stark som attan… Crossfit killen som vill vara lika bra på marathon som i crossfit boxen. Han blev mitt ”case” att coacha. Vi fick 4 alternativ av upplägg att välja på och feedback på det av ledarna. Jättekul!!

20140627-231701-83821777.jpg

20140627-231703-83823485.jpg

Snart borde jag börja titta mer på tv. Idag hade jag lunch med en kändis. Men hade ingen sagt det till mig hade jag inte vetat… Hercules i Gladiatorerna träffade jag idag, och en selfie på det måste man ju ha. För mina barns skull, tur att man kan skylla på dom:)

20140627-231939-83979002.jpg