Kategoriarkiv: Gym

Bilaterala styrkeövningar.

Ett Göteborg i regn och rusk och det där med att komma ut med kidsen lockar sådär… Då är det bra att det finns Minisats som dom bara älskar! Två killar in i bilen och iväg, enkelt! Eftersom vi ställde om klockan i natt hade kanske många svårt att komma upp i tid i morse. Motsatt för mig, jag hoppade i bingen klockan 21:30 i går när barnen hade lagt sig.
Idag stod det ben och core på programmet, då armarna fortfarande känns av efter styrkepasset i torsdag. Träningsvärk och jag är bra kompisar :)  Bulgarian split squat med vikter är min favorit och den är återkommande varje vecka. Enbensböj även kallad om man inte ska krångla till det med konstiga namn… Jag tycker om att jobba med bilaterala övningar för att hitta och jobba på mina obalanser. Bulgarian split squat är en sådan tex. Sedan har jag denna övningen som jag jobbar mer och mer med, då ena höften gör sig till känna. Det är först när smärta uppstår som detektivarbetet börjar, var är jag svag? Här ser ni ett tydligt exempel:

 

Endorfin i Lerum!

Att hälsa på träningsanläggningar som jag aldrig har varit på tycker jag är jätteintressant, bara för att se hur andra tänker. Alltid lär man sig något! Jag visste inte ens att Endorfin existerade innan jag träffade Petra förra veckan. Hon har en likadan nyfiken sida som mig, så vi slog till och åkte till Lerum i förmiddags. Trevlig entré med café där du kan beställa smoothie och sitta ner för aftergym häng. Urgoda paleo bars till försäljning!  Nytt och fräscht intryck, framför allt där dom hade sin Milon avdelning. Du måste första gången träna med en instruktör som hjälper dig med inställningar på maskinen. Detta registreras på ett kort. Så nästa gång du ska träna så ”pip” vet maskinen hur den ska ställas in och anpassar efter dig. På 17,5 minuter har du ett effektivt pass. Kollade på avstånd, inget jag testade. Det var mycket trä vid entréerna till gruppträningen, som gav ett lugnt intryck. Crossfit boxen fick man inte gå in i hur som helst, om man inte var platina kund eller hade PT med sig. Vi var ju bara nyfikna gratistränande och tittade på håll. Enligt Petras inspektion (hon är proffs) så saknades repet att kunna klättra upp i taket med. Hon är mycket tuffare än mig. Jag körde min rehab/fjös + ryggträning idag. (Gjorde 100 armhävningar som hemmaträning i går, så ryggen ville också ha träningsvärk:) Dom kör bra deals på Endorfin nu, 99:- för dom första 3 månaderna. Så får du en jättebra chans att prova på innan du signar något längre avtal. Bra för kunden så man kan bo in sig ordentligt. Jag bor på fel sida stan och är jättenöjd med Sats, men kolla runt skadar inte.

IMG_0067

IMG_0065IMG_0063IMG_0066IMG_0064

Sats Sisjön.

Lördag förmiddag är en dag då det verkligen rycker i tränartarmen. Ola och jag ställde klockan på jättetidigt för en promenad. Han har ställt klockan på 4:45 i flera veckor nu, men aldrig fått med mig ut. Men i morse så! Det är verkligen jättehärligt när man väl kommer ut, lite halvjobbigt att rulla ur sängen. Nytt runda i morgon.

Det ryckte även i Sats Sisjön tarmen och jag vet ju att min kära vän Linda kör cykelklass, men det var inte det min kropp behövde just idag. Men jag fick in och tjingsat och snott en kram i alla fall.

IMG_0496

Sats Sisjön är en anläggning med högt i tak och stora öppna ytor. Gillar luften och energin. På dagens agenda stod det höft stabilitet.
IMG_0498

Att koppla fast foten i remmen som jag sedan kopplar i viktmagasinet. Här kör jag både rumpa och utsida lår.

IMG_0502

Insida lår:

IMG_0505

Säte:

IMG_0503Tog steget ännu närmare att bli blodin igår. Gillar det! 
IMG_0497

Besök på Onyx

När jag ändå är på roadtrip så är det lika bra att träffa människor som jag känner. Borås passerade jag och där bor Eva-Kajsa. Vi lärde känna varann när vi blev kostrådgivare hos Paulun för precis ett år sedan. Hon, liksom jag är PT och hon tar nu steget till att läsa till Osteopat. Det steget jag tog en liten bit på för 5 år sedan. Så längesedan var det alltså… Vi åt lunch och jag fick en liten runda inne på Onyx, hur fräscht som helst! Jag har ju varit hemma hos Kajsa och vet att hon har väldigt bra smak när det gäller inredning. Det är hon som har satt prägel på Onyx. Hade jag bott i Borås hade detta lätt varit mitt alternativ till stället att träna på.
IMG_0113 IMG_0116

 

En svart sal, kolla in ordningen för step up brädorna! IMG_0119 Och den vita salen. Här vill man ju yoga!!

IMG_0121

Crossfit boxar har dom hela 3 stycken! Även crossfit för kids har dom…

IMG_0124

Och så den fina tolaletten då.

