Kategoriarkiv: Husvagn

Camping drömmar!

För tillfället är vi husvagn och dragbils lösa. Jättekonstigt för vi är en riktig camparfamilj! Sålde ekipage grande för att köpa något som är mer anpassat både i södra Europa och Sverige. Jag är ute och flänger på vägarna och att stanna över en natt här och en natt där. TÄNK om jag hade haft en liten husbil. Krypa in i på kvällen när jag jobbat färdig, för att dagen efter tag mig hemåt. Eller vidare om jag ska vidare… Hade en trevlig kväll i Kristianstad i går och hade en presentation om våra kosttillskott när det kommer till tränande personer. Pratade antioxidanter och fria radikaler. Sånt som är bra att veta för att hålla sig frisk och alert. Det tar 3 timmar att köra Göteborg-Kristianstad, dock inte i helt laglig fart :) Hade en sovplats i Kristanstad hos Anne som bjudit dit mig. Men jag körde hem i går kväll, kanske på 2tim 57 min. Det har kommit upp vid flera tillfällen, om hur det perfekta ekipaget är för oss. Som det känns nu så hade en liten husbil med en liten husvagn varit bra. Så kan jag ta husbilen på mina Sverige turnéer. När stora familjen ska med, krokar vi på en liten husvagn. 2 rum och kök kan man säga :)
En sportig liten husbil. 6 bältade platser och det går om man vill bädda 6 sängar. En stor Forever logo på denna så åker vi runt på turné i denna. Snacka om mobilt kontor :)

evan_performance

Adria har en minihusvagn, jättsöt. Och om man vill vara extrem så kan man få den i detta utförande. Matchar dock väldigt dåligt med husbilen ovan. Men vill man synas så!husvagn

Så bäddar man till värsta kojan i husvagnen när det är dax för natten. Några kan sova i husvagnen och några i husbilen. Bra va! I detta utförande blir nog mer lämpligt. Du klickar bara på adrias hemsida och fyller i färg och form. Sedan kan man bara trycka beställ också tydligen.

husvagnsovdel

Annorlunda träningsmiljö.

Det är så himlans lätt att glömma vissa saker när man blir förälskad. Vissa saker blir inte lika viktiga. Jag är nykär i löpning, eftersom det flyter på så bra nu. Med finslipning av löpteknik och byte av skor som inte alls tar hänsyn till min pronation, så springer jag helt smärtfritt. Distansen blir längre, och farten blir snabbare. Det som blir lidande är styrketräning och rörlighet. Det är löpningen som är rolig och funkar bäst på denna typ av resa!! Slag i saken. Efter frukoststopp sopade jag av smulorna av filten för träning. Bålträning. Plankor i olika varianter. Armhävningar. Höftlyft. Sköna rotationer som ryggen suktat efter. Väldigt sexig miljö, bland husvagnar och långtradare :)

 

P1130716 P1130761 P1130768 P1130807 P1130812

Cinque Terre är också en härlig plats att besöka!

gång

 

Jag vet inte hur många march-sånger Ola kan, eller var han lärt sig dom. Vi körde sånger dom sista 2,5 km till fots med sång och hyfsat glada barn. Med 2 stopp på lekplatser. Alfons mådde illa för andra gången idag när det var en grej som snurrade runt på en lekplats. Första gången var på en båt som skulle ta oss mellan byarna då det gungade ganska mycket på havet. Vi har haft en fantastisk dag, då vi sett så mycket annat än bara campingplats eller varit på bilfärd. Våra svenska grannar på campingen trodde vi hade trasslat in oss i den Italienska icke fungerande tågtidtabellen när vi inte kom hem med sista shuttle bussen. Men vi ville ta sista biten som en promenad. Tågets tidtabell funkade fint. Likaså båtens som tog oss från by till by. Det ligger 5 byar längs med kusten, dit man inte kan ta sig med bil. Man kan ta sig antingen med  tåg, från by till by. Vi tog båten mellan några byar för att ta tåget hela vägen hem när vi kände oss nöjda. Ola uppskattade mest båtfärden, då vi andra blev lite lätt sjö sjuka. Men det ordnade upp sig med glass och läsk efter hamn gång (dessa bilder är väldigt censurerade eftersom vi är en hälsosam familj. JA, våra barn fick välja cola idag och blev överväldigade över detta :)
Vi är i en del av Italien av heter Cinque Terre. Hittade faktiskt en bra camping nära kusten som tog emot oss med vår stora husvagn. Blått vatten. Höga berg. Sol. Tja, vad mer kan man önska sig… Jo, pappan bjöd oss på restaurang på kvällen. Lovat att äta äkta italiensk pizza innan vi lämnar landet som vi kommer göra innan helgen är över.

