Kategoriarkiv: Semester

Hälsningar från Side!

Insomnia har drabbat mig flera nätter nu. Eller…somnar här gör vi vid 21-21:30 tiden och vaknar vid 4 tiden helt utvilad. Nu väntar jag till att det ska bli ljust så jag kan ta på mig löparskorna och ge mig ut för en tur innan det blir för varmt. Många här tycker det är för varmt, men jag älskar denna värme och ifråga sätter mig själv varför jag bor i Sverige. Alternativ finns ju alltid, man får bara våga hoppa :) Typ såhär: IMG_0579 Side är jättefint och det är första gången som jag är i Turkiet och är väldigt positivt överraskad. Människorna är trevligare än jag hade förväntat mig och det är jättevackert här. Vi bor på Dogan som är ett Ving Sunprime hotell. +16 år är välkomna och det är en helt annan typ av resa än vad vi är vana vid. 1:e oktober åker vi till Sunwing med kidsen, då blir det en helt annan typ av resa. Nu längtar jag jättemycket efter barnen och jag träffar dom på söndag igen. Två dagar nonstop under parasollet blir det shopping, till dom. Jag har kunnat jobba på bra här under mitt parasoll. Bara det finns Wifi så är kontoret med liksom. IMG_0620 IMG_0585

I festfixartagen!

Jo men jag hinner nog att få ut mina inbjudningskort till min 40 års fest innan vi åker. Ola och jag åker iväg i morgon. En vecka och vi tar med oss kontoret till andra breddgrader. Jag fick lite panik efter denna sommaren för jag behöver verkligen sol! Om den vägrar att ge spår efter sig i detta landet så får man söka sig till andra länder. Laptoplifestyle är precis i min stil. Och det kommer bli mycket förberedelser inför hösten som snart kickar igång med buller och bång dessutom. Så för dig som väntar spänt med hur och när Rootcamps schema ser ut för Frölunda, det kommer :)  Vi kommer att träna mycket. Äta god mat.  Säkert träffa många trevliga människor. Nätverka och hitta nya människor är det bästa jag vet! Skrev det för flera årsedan här på bloggen, att jag samlar på människor. Det var innan jag började jobba med networkmarketing. Då tyckte jag att det lät konstigt, men nu är det fullt normalt. Jag samlar på nya möten och får massor av energi av det!
Det som kommer lite i kläm är Matildas födelsedag, hon fyller på söndag. Då firar vi på fredag istället, inget konstigt med det! Hon har alltid firat på konstiga sätt. Förra året i husvagnen i Luxemburg då vi åt pannkakstårta och hon fick väl en liten present. I år firar hon idag och även på söndag. En fredag längre fram ska vi bjuda hem hela hennes tjejkompisar i klassen på kalas. Släktkalas någonstans längre fram. Så det blir många kalas för henne. Och det blir ju en AS rolig fest när jag fyller 40. Hade jag varit i partysvängen hade jag säkert gjort ett lika bra jobb som Micael Bindefeldt.

 

IMG_0525 IMG_0527IMG_0532

Drömmer om sol!

Vi kollar resor, som så många andra runt om i vårt avlånga land och när vi rest utomlands har vi alltid rest med Ving. Gör några försök att titta på andra resebolag men ramlar alltid tillbaka in på Ving. Dagen till ära har vi besiktigat vår husvagn och en idé som ploppar upp är att sälja den! För en sommar som denna, man måste ju faktiskt inte äga en husvagn. Man kan hyra en husvagn istället och vara flexibel till annat. Jag ÄLSKAR husvagnslivet, när det är fint väder. Annars kan det kvitta. Så vi får väl se om den går ut på blocket senare i veckan :)
Första tanken är att knappa in 2 vuxna och 4 barn vilket kostar en förmögenhet och eftersom vi redan lägger en förmögenhet i oktober när vi åker hela gänget så känns det inte rimligt.  Men så poppade det upp en annan tanke. Ola och jag kan ju åka själva, hjälp så lyxig!  Så från att kolla Lollo & Bernie så tittar vi på Sunprime där vi har en åldergräns på 16 år. Bra träningsutbud som vi tittar mycket på när vi åker. Vi får väl se! Drömma är bra har jag hört och eftersom man bara lever en gång och vet aldrig vad som står bakom nästa dörr så är det väl bara att göra det! Eller? 😉

 

AYTSUOC1003_2_29_Fotor_Collage

En annorlunda avslutning på semestern!

