Kategoriarkiv: Ägg

Överflöd av tid

När jag skulle iväg på jobb turné Småland-Stockholm, frågade barnen vilket land jag skulle till och hur många veckor jag skulle vara borta. Några dagar inom Sverige var inga större konstigheter. Men Skypa måste man ju göra. Ola frågade om jag hade mer semester än när jag har semester. Tja… bara jag. Det finns hur mycket tid som helst!! Men det blir tråkigt i längden. Träna både på morgonen och kvällen är inga problem! Att lägga sig på kvällen och vakna pigg som en lärka! Mycket tid på morgonen så jag gjorde en broccoli gratäng. Nästan som omelett och jättegott!

Förkoka broccoli och lägg i formen. Salta
Smula över 1/2 paket fetaost (50g)
Vispa ihop 3 ägg med 2 msk cream fraîche.
In i ugnen och det är klart!

333

Laddar för dagen på en inspirerande dag med Forever. Då ska jag träffa Annika Sjöö som ska föreläsa för oss. Träningspass blir det. Vi använder samma mascara och den kommer väl till pass idag när man ska vara lite tjusig. Du hittar den i vår webshop

45

 

På Skype övar vi moves för nästa helg, då ska vi träffa Alcazar.bild

Omelett expert!

Jag är numera omelett expert. Det är absolut min bästa frukost och den jag mår väldigt bra av. Tråkigt i längden kanske, då får jag väl bryta av med något annat för att sedan längta till min omelett igen… Hur gör man? en omelett där du blandar i en mejeriprodukt och gör den i hederligt svenskt smör smakar ju allra bäst. Även konsistensen blir ju bättre såklart. Såhär gör jag min übernyttiga variant:

Smält kokosfett-finns även den som inte smakar kokos, den använder jag.
Fräs grönsaker som du har hemma. Dagens blev med spenat och champinjon. Krydda.
Vispa 3 ägg ihop med vatten.
Slå över äggen på dina grönsaker och krydda lite till. Vitlök. Örtsalt. Jag har färska kryddor i fönstret, basilika och timjan. Annars finns det torkat.
Sedan ska omeletten står, medel/låg temeperatur. VIKTIGT!: lägg på lock för att få en fluffig konsistens. klart! Servera med mer grönsaker, det du har hemma.

Jag står mig mycket bättre på denna frukost än yoghurt och müsli eller gröt. Protein mättar så himlans bättre. Testa!!

20140625-090149-32509586.jpg

20140625-090204-32524583.jpg

20140625-090217-32537677.jpg

20140625-090230-32550731.jpg

När ändå kameran är framme får jag briljera med en blomma jag lyckats hålla liv i flera månader. Jag är värdekass på blommor, verkligen! Får se vem som ska få adoptera den när vi åker på semester. Någon frivillig?

20140625-090404-32644280.jpg

Finträning.

Jag har fintränat idag. Då tar man på sig lite mer trendiga kläder, lägger ner inneskorna i en väska och åker iväg till Sats. När jag är ute och fultränar blir det bara något som ligger överst i lådan. Och så var jag väldigt sugen på att testa mina nya Nike kläder som jag köpte i London. Där jag brände hela min shopping budget, bara så! Tights i färg är så himlans kul så här är ett par som jag köpte med matchande top. Nöjd!
Gymet är inte allt för ofta jag besöker, men jag bara tycker det är så härligt! Mer av variationen att vara ute och fulträna i skogen och komma in och finträna. Fågelkvitter har sin charm och hög musik har sin. Blev många övningar för rygg och axlar. Core träning lägger jag alltid in i varje pass jag gör. Oavsett om det är inne eller ute.

8maj1

Jag har ju världens bästa man! Jag är lite hungrig när jag kommer hem från träningen i förmiddags. Önskar högt om något gott att äta efter träningen, inte så tung mat. Några stekta ägg och sallad. Av någon anledning blir hans mat godare än min. Jag höll faktiskt på att dissa Ola för att han inte kunde laga mat. Så fel jag hade!8maj

20140508-225350.jpg

Omelett

Omelett är så himlans enkelt, och gott! Ägg är något som vi alltid har hemma, även om kylskåpet ekar ganska tomt. I ett tomt kylskåp finns det säkert några skrämda grönsaker? Lök ger god smak. Kanske du har frysta grönsaker hemma? 2-3 ägg och smaksätt med massa goda kryddor. Har du inte grönsaker i kylen kanske du har i frysen? När jag jobbar hemma blir det lätt att jag slänger ihop en omelett. Fanns även lax över från gårdagens middag, perfekt att toppa omeletten med. Denna blev jag inte mätt på utan väldigt mätt!