Ja, det blev en löprunda. Ni får kolla Facebook där ligger det bilder från min underbara 7 km runda i morse. Vet att även en av mina 85-åriga blogg-läsare har Facebook och kan kolla in där :)

jag

Fabbe

sjösjukajag igenby

 

Åka hem till Nils eller åka till Pisa?

På väg till Tornet i Pisa googlade jag och fick fram lite info. Det är lika många meter högt som barnens mormors födelsedatum, så det kommer dom inte glömma. Att det nästan tog 200 år att bygga kanske dom också kommer ihåg. Och att det lutar kommer dom absolut komma ihåg. Vi var inte där länge. Kryllade av folk och Hugo var grinig som attan. Han är den som ledsnat på husvagnslivet och vill hem och leka med sin kompis Nils. Men när man är så nära Pisa så kan man ju inte bara åka hem ”bara” för att leka med Nils… Sedan är han lite förkyld också. Vi var väl där en 30 minuter ändå och fick tagit några klassiska bilder. Faktiskt hittat en camping i närheten. Vi kan bli nekade för att vi har för stor husvagn. Tror inte ens jag sett en boogie vagn större size under hela vår resa här i Europa. Ja, det dyker upp lite argument i förarsätet. Pappan vill in och kolla läget, medans mamman tycker man kan ringa och höra innan man ger sig in på en camping. Det händer att campingägaren får flytta blomkrukor och annat för att vi ska kunna komma ut överhuvudtaget. NEJ en Kabe a la 9,5 meter är inte ultimat att crusia runt i södra Europa med. Men den är förbaskat trevlig :)

En klassisk Pisa bild på Matilda.
matte

Och en på mig. Får ta hjälp av Fabian för att komma upp. Som en snart 40 taggare är det inte helt lätt :) fabbe

 

fabbe2

 

fabbe3

 

Hoppas ni också har en bra sommar!

Jag satt bredvid Maggie på väg hem från Borneo i februari, på den långa flighten och då har man en bra stund på sig att lära känna någon. Hon bor i Holland och ska i december flytta till Indonesien då hon har hittat sin kärlek på andra sidan jordklotet. Då är det ju dumt av mig att inte erbjuda henne ett roligt jobb som passar både i Holland och i Indonesien. Sedan hittade jag en Forever kompis i Holland, René och hans partner Martin. Urtrevliga! Så här träffades vi, i Holland. Så fick vi se Amsterdam på vår Europa turné också! Blev ett vilt BBQ party på campingen efter vårt möte, med en mix av Dutch, Svenska och Engelska. Kidsen fick presenter och vi likaså. Nästa gång jag träffar Maggie blir i december. Antingen i Indonesien eller i Malaysien då vi är ändå ganska nära varandra. Så vem vet, snart kanske vi har medarbetare i Indonesien också. Häftigt, eller hur!