Jag drabbades också av en mindre minnesförlust när jag skulle åka iväg till läkaren med Matilda. Glömde remissen hemma och körde tillbaka för att hämta den. Satte nyckeln i lägenheten bredvid och blev förbannad över att låset var så trögt…  Min stressnivå var väldigt hög! En ny erfarenhet när ens barn blir helt blank i huvudet och upprepar saker gång på gång. Matilda ramlade i backen igår och jag såg inte fallet. Jag mötte henne där vi hade bestämt plats för fika och hon grät jättemycket! Att hon hade fått hjälp av en tjej som inte pratade svenska. Hon sa att hon hade ramlat. Tröst och kram och fika… Sedan frågade hon vad som hade hänt, gång på gång. Hon hittade inte sina skidor. Pekade på läppen flera gånger och sa att hon hade ont. Läkaren i Idre förstod också att allt inte stod rätt till. In i en taxi och iväg till Mora som ligger 15 mil från Idre. Så här är vi nu. Ola är i stugan och packar ihop resten av familjen för att komma förbi och hämta oss.
Jag gillar dalarna och Mora hamnar jag ofta i av annan anledning än Vasaloppet. Nu har jag sett Mora Lasarett från insidan också och det är inget som är specifikt för barn. Hade det blivit värre hade vi fått åka vidare till Falun. Funkar fint här, trots att dom inte har skjortor i hennes storlek…

IMG_5518 IMG_5521Vi har haft många tester vad hon minns och inte… Det lossnade mer och mer innan vi ens hade träffat läkaren. Vad vi åt till middag i fredags.  Att vi har fått en ny tjej som bor hos oss som heter Eva och att hon nyligen bytt rum hemma i huset. När ipad koden satt, yeah!!! Välkommen tillbaka älskade Matilda. Tackar livet ännu en gång för att påminna mig att leva här och nu, rätt vad det är så händer det något. Tacksam!
IMG_5522Jag har bott i min Rootcamp buff hela veckan. Lördag kväll och även denna söndag morgon, ser fram emot ny frisyr och mascara och rena kläder… Vi har det ändå ganska hyfs, vi hade en läkare som tillät oss att titta på tv på kvällen :)
IMG_5530

Idre fjäll lockar!

Wii, jag är frisk även idag!! Två ben och två armar och 4 friska barn och ett hem som är fantastiskt. Überoptimistisk, I know… Men jag har blivit lite mer yogisk och lever i nuet sedan jag  kom hem. 5 veckor av ihärdigt yogande i värmen över jul och nyår gör sina avtramp, väldigt bra sådana. Tydligen har jag gått och blivit nykterist också och uppskattar väldigt mycket att vara pigg och rask på morgonen. När man börjar närma sig 40 så sätter sig ett endaste glas vin sina spår av tungt huvud. Inte värt det! Det blev sallad och bubbelvatten till lördagssupé igår, funkade väldigt bra det också!
Det är snö och solen strålar i Göteborg och www.idrefjall.se  har många träffar från min sida. Det får allt bli skidåkning i påsk, är ju så himlans härligt. Denna gången blir det ingen husvagn uppe på fjället, varken campingplats eller husvagn finns kvar… Jag kan förstå dom som haft säsongsplats på fjället år efter år och den nu är borta, vilken sorg! Nu står det väl stugor eller är skidbacke där vi bodde. Några bilder från förra året och lite läs har du HÄR.

