Kategoriarkiv: Yoga

Yoga för barn!

Idag har jag gjort minsta möjliga. Lite sådana hemmasysslor som man gör som mamma. Dammsugit och vikit tvätt torkat av några dammig hyllor. Är långt ifrån pedant och ganska slarvig trots min uppfostran med bäddade sängar och det ska torkas ur skåpen på vårkanten. Tror aldrig jag har torkat ur skåpen ens…. Bädda försöker jag göra. Även min ribba att ha ordning i hallen har jag sänkt ganska rejält :) Barnen leker med kompisar som kommit hem efter semestrarna och Ola drog iväg på en kurs. En hel vecka!! Barnen tycker det är jättekonstigt, för det är alltid jag som ska iväg. Och på lördag åker Ola och jag iväg, en vecka tillsammans. Bara han och jag. Byter arbetsmiljö som värmer och som ger oss bra tid tillsammans.
Jag planerar min höst med iver och med en stor gnutta försiktighet för jag tar lätt på mig för mycket för mitt jobb är alldeles för roligt! och vissa saker är mer lönsamma än andra. Så jag får välja mina tillfällen när jag ska jobba ideellt och när jag ska jobba för att få ihop lön. För att jobba med träning tjänar man inga storamängder pengar, förbaskat roligt och jag får massor igen! På onsdag ska jag träffa en tjej som driver en yogastudio och jag har fått frågan om att ha barnyoga pass. Det lockar mycket! Samtidigt som det är läskigt, och så är det ju med allt som är nytt. Den dagen som jag slutar att göra obekväma saker, då vet jag. Den dagen avvecklar jag mig. Det är utanför komfortzonen som det händer!

Visst är dom söta! Jag tog bort ljudet. Min Fabian som aldrig verkar komma ur kiss & bajs träsket, tyckte det var otroligt roligt när jag förklarade nedåt tittande hund. ”Upp med rumpan och fis ut i rymden”.  Han förstod vad jag menade i alla falla :)

Skitkul en lördagkväll!

Jag är egentligen väldigt musikalisk av mig och det händer något med kroppen när jag hör musik jag gillar. När jag satt och svetsade ihop magiska cykelklasser hade jag alltid musikörat på för att hitta ny musikinspiration till kommande klasser. Den delen av mig ligger tyvärr ganska långt nedpackad… Dansant var jag också en gång i tiden då jag faktiskt började min gymkarriär på aerobic golvet med hela den munderingen som 90 talet hade att erbjuda :) Jag hade högsta betyg i musik på högstadiet, och det är det enda betyget jag har att skryta med. Nu sitter jag och ska snickra ihop min egen yogaklass och det är ändå ganska kul att vara helt ny. Jag har redan en lång lista med musik som jag vill ha med på min klass, en jag fyllt upp successivt genom åren. I fall om jag skulle bli yogainstruktör. Musikörat är på igen och det gillar jag!

Just denna helgen brinner det lite i knutarna för mina inlämningsuppgifter till Globalyoga utbildningen ska in imorgon! Fick bockat av en klass att observera igår när jag var på Sats Masthugget med papper och penna för ta del av Elaine Rydbergs klass. I morgon åker jag till Sats Kompassen för att vara med och assistera en klass. Hjälpa deltagarna in i position, som en hjälpfröken till den ordinarie instruktören. Något jag bävar för!! Så där jobbigt i magen ni vet, för att jag inte gjort det tillräckligt många gånger. Men det är som med allt annat, ut ur komfortzonen! En klass som jag ska börja undervisa ska också in till min handledare, och den är nästan klar. Jag kommer ha en klass för dig som är helt ny och inte kan någonting, som är nyfiken på yoga. För dig som vill följa min yogaresa. För jag är helt ny! och jag brukar bli hyfsat bra på det jag ger mig in på och som jag tycker är roligt. En sen lördag kväll sitter jag och renskriver min hemuppgift utan att det känns jobbigt. Tvärtom, det är skitkul!

 

yogayoga2

Yoga i Båstad på annat sätt.

Jag beställde en fet fruktsallad till kvällsmat och det fick jag! Ola tog dom små till affären och jag tog dom stora på en tur. Jogging blandat med intervaller. Sedan blev det sura miner när jag hade valt en för lång sträcka. Men vi kom tillslut ner till stranden för plocka snäckor. Det som toppade vårt träningspass var på yogamattan där jag körde några solhälsningar tillsammans med kidsen. Då försvann alla sura miner och vi kunde sätta oss ner och ha en mysig kvällsmat tillsammans. Ända tills mellan brorsan tappade tallriken så det var fruktsallad på HELA golvet. Då finns det inte alternativ än att säga till alla barnen att gå ut för det behövdes städas. Så himlans gott om utrymme finns inte här :) Faktiskt blev jag inte arg, det har med våra yogasession att göra. Mer yoga åt familjen!! Så nu är barnen ute på fotbollsplanen trots att klockan passerat läggning för längesedan. Det är det som är sommarlov!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6715IMG_6729IMG_6739Vi är i Båstad och hur länge vi är här vet vi ännu inte. Husvagn är soft och enkelt och man behöver inte planera så noga. Det som måste göras i morgon är att tvätta, för nu vänder vi på kallingarna här. En dusch på Hugo som är härligt sommarsmutsig, det är också sommarlov

Roligare att vara en ja-sägare!

