Kategoriarkiv: Prylar

VIP för Rootcamp i Salming Running Store.

Jag gillar när det händer grejer och att göra grejer ihop med dessa sköna människorna, då är det maxat på många sätt. Vi körde en VIP träning och frukost i samarbete med Salming Running Store. Alltså…kolla in vilket härligt gäng vi är!!  Jenny i Billdal (den starka till vänster) lärde jag känna när jag utbildade mig till kostrådgivare. Nettan i Olofstorp  (tjejen med mössan längst bak) ett energiknippe som varit deltagare i Hannahs grupp och hon jobbar med annan gruppträning också. Hannah i Utby och Kåhög  (precis bredvid mig) grym tjej som jag lärde jag känna när jag utbildade mig till spinninginstruktör för 10 årsedan. Hjälp vad åren går :) Sara  i Slottsskogen är coolingen till höger, som precis startat igång i Slottsskogen. En ganska ny bekantskap som Ola först lärde känna. Sedan föste han i hop oss. Sedan sa det ”klick”. Även hon jobbar med träning, gruppträning på Sats. DET ÄR VI SOM ÄR ROOTCAMP, yeah!!

IMG_7311Vi inledde morgonen med Rootcamp träning ute i naturen. Lite industriområde, lite grus och något träd fanns längs vägen :) Jenny och Sara höll i första delen.11091588_439688126187917_6264138522559946432_n10636342_439687999521263_40799961439270177_n

 

11083832_439687906187939_653282688610537773_n11091171_439687849521278_3335228679916133895_n
Bra trötta tog Hannah tog över gänget efter mycket svett och grus ute för olika plankor för den yttre magmuskulaturen. IMG_7273Den den inre magmuskulaturen, ack så viktigt! Jag körde mitt paradnummer ”mörda myran”. Visa övningar på ett löpband var en ny erfarenhet :)
IMG_7281IMG_7293Salming bjöd på frukost och även 30% rabatt till oss. Nu är många nykittade inför våren utmaningar!
IMG_7301
IMG_7302IMG_7306IMG_7304
IMG_7300

Jag är en allt-i-allo som har svårt att hålla mig till en grej. Så att ta betalt bakom kassan blev mitt mission för dagen också :)

21790_439687726187957_1133172456243216512_n

Det blir cykel istället för väska!

I mål!! och det har inte varit några konstigheter när jag väl hade bestämt mig. Just do it and I did! Det som gjorde att jag startade min utmaning var att jag var förbannad, jättearg!! För att jag gång på gång tryckte på snooze varje gång jag skulle upp på promenad/träning. Ut i naturen för en bra start på dagen!  Det kändes som att jag misslyckades varje morgon, för det var bara på onsdagar som jag kom upp. Då har jag arbetstid med Rootcamp och varje onsdag har jag flugigt fram hela dagen just för att jag kommer ut i naturen på morgonen. Det är min grej och det mår jag så bra av! En hård näve i bordet och ett visuellt mål så körde jag igång. I mål vill man ju ha en belöning, eller hur! Har ett tag suktat efter en rosa väska men det ändrades längs vägen… När ljuset kom i kapp, för varje dag jag varit ute så fick jag ett sug efter att cykla. Inte långt eller tufft utan bara bekvämt. En cykel med 7 växlar och en cykelkorg. Eller kanske en med pakethållare fram. Det finns många roliga cyklar att välja på..

Asset_236662 YKC237XX01_bordeaux

Salming Running Stores vårnyheter snart i butik!

Om min 11 åring hade följt med mig hit idag så hade han varit i himmelriket. Det hänger många innebandyklubbor på väggen, i alla dess färger. Jag får ta med han någon gång, så han kan få titta :) Det är Salming Running Store och Rootcamp som har ett jättebra samarbete och idag träffade jag Lhina för att planera in vårens aktiviteter och jag tittade även på hur vårens kollektion ser ut. Mums!!  Kommer till butik väldigt väldigt snart! Jag är riktigt sugen på deras trailsko, passar jättebra för oss som är ute i skog och mark. In och kolla mer på deras hemsida! 