Just i skrivandets stund sitter jag på en trottoar utanför en campingreception där Wifi funkar ypperligt bra. Det är väldigt sporadiskt hur jag kommer ut på internet. Vi är i Graz i Österrike och det är fantastiskt vackert. Vi stannar här tills i morgon bitti då vi brassar på 60 mil för att nå Kroatien i morgon kväll. Barnen har skött sig fantastiskt bra sista två långkörningarna i bil. Matilda fingervirkar så hela bilen är full av rep i olika färger. Alfons kan ibland slita sig från sin ipad och virka han också. Hugo kollar bilar och räknar tunnlar vi åker genom, sjunger en snutt och har 1000 ”varför” frågor.  Fabian är den med mest energi och älskar att reta sina syskon. Men största brorsan ger han sig inte på så lätt, så han sitter ganska snällt längst bak i bilen hos Alfons. Så vi mår bra! Hoppas ni också har en bra sommar!

10372741_10152410260159279_662954302686981985_n 10391052_10152410260489279_8358124101507805906_n 10502275_10152410260624279_150001067024035957_n 10503591_10152414036959279_1539371682_o 10527547_10152410260764279_5011595324502522772_n1924350_10152410260889279_859249809160094829_n

Camping craving.

Det stod camping i vår kalender innan helgen, men vi raderade det. Vi behövde en hemma helg med pyssel i huset. Vi har bott här i ett år nu och vi har bytt rum med varandra flera gånger om. Matilda bor i sitt 3:e rum, så det är tur att inga flicktapeter har kommit upp på väggarna. Är men en camping familj så suger det i husvagnstarmen. Min bror och familj var på tur, Jessica fyllde år. Så vi tog chansen att besöka Almöns camping. Spontant och trevligt. Lite bad för den som gillar det. Krävs några fler grader innan jag ska uppskatta det dock…
IMG_9930 IMG_9933 IMG_9946 IMG_9949 IMG_9950 IMG_9952

Stanna till med husvagn.

Till middag blev det stekt korv och pasta. Ketshup och inga grönsaker till. Påskmust blev det till detta kalas. Barnen jublade!! I Idre kör dom bartömning då dom stänger för säsongen. Vi kör husvagnstömning och tager vad vi haver för sista måltiden innan hemma. Jodå, vi har allt godis i påskäggen. Och äter en och annan korv eller fabriksköttbullar när vi är ute och campar. Alltid grönsaker på bordet, förutom denna måltiden då när det inte fanns. Nästan höll vi på att glömma av påskmusten som inte kom fram på bordet på självaste afton. Det funkar ju på påskdagen också.
60 mil och 13 timmar i bil med två stopp för mat och pinkpaus. Det är tiden det tar med en husvagn bak. Stanna till med husvagn är trevligt. Öppna dörren och brassa käk. Busa på en filt. Matilda är hon som älskar att hjälpa till. En fin duk på bordet med matchande muggar, så blir det ändå väldigt trevligt, trots utsikten av en Statoil mack.
IMG_9094 IMG_9106 IMG_9108IMG_9112

Tut i backen!

Det här med skidor och barn. Är så långt ifrån all inclusive med enbart flip flop och tunna sommarkläder som man kan komma. Husvagnen blir lite extra allt då vi har trångt om utrymme. Och jag gillar det! Alla får hjälpas åt och vi kommer nära varandra. Alfons åker med sin kompis Eric och hittills kommer dom bra överens :) Jag åker med Fabian och Matilda. Den lilla rosa Hugo tar Ola hand om i sele. Han som egentligen är väldigt feg och rädd för det mesta älskar detta.

 

Framme i Idre.

Vi är i Idre. Husvagn och skidåkning är en sådan härlig kombi. Vi fick även låna med oss en kompis till Alfons så 10-åringarna åker för sig och vi hänger i barnbacken med dom små. När dom flesta hade fredagsmys framför tv:n så packade vi husvagnen för fullt så vi kom iväg vid midnatt. Jo, chauffören hade fått bra med sömn innan så vi kunde tryggt köra 60 mil utan problem. Stannade till i Trysil för lite frukost för att komma till Idre vid strax innan lunch. Visst, man blir lite jet-laggad, men väldigt smidigt att köra när barnen (och mamman) sover.
Det är fint med snö i backarna. Solen har varit framme mycket så mina Borneo fräknar har fått fler kompisar.

IMG_8793