Kategoriarkiv: Skidåkning

En annorlunda avslutning på semestern!

Jag drabbades också av en mindre minnesförlust när jag skulle åka iväg till läkaren med Matilda. Glömde remissen hemma och körde tillbaka för att hämta den. Satte nyckeln i lägenheten bredvid och blev förbannad över att låset var så trögt…  Min stressnivå var väldigt hög! En ny erfarenhet när ens barn blir helt blank i huvudet och upprepar saker gång på gång. Matilda ramlade i backen igår och jag såg inte fallet. Jag mötte henne där vi hade bestämt plats för fika och hon grät jättemycket! Att hon hade fått hjälp av en tjej som inte pratade svenska. Hon sa att hon hade ramlat. Tröst och kram och fika… Sedan frågade hon vad som hade hänt, gång på gång. Hon hittade inte sina skidor. Pekade på läppen flera gånger och sa att hon hade ont. Läkaren i Idre förstod också att allt inte stod rätt till. In i en taxi och iväg till Mora som ligger 15 mil från Idre. Så här är vi nu. Ola är i stugan och packar ihop resten av familjen för att komma förbi och hämta oss.
Jag gillar dalarna och Mora hamnar jag ofta i av annan anledning än Vasaloppet. Nu har jag sett Mora Lasarett från insidan också och det är inget som är specifikt för barn. Hade det blivit värre hade vi fått åka vidare till Falun. Funkar fint här, trots att dom inte har skjortor i hennes storlek…

IMG_5518 IMG_5521Vi har haft många tester vad hon minns och inte… Det lossnade mer och mer innan vi ens hade träffat läkaren. Vad vi åt till middag i fredags.  Att vi har fått en ny tjej som bor hos oss som heter Eva och att hon nyligen bytt rum hemma i huset. När ipad koden satt, yeah!!! Välkommen tillbaka älskade Matilda. Tackar livet ännu en gång för att påminna mig att leva här och nu, rätt vad det är så händer det något. Tacksam!
IMG_5522Jag har bott i min Rootcamp buff hela veckan. Lördag kväll och även denna söndag morgon, ser fram emot ny frisyr och mascara och rena kläder… Vi har det ändå ganska hyfs, vi hade en läkare som tillät oss att titta på tv på kvällen :)
IMG_5530

Tut i backen!

Det här med skidor och barn. Är så långt ifrån all inclusive med enbart flip flop och tunna sommarkläder som man kan komma. Husvagnen blir lite extra allt då vi har trångt om utrymme. Och jag gillar det! Alla får hjälpas åt och vi kommer nära varandra. Alfons åker med sin kompis Eric och hittills kommer dom bra överens :) Jag åker med Fabian och Matilda. Den lilla rosa Hugo tar Ola hand om i sele. Han som egentligen är väldigt feg och rädd för det mesta älskar detta.

 

Framme i Idre.

Vi är i Idre. Husvagn och skidåkning är en sådan härlig kombi. Vi fick även låna med oss en kompis till Alfons så 10-åringarna åker för sig och vi hänger i barnbacken med dom små. När dom flesta hade fredagsmys framför tv:n så packade vi husvagnen för fullt så vi kom iväg vid midnatt. Jo, chauffören hade fått bra med sömn innan så vi kunde tryggt köra 60 mil utan problem. Stannade till i Trysil för lite frukost för att komma till Idre vid strax innan lunch. Visst, man blir lite jet-laggad, men väldigt smidigt att köra när barnen (och mamman) sover.
Det är fint med snö i backarna. Solen har varit framme mycket så mina Borneo fräknar har fått fler kompisar.

IMG_8793