Jag är så glad över att vara en ja sägare, för livet blir så mycket roligare då. Dom som är nej sägare är rädda och går miste om så mycket. Jag är ofta utanför min komforzon och snurrar och ibland är jag på väg åt helt fel håll och det har med min iver att göra. Lär mig massor! Satt med en kompis på ett fik, på en solig uteservering igår och var överens. Tänk om man inte vågar eller skjuter upp saker, att göra senare i livet. Det finns inget sen, det är bara nu som gäller. Så det är väl en anledning till att jag är i Båstad denna helgen. Ola och jag ska yoga och upptäcka Båstad, för jag har faktiskt aldrig varit här. Jag ska träffa Sara som jag lärde känna på min Globalyoga utbildning. Hon ska till Palma i höst, skola in hennes på barn på skola och vara där ett år. För hon känner sig hemma där… Och vara yogalärare och vara på en plats som hon gillar. Hon är alltså en ja sägare och då gillar jag henne, så är det :)
Tights och linne på och jag är redo!

IMG_9675

 

Workout Åre i bilder.

Redan nu har jag bestämt att jag ska åka hit även nästa år, så tar jag kanske med Matilda igen. För det är så himlans kul att ha henne med. Hon är mycket utan mig  på hotellet men vi hinner med en hel del ändå. Shoppar, badar, spelar spel, käkar ihop. Och så leker hon med Alice och dom hjälps åt att passa lillebror när vi mammor tränar av oss. Dom har roligt och vi också, en väldigt bra kombo!

Det är verkligen ett späckat program att välja så att alla kan vara med. Mina huvudsakliga pass är utomhus och på yogamattan. Föreläsning när jag behöver vila kroppen. Så jag tar med mig inspiration till min Rootcamp grupp och tar även med mig ett par höfter hem som fått bekänna färg. Många djupa squats och rörlighetsträning ute på gräset i dag! Alice och Matilda passerade på utsidan och fick vara med på ett hörn också.IMG_6102

IMG_6097

woå1

woå2

Det ingår hemuppgifter i min yogautbildning och jag checkar av några moment här på plats så jag fick äran att sitta på stora scen med dom andra proffsen. Vi gick runt klassen och fick hjälpa deltagarna att hitta in mer korrekt i position. Läskigt och lärorikt. I morgon väntar nya äventyr på mattan. Jag hamnar liksom där för jag bara älskar det!!

IMG_6121

Och här har vi coola ligan som är med oss, yeah!!

woå4 woå3

Dagens bild: bakasana med hjälm

Vi har haft ett blåsigt Idre idag, dom mätte 25 m/s på toppen. Jag hörde hur det ven utanför fönstret redan när klockan ringde kl 6. Det blev yogamattan i morse en kortis och att krypa ner under täcket innan resten av familjen skulle upp. Det är verkligen härligt att springa här men det är ju så. Ner till Idre by går det ner. Snabba steg och låg puls. Hem är det 87% av maxpuls och uppåt..

På toppen fick vi hålla hårt om barnen då dom nästan blåste upp för backen igen. Packade in oss så mycket vi kunde. 

  

 

Yogobe är så himlans bra! Det finns ingen anledning att kunna smita från yogan. En matta och iphone. Dessutom bjuder dom på 3 dagars gratis träning. Idag behövde jag core träning i massor. Min sköra rygg behöver en stark core, slarvar jag vet jag precis vad som händer. Har många som är intresserade när jag tränar. Hugo tyckte det var extra roligt när Johanna på filmen sa: ”Om någon kommer och nyper dig i rumpan ska den vara hård som stål”. Filmen underhåller många alltså…  

Så är det den där bakasana… Jag tror att det beror på min rädsla, att jag ska slå i huvudet, som gör att jag inte lyckas. Trots med hjälmen på går det inte, grrrr!! Teknik eller brist på styrka, eller båda som saknas. Får ta hjälp av expert här tror jag. Skam den som ger sig

  