IMG_8783 IMG_8795IMG_9055IMG_9083

Rasa Ria Resort

Det är nog inte ofta Rasaria Resorts gäster kommer i egen liten skruttig hyrbil. Packningen består av 2 påsar och en herrans massa gosedjur. En packning vi rafsade ihop för en övernattning och det är nog inte många gäster som stannar så kort. Här skulle jag lätt kunna tillbringa… mmm. 2 veckor kanske. Lite väl lyxigt men det skulle nog funka :)  När vi gjorde entré satte orkestern igång med trummor och blåsinstrument för ett fint välkomnande. Sedan kom det en tjej med en bricka för att bjuda på lime juice och en svalkande handduk. Vi har ju åkt väldigt långt, säkert 30 min och behövde detta..
På med badmössor på barnen som ville bada och inte brydde sig så mycket om utseende. Vi hade 24 timmar på oss för att maxa så mycket som möjligt. Jag började känna av lite knasigheter i magen redan på vägen dit så jag tillbringade lite mer tid på toa än resten av familjen. Hade väl egentligen tänkt att ta sovmorgon när familjen åt frukost dag 2, men Ola ringde ner mig. Jag var bara tvungen att se frukosten!! Och jag är glad att han ringde mig (trots att jag svor högt när jag blev väckt). Här fanns allt!! Nyttigt och onyttigt. Färskpressat och omeletter i alla dess sorter… Barnen högg choklad fonduen med en gång innan dom fick tillsägelse av deras stränga föräldrar att äta riktig frukost först. Några bilder från frukosten blev det då inte… Bilderna är tagna när jag var mer på fötter. Jo, hit vill jag absolut åka igen! En 14 dagar skulle ju då vara mer lagom för att hinna med gymet och löpturerna och alla solnedgångar som stället bjöd på..

IMG_4162

IMG_0083 IMG_00821IMG_60551 IMG_60271IMG_60411

IMG_6046IMG_60251

Besök på Kafe i Ubud.

Ska du åka till Bali så ska du besöka Ubud med dess härliga utbud av organic och rawfood och yoga. Och när du väl är i Ubud måste du besöka Kafé ! Vi har varit där vid tre tillfällen och som vanligt var det våran Didi som visade vägen, hon vet precis vart man ska gå. Hon känner så hiskeligt många människor och fixade ihop oss med Maria och hennes familj. Härligt easy living liv! Dom har 2 barn som är 11 och 9 år, där mamman är svensk och pappan från Chile. Pappan förstår en del svenska och om han ska bo i Sverige så får det bli Göteborg. Dom har bara varit på Bali 2 veckor och innan dess några år i Thailand. Så det största samtalsämnet var, vart är det bäst stället att bo egentligen? Att barnen skulle börja helt ny skola tyckte dom bara skulle bli kul! Dom är vana… Pappan jobbar som tatuerare och familjen försörjer sig på det. Barnen var verkligen framåt och jättehärliga. Vi träffade dom vid ytterligare ett tillfälle med deras nyfunna vänner. Dom ”hoppade” på Alfons, jättenyfikna med massa frågor på engelska. Alfons blev genast sugen på att lära sig engelska NU! Här får dom ibland beställa sin mat själva på engelska så vi kan redovisa för skolan att dom fått med sig lärdomar från våran resa:) Det där läxarbetet som skulle göras känner jag vi ligger lite efter med, och så må det väl vara. Till och med våran 6 åring har lärt sig en del engelska. Så det jämnar väl ut sig :) kafe1kafe6kafelitenkafe3

Yogabarn i Ubud.

Jag har ännu inte sett så mycket av Ubud,  jag har tillbringat mest tid i denna tillsammans med Alfons och Matilda. Nätterna är horribla då jag får varva smärtstillande och skriva upp vilket barn som fått vad, nästan som en sjuksköterska i tjänst alltså. Öroninflammation gör tydligen hur ont som helst… Skön säng med myggnät är ju bra i alla fall :)sängenAtt det är yoga på Bali är känt och när man kommer till Ubud är det ännu mer påtaligt. När jag fick chansen att smita ut igår gick jag bara några 100 meter från hotellet och där låg Yogabarn! Något jag googlat och hittat och ville besöka. Här startar det en ny yogaklass varje timma med start klockan 7 på morgonen så hit rymmer jag när jag får tid. En rawfood brownie med färskpressad juice bra wifi och yoga. Svårt att toppa något bättre än detta!

yogadrinkIMG_4052

Och när kläderna hade gått in på tvätt, man lämnar in en påse och får tillbaka dagen efter så hade jag lämnat ifrån mig alla träningskläder! En ny top inköpt som passar perfekt till mina House Of Lola pants. Flip flop till det så är outfiten klar! untitled

 

Gott nytt år från sjukstugan på Bali!

