Kategoriarkiv: Löpning

Runfeeling.

Tommy pratar inte om löpteknik utan snarare om löpkänslan. Jag älskar verkligen löpning och blir lycklig i hela kroppen när jag får mina mil i benen. Jag är löpcoach. Jag är PT. Jag är massageterapeut. Kan en hel del om kroppen alltså…men trots ihärdigt träning både med rörlighet och styrka får jag inte till det helt smärtfritt.  Tommy känner jag sedan en tid tillbaka och det är en person jag gillar mycket! Runfeeling heter hans företag och han har hjälpt många människor till smärtfritt löpsteg. Det handlar om hur foten smälter ner i underlaget. Med rätt svikt genom kroppen får vi ett löpsteg som är hälsosamt. Han relaterar mycket till hur det såg ut för 200 000 årsedan och varför det har blivit som det är idag. Det var en vända ner till Halmstad där han bor, Ola och jag, och vi  fått med oss massa ny kunskap. Ett helt nytt sätt att tänka. Så det handlar varken om skor eller teknik. Det är känslan vi kommer att jobba med.  Jag är en kronisk nyfiken person och vill utforska det mesta. Ska bli väldigt spännande att se hur och om detta nytänkande kan påverka min löpning.

IMG_2133 IMG_2159 IMG_2212 IMG_2215

Transportlöpning

Nu har jag bestämt hur jag ska lägga upp schemat för idag, det är ju så himlans härligt väder och då får jag verkligen passa på! Har några hållpunkter under dagen. Möte här och frissan där och spinning prel ikväll. Jag  packar ryggsäcken med vatten och plånbok. Kanske en tröja så jag inte luktar alldeles för mycket blä när Mia ska göra om mig. Jag ska steg för steg gå mot en blondare frisyr. Så antagligen kommer jag ha ännu mer kul, hur det nu ska gå till :) Börjar min dagsresa med spårvagn för att lämna av Alfons. Han hade visst halsfluss och får vara ledig från skolan några dagar. Farmor gillar han och hänga med henne i två dagar så blir han så nöjd så. Jo, jag har jobbat också. Fått äran att träna min PT klient Ingela nu på morgonkvisten. Att ha kunder utomhus ger så många andra hälsoeffekter än själva träningen. Det är extra härligt om det är en solig dag som idag.  Är det inte så fint väder så får man träna på andra saker också, som ligger lite längre in i hjärnan

ute

Color Me Rad

Ett galet lopp! Det var som ett party med hög musik och massa ungdomar. Hög coolhets faktor på detta Color Me Rad loppet. Jag kände mig verkligen lastgammal där jag stod. Såg en och annan tant och farbror (folk i min ålder), som sprang med sina barn. Första stationen var gul färg, det var i pulverform som arrangörerna öste ut. Rosa. Lila. Orange. Man kunde köpa till egen färg i påsar för dom som inte fick nog av det som erbjöds. Alfons är så skön när vi är ute och springer. Han frågar om jag är lycklig. Han frågar det varje gång. Jag är för det mesta lycklig och när jag får springa blir jag överlycklig. Om han blir hooked som mig så kanske han förstår. Endorfiner gör en lycklig, den allra bästa drogen att bli beroende av.

crm4

IMG_1750 IMG_1744crm1

Swissalpine, någon som sprungit?

Uppför är bästa lutningen, och det är en av anledningen att vi stannar kvar här i Italien. Löpningen är helt suverän! Bergen bakom oss och havet framför oss. Jag ökar mina mil, vecka för vecka och kroppen samarbetar väldigt bra! Det är här jag får vara lite extra försiktig, att hålla tillbaka och inte öka för mycket. Dagens löpning blev först en hel 5 km med Alfons. Hans distansrekord, någonsin! Så Color Me Rad känns som att det kommer att gå toppen!

alfie och jag När jag hade lämnat av honom vid husvagnen begav jag mig upp för berget. Bara mala, mala uppför. I love!! Just nu känns det som att detta blir nästa sommarens utmaning. Någon som har erfarenhet av Swissalpine? Pulsen ligger högt. Mellan 85-90% av max och farten är verkligen långsam. När jag sedan ska vända hemåt, nedför. Här blir jag lite rädd att kroppen inte ska hålla. Det där med knip övningar har jag gjort MASSOR i mina timmar i bilen. Och resultatet är mycket bättre numera. Nedför utan läckage är att föredra :)
Ja, det ser ut som jag fått en smocka på ena ögat. Det är bara en j-la mygga som passade på att bita där han kom åt i natt. Dom Italienska är inte lika stygga som dom Kroatiska dock… jag i bergen

Ryggskotten duggar allt mer sällan.

Ett nytt mått jag använder på äldre dar, i vilket skick kroppen är, är hur lång tid det går mellan mina ryggskott. Nu var det i februari som det hände senast. Mer än 5 månader sedan, wow! Hjärnan är påkopplad i dom flesta lyft. Yoga och styrketräning. Bra upplägg på löpträningen. Denna vecka har jag kommit upp i en total distans på 3 mil löpning och det är det längsta på väldigt länge, känns som jag är på rätt spår! När jag blir lite trött i ryggen (jag har 2 kassa diskar), gnäller jag kärring en stund men inser att det inte hjälper. Rullar ut mattan och kör några sköna yogaposer. Maxar några magövningar. Sedan är jag fit for fight igen och kan ta på mig löparskorna och kan ge mig ut. När jag får springa blir jag en mycket bättre mamma och en roligare fru. Så är det! Run is my passion!! Ser över min planering vilka lopp det blir. Som det ser ut nu blir det Oslo halvamarathon i september och lägger marathon i vår. Stocholm och/eller ett marathon i Europa nästa sommar. För repris på denna semestern vill vi absolut ha. Att tajma in ett lopp längs vägen vore ju prima prima!