Yoga & Meditationskurs på Linnégatan Fem

En stor utmaning jag har i livet är att få tyst på tjattret, det som nästan alltid pågår i min skalle. Jag har alltid många idéer och älskar att vara kreativ i det jag jobbar med. Översocial och alltid tillgänglig, för jag gillar det! Men någonstans har det nått en yttre gräns, för jag kom inte ihåg när jag läste en hel bok sist. För det är alltid något som stör, att jag tillåter att bli störd. Yoga får mig lugn och jag känner mig fokuserad på det jag gör. Meditation är något jag provat några gånger med Didi och jag gillar det mycket! Men om jag har praktiserat och mediterat själv kan jag inte påstå att jag gjort i mängder. Lite. Oregelbundet. Jag vill och behöver verkligen komma dit att jag gör det, så nu har jag börjat en kurs med två härliga människor. Monika känner jag sedan lång tid tillbaka och hon är en stor förebild för mig och hon har lärt mig mycket på mattan. Både som PT och i gruppträningssalen. Hon har sin lokal på Linnégatan Fem och där kommer jag att tillbringa några måndagar framöver. Hon och Pål har precis börjat samarbeta och satt ihop en jättebra kombi. Yoga & Meditationskurs. En timmas yoga med Monika som sedan Pål tar över i en meditation. Jag har min dropbox full av material som Pål skickade efter gårdagen, något jag ska titta på senare idag. Pål känns som en spännande person, han har bla gjort Vipassana meditation. När jag ser mig själv i en sådan blir jag livrädd, HUR i hela friden skulle jag kunna tillbringa 10 dagar i tystnad. Luftade tanken med Ola i går och han skickar gärna iväg mig :) Kan ju börja med att titta i min dropbox och göra hemläxan från Pål, och gå dessa måndagar framöver så får vi väl se om jag vågar åka iväg på Vipassana framöver :)

monikaochpål

 

Tack för en fantastisk helg!!

Det var med ett stort leende som jag körde från Stockholm i går kväll. Vilken helg! Så många häftiga möten! Vid min sida på hemresan hade jag en nöjd Alfons som hälsat på sin farbror och kusin. Han fick stå ut med min opera från Borås-Göteborg. Ett sätt att hålla sig på alerten, för det var världens längsta dag igår. Promenaden till Yogagames i arla morgonstund var helt magisk!yogagames7

Münchenbryggeriets lokaler är jättefina! Trägolv och stora fönster ut mot storstaden. Och jag tror nog att vi hade den allra bästa platsen med vår monter. En fin utsikt och alla passerade oss någon gång under dagen. Aloe vera och yoga går väldigt bra i hop!
yogagames9

 

yogagames1

yogagames4Josephine Selander är en instruktör jag inte varit hos så jag slog mig ner på hennes föreläsning på morgonen för att sedan delta på hennes Chakra Rock ´n roll pass senare på dagen. Gillade henne mycket! Med en enkelhet och stor portion humor är hon helt i min stil. Och det där med chakran är väldigt intressant. In och LÄS du också! Det gäller att ha balans i sina energi system. Häftigt att gå innanför den fysiska kroppen och se vad som finns på insidan och få en förståelse för det… yogagames2 yogagames3Efter en helg med Yogagames kommer jag alltid hem med något nytt inhandlat. Denna gången var det en maskin så att vi kan göra våran egen mandelmjölk. Det är 1000 saker som ska göras denna måndag så jag får vänta med att provköra den. Har inte ens packat upp den, tycker den ser ut som en bag in box. Eller så ser man det man vill se :) Är inne på min dag 6 av Change 9 och jag mår verkligen toppen! Pigg och raska och mått och vikt pekar åt rätt håll!
yogagames6

En gammal hund kan man lära sitta…

Yogasalen är en fantastisk mötesplats och på Sats Askim känner jag många. Många kramar och möten, precis det jag gillar! Idag fick jag med mig Ola och det är väl inte det att jag slitigt och dragit i honom. Får han välja fritt fram på schemat så väljer han cykel först och främst. Jag är helt beroende av yoga och det är vad jag väljer i första hand. Idag är det en till synes en helt vanlig lördag, men för oss en ganska ovanlig lördag. Jag har många helger framöver som jag ska vara iväg på massa roligheter. Yoga, konvent och hela våren är som en fest för mig! Vi började dagen med att ta med familjen till Sats och så här kunde det se ut i yogasalen :)
yogaTill lunch blev det detta! Det tog Ola 24 år att ta steget att göra egna vegetariska biffar, det var så längesedan han blev vegetarian. Så han har gjort många framsteg idag, den 7:e februari. Tagit steget in i yogasalen och gjort sina egna biffar. Det känns väldigt bra att leva ihop med en man som fortfarande vill lära nytt :)
egna biffar

Yogabarn i Ubud.

Jag har ännu inte sett så mycket av Ubud,  jag har tillbringat mest tid i denna tillsammans med Alfons och Matilda. Nätterna är horribla då jag får varva smärtstillande och skriva upp vilket barn som fått vad, nästan som en sjuksköterska i tjänst alltså. Öroninflammation gör tydligen hur ont som helst… Skön säng med myggnät är ju bra i alla fall :)sängenAtt det är yoga på Bali är känt och när man kommer till Ubud är det ännu mer påtaligt. När jag fick chansen att smita ut igår gick jag bara några 100 meter från hotellet och där låg Yogabarn! Något jag googlat och hittat och ville besöka. Här startar det en ny yogaklass varje timma med start klockan 7 på morgonen så hit rymmer jag när jag får tid. En rawfood brownie med färskpressad juice bra wifi och yoga. Svårt att toppa något bättre än detta!

yogadrinkIMG_4052

Och när kläderna hade gått in på tvätt, man lämnar in en påse och får tillbaka dagen efter så hade jag lämnat ifrån mig alla träningskläder! En ny top inköpt som passar perfekt till mina House Of Lola pants. Flip flop till det så är outfiten klar! untitled