Nyår blev minst sagt inte alls som vi hade tänkte oss. Shoppingen med Matilda för att köpa en nyårsstass uteblev. Champagnen på kylning förblev oöppnad. Och alla raketer på beachen som jag hade sett fram hörde jag inifrån sovrummet. Fyrverkerierna small som högst när jag precis hade fått barnen i säng. Alfons, Matilda och Fabian har öroninflammation. Första gången någon av dom har det,  och med ett ihärdigt badande i 3 veckor så har jag lärt mig satt detta kan hända. Tack alla härliga vänner på Facebook för input hur man gör utomlands med onda öron. Tack Facebook för att du finns, det var där det började för 5 år sedan. När Ola och jag fick första kontakten. Han blev tokkär och skulle flytta in. Jag försökte mota i dörren men det gick inge vidare :) Vet att Teddan blivit förbannand på mig om jag hade inte hade släppt in honom. För 2009 hade för mig varit ett h-vete och jag såg ett ljus inför 2010. Och här är vi. På Bali, 5 år senare. Lyckliga som aldrig förr!! Så lite öroninflammation på nyårsafton, vad gör det? Vi ska vidare till Ubud och där finns det chans för shopping av nyårsklänning för mig och Matilda. Champagnen kan vi korka upp ikväll och skåla med barnen. Nu mår dom bra när Mr Hindu med blommor i håret varit här på hotellet och barnen har fått medicin.
Något fint nyårskort blev det inte i år. Jag bjuder på ett härligt kort på familjen från i somras när vi var på husvagnssemester i 6 veckor ute i Europa. Jag är så tacksam över att jag jobbar med det jag gör, att jag kan spendera mycket tid med dom jag älskar allra mest. Ser mycket fram mot 2015 som kommer bli hur spännande som helst, riktigt så det pirrar i magen. Precis så som det ska vara. GOTT NYTT ÅR!!

pisa

 

Dagstur till Ubud!

Ubud ligger en bit norr om Sanur och vanligtvis tar det 45-60 min. Vi är här under jul och nyårshelgen och stod mest i bilkö på vägen upp. Vår chaufför är mer än trevlig, Suriah som Didi har tipsat oss om. Så trots vår långa bilresa kändes den ganska kort, vi lärde vi oss massor om hinduismen och den lokala befolkningen.  Det är så bra att ha henne i närheten om tips och råd. Hon vet vart man ska åka och känner en hel del folk. Både på Bali och på Borneo. Vi träffade Didi i Ubud och hade ytterligare 1 km att gå innan vi nådde våran ekologiska restaurang ute bland risfälten. Didi kom på moppe, det är liksom hennes grej :) Det största äventyret Hugo varit med om denna resa. Han fick tuta hur mycket han ville och var hur nöjd som helst! Jo han gillar poolen och havet också, men detta toppade nog hans resa. Frågar man Hugo vad som är bäst, denna resan eller husvagnssemester så är det inget för honom som slår husvagnssemester. Helt olika resor men han vet vad han gillar bäst :) moppehusjennie risfält

fabbe

Monkey forest är något man ska besöka också när man är i Ubud. Att som turist köpa svindyra bananer för att mata aporna med. Denna helgen hur mycket folks om helst, så jag tyckte mest synd om aporna. Låg som tjocka högar och bara mölade bananer som turisterna matade dom med. Helt klart en upplevelse ändå att komma så nära djuren. Framför allt för mig som fick en apa hängandes i mina byxor en kort stund. Men det går runt vakter som håller koll så jag fick en fråga om jag var okej efter den lilla incidenten. Faktiskt vågade sig Matilda också komma i närheten. Den tuffa tjejen som blir väldigt mjuk när det kommer djur i närheten, något hon inte alls är förtjust i…
Jag missade det som barnen tyckte var roligast, dom ”sexade”. Ett försök till fortplantning underhöll publiken, och mellan akterna plockades det löss på varann :)
apor matilda apa