Ola TROR att han kommer att få ärva min pulsklocka när jag har ledsnat på den, men det tror inte jag. Den är den mest avancerade tekniskt, och den som jag förstått mig på lättast, så den får allt förbli min. Han brukar få ta över prylar som jag ledsnar på. Pulsklockor jag inte förstår, som jag tycker är för krångliga. En dator som börjar gå långsamt. Telefoner har vi varannat system i denna familjen. När Iphone kommer ut med sin nästa version är det min tur för ny telefon, han fick förra gången.

klocka

Bor i mina Nike Free 5.0. Kroppen bara älskar dom och löpsteget känns så himlans bra. Får köpa på mig ytterligare ett par. Ett par att gå och vara i och ett par att springa i. Kanske ett par Fin Nike Free när jag ska på kalas. Kan inte leva utan!

sko

Sprang på ett löparbälte i vår, som jag också tycker är toppen! Nathan heter det som jag köpte på Intersport. 2 flaskor. En större ficka bak för telefonen och en mindre på magen för nyckeln.
väska väska2

Kanske ett överflöd av prylar, men det blir roligare då! Löpning är den bästa träningsformen på semestern, när det finns massor av tid att träna på! Vad tränar du på semestern?

Min längsta distans i år.

Det kommer inte vara dom milen jag lägger i benen som kommer göra skillnaden. Det är det som är mellan mina träningstillfällen som kommer vara avgörande om jag ska ta mig i mål eller inte… Jag gjorde 12 km i morse i ett tempo 6 min/km, ett väldigt behaglig tempo. Den farten jag vill hålla på mina långdistanspass. Vävnadstålighet som inte sliter på kroppen. Pulsen ligger någonstans 75%. Har ännu inte bestämt det där med pulsklocka eller inte, är ändå ganska duktig på att veta hur min puls ligger till…Runkeeper är ett väldigt bra redskap då jag i stort sett alltid bär med mig telefonen. Musiken är på och jag får hastighet och distans i öronen. Det jag är lite bekymrad över är batterikapaciteten.  Den var fulladdad innan jag stack hemifrån och stannade på 39% kvar. För mina långdistanspass kommer bli mycket längre denna sommaren…

 

IMG_9906

Börja om från början.

 

 

 

Det känns väldigt mycket som om jag börjar om på noll. En marathon löpare som blev en fd marathon löpare är nu vill göra come back. Så nu är det ett träningsprogram som ska ta mig i mål. Skadefri är prio! Core och rörlighetsträning ligger mycket i fokus. Tror inte jag gjorde en enda magövning när jag gjorde mitt första marathon, då jag var ung och stark :) Faktiskt var jag ganska tjock. Bodde i Dallas och lyckades bli väldigt överviktig av alla dessa mängder socker som jag åt. Trodde att lösningen var att träna inför ett marathon, då skulle jag bli smal. Blev jag det? Inte, tvärtom! Tjockare än någonsin tog jag mig i mål på 4:59:59 med x antal blåsor på vardera fot. Fick till och med ett pris hemskickat. Hade någonstans i registreringen angett min matchvikt, detta var White Rock Marathon 2001 i Dallas. Sprang tydligen på en bra tid i förhållande till min vikt.

Det kommer ligga 3 löppass inplanerade i veckan för mig och det blev ett distanspass för mig i söndags, kändes över förväntan bra! Runkeeper är bra! Där får jag farten och distansen. Jag kör nu helt utan pulsklocka som det ser ut nu. Litar på känslan.Har ännu inte bestämt vilka skor jag ska göra alla mina pass i. Just nu lutar det åt Nike Free 5.0. Väldigt mycket mockasin känsla och långt ifrån pronation skor som jag annars använt mig av. Men kroppen mår bra av dom och det är ju det viktigaste. Inte det som Löplabbet sagt åt mig att använda…
runkeeper

En touch av Göteborgsvarvet.

Hjälp vad sugen jag blev på att också få hämta ut en nummer lapp. Att ha full koll på vilket väder som väntar i morgon. Att ha tränat för att kunna prestera bra  för 21 km och känna sig stark med revansch suget i kroppen. Jag tog mig en lunchrunda in till slottskogsvallen med ryggsäcken på för att möta upp Kenth som ska testa några Forever produkter. Han är toksnabb och andas löpning. Löpcoach och jobbar för Craft. När jag läser hans blogg så rycker det massor i marathon tarmen. Plockade med mig en del broschyrer om marathon både i Danmark och Norge, för det är ju det som är halva grejen. Resa och upptäcka nya delar av världen. Nu ligger mitt fokus på styrka och rörlighet för att på sikt bli löpstark igen. Jag har inte gett upp, tar det bara försiktigt…. Har säkert fått mig en mil i benen idag med transportlöpning och en runda med grannen i morse. Kroppen känns ändå ganska okej, skönt med prestationslös löpning.

IMG_0019
IMG_0018 Lyckades inte smita igenom mässan utan något köp, blev rosa strumpor och ett par glasögon. Gick främst efter färg, då kan jag ta dom på företaget. Rosa är Rootcamp och jag behöver dom i jobbet.

IMG_0021