IMG_0125

Sats Sisjön

När barnen är nöjda och glada är föräldrarna nöjda och glada. När barnen vaknar och leker med varandra går bra dom första timmarna. Bilar och lego och allt det där som finns hemma. Efter frukost blir dom otåliga och vill ut eller leka med någon annan. Miljöombyte. Då får man hitta på något! Jag ställde frågan om MiniSats skulle vara roligt? JAAAAA!! Påklädda och klarar i hallen innan jag ens bytt om. Idag blev det Sats Sisjön, nytt och fräscht och jag gillar det på många sätt. Väldigt liten maskinpark med många stora ytor. Det pågår klasser ute i gymet vilket ger härlig liv och rörelse. Cardio Fusion var det full fart på när jag kom dig. Såg riktigt tufft ut! Måste testa någon gång. Just för dagen var jag sugen på att ge axlarna en riktig omgång, då är gymmiljö riktigt bra. Men sedan hamnar jag på min matta för att jobba med mage och rygg. Även rörlighetsträning. Egentligen sådant som jag kan göra hemma. Men miljöombyte är bra även för oss vuxna…sisjön skosisjön jag sisjön hugo och fabbesats sisjön lokal

Ett träningspass early bird väntar i morgon.

Det ska bli himlans kul att rocka loss med norrmän och kvinnor i morgon på Forevers inspirationsdag. Det var inte min idé egentligen att åka hit, det var Emmas. Hon är med i vårt team och när man är teamledare så får man hänga på liksom. Väldigt glad över detta! Så vi tog bussen upp a 169:-. Förutom att Emma är PT och Forever knegare jobbar hon på Post hotellet, då får man rabatt på boende. Boendet för 2 nätter kommer vi undan med 400:- Det som hittills har kostat mest var Peppes Pizza. Väldigt gott och kommer lägga sig gott runt midjan OM det nu inte är så att vi båda två är träningstokar och ska upp och köra ett pass i morgon bitti. Jag är väl den som är mer peppad för träning så tidigt på morgonen. Det är obligatorisk träning när vi är ute på event, så är det bara!  Så jag ska allt se till att Emma får lite träningsvärk i morgon och hon får hjälpa mig till ömma muskler :) Gymmet har vi redan spanat in och det håller verkligen hög standard för att vara på ett hotell. Att ställa klockan kommer inte bli ett problem.

 

bild 1

 

gym

 

bild 5

Tråkig träning och tråkig frisyr.

Yes, vi är hemma sedan i går kväll och vi plöjer verkligen fram i all packning. Vi har tömt hela vår husvagn, på allt. Vi har bestämt oss att sälja den, då det väntar andra äventyr för oss framöver. Plus att jag har kommit till många sunda insikter denna sommar, och har fått ett helt annat mindset vad jag vill göra närmaste året. Blir ett separat blogginlägg om detta framöver :)
Det som är prio på min lista i höst är min egen träning, har att göra med mina nya insikter vad jag vill och ska göra. Hittade några träningskläder i röran, med bra stretch. (+3 kg över sommaren kräver en annan typ av garderob) Sedan tog jag mig till Sats för att dämpa min abstinens. Är nyttigt att se lite andra träningsnördar. Bra musik. Rycka lite i höstens nyheter på Nike avdelningen. Träffa fd kollegor.  Ett härligt ryggpass har jag sett fram emot länge så det blev det, plus en hel del core. Core tycker jag är ganska tråkigt, men eftersom det gynnar min löpning ser jag lite glädje i det  ändå… En liten känning och stel i höger hälsena. Not good! Ett vanligt fenomen när man ökar på lite för snabbt. Ett halvt steg tillbaka för att lägga på ytterligare lite tråkig träning. Excentriska tåhävningar. Sanna Kallur gör sig bättre på film än mig om du vill veta hur man gör.

En annan bra övning för vad och hälsena, även denna faktiskt ganska tråkig, är min vän/ovän foam rollern. Satans ont!! Vaderna är knöliga som attan och massage är precis vad jag behöver! Sedan behandlar jag med världens bästa MSM kräm och Aloe heat. Kolla vår webshop och testa du också. Grymma!

rulle vad

 

 

 

Bad hair-day. Fast det har jag väl haft mest hela sommaren :) Det ska rådas bot på i morgon minsann… jag

Jag och min gymkompis.

Det slog mig, att min egen träning blir lidande. Jag är ute och rör på mig mest varje dag, visar övningar för klienter. Men det blir inte allt för ofta att jag utmanar mig själv. Och denna våren är väldigt speciell, första gången på 2000 talet som jag inte har något endaste lopp inplanerat. Inget marathon, inget besök till Motala. Inget Göteborgsvarv. Kalendern är fylld med andra roliga saker istället. Lite halvt mållös tränar jag mest blandande småhopp. Kravlöst. Som tur har jag en gymkompis, som också gärna tränar på morgonen. Hon gillar inte skogen så jag anpassar mig, variation är kul!  För när det är en tid bestämd klockan 06:00 på gymet, så snoozas inte tiden bort inte. Denna tiden på året är det ju himlans enkelt. Bara hoppar i sina skor, (Nike Free som jag antagligen kommer bo i hela sommaren) och iväg för en trevlig sväng på gymet.

satsandreaskor satsandrea