IMG_6795

IMG_6796ny
IMG_6798

Oakley abstinens…

IMG_1049.JPG

IMG_1048.JPG

Jag var en gång en Oakley tjej, men har några år varit otrogen med RayBan. Har gillat dom men inte varit jättenöjd. Varför? Jo, att kunna ha glasögon på huvudet utan att behöva lägga dom i ett fodral så fort man går inomhus behöver jag. Så nu är jag på jakt. Eller jag har satt Ola på en cykel för att shoppa till mig. Han älskar att cykla och gillar snygga prylar. Vi kompletterar varann så bra:)
Får se vilka det blir…

Vem vill bli ägare av en Rootcamp-buff?

Ute i gymet kan jag inte vara allt för länge. Max, max 1 timma, sedan blir jag uttråkad. Har även svårt att göra konditionsträning i gymet. Mala på en crosstrainer eller löpband, jag beundrar verkligen er som kan stå länge! 20 min är vad jag som mest har klarat av någonsin. Lämna kidsen på skolan och vidare till gymet. Ibland duschar jag faktiskt innan gymet, inte för att jag luktar så äckligt. Det är ju den där frisyren som står helt åt alla håll när jag vaknar på morgonen. Där av duschen. Jag har ju även min vän Buff som hjälper mig. Man gömmer håret i den liksom. Vill du också ha en buff, jag har en till tävling! Skriv i kommentarsfältet följande: Jag behöver en buff för att… Juryn kommer att granska alla svar noggrant och vem som är värd en buff meddelas här senast denna veckan. Okej!
buffMin fördelning på gymet är nu 10% uppvärmning. 65% rehab/stabiliseringsövningar. 25% är kötta-på övningar. Triceps och bröst är dom musklerna som kommer göra sig till känna i morgon. Sedan maler jag på med denna övning, tror faktiskt att hälsenan mår lite bättre. Bra där Jennie!

Rootcamp collection!

I morse när jag vaknade, och det gäller vissa även andra morgnar. ”Vem har kommit på att man ska ställa klockan på 05:00 på onsdagar?” Jo, jag!! När jag sitter vid köksbordet och knåpar ihop dagens pass så kommer det massa inspiration till mig vad vi ska hitta på därute i skogen. Då går jag igång! När jag väl kommer utanför dörren, oavsett väder så funderar jag varför jag inte ställer klockan 5 varje morgon och kommer ut. Lugnet utanför dörren är helt ljuvlig. Mörkt eller ljust. Träffa gänget som är lika nyvakna som jag är. Idag blev det upplyst skogsslinga. Ibland lekplats. Någon gång blir det stadsvandring. Turerna blir lite mer begränsande när det är mörkt ute, ända tills Jenny i Billdal åker på kurs till Stockholm. Pannlampa, klart att jag vet att det existerar!  Men det gäller ju att hitta inspiration till det också. Det kommer köpas in pannlampor för att kunna vidga våra vyer på även ickebelysta områden här i Frölunda. Varför vara begränsad? Väder eller underlag begränsar inte oss i Rootcamp. Nu ska inte heller mörkret bli ett hinder. Medans jag har varit på företag och masserat hela dagen, har Jenny varit väldigt Rootcamp-produktiv, varit på tryckeriet och fixat sina kläder. Så bra att ha henne som kollega, det händer saker! Även Hannah är en klippa, hon sliter sitt hår med vår hemsida när det inte funkar…. Vi är så bra tillsammans på olika saker. I morgon blir det jag som åker till tryckeriet. Visst är dom snygga! Kanske ska ta fram något tröja till våra deltagare också, vad tycker ni?

kläder

Kontor version 2.0

Jag har haft en PT studio. Jag har hyrt in mig som massör på en salong. Jag får lätt klaustrofobi när jag tillhör ett och samma ställe. Många blir jätteglada över en fastanställning med en månadslön. 40 timmars veckan då man stämplar in klockan si och för att stämpla ut klockan så. Fråga chefen om semester. Nä, inte min melodi. Inte just nu i alla fall. Det kan ju ändras såklart… Nu har jag uppdaterat mitt kontor till version 2.0. Min make är en hejare på att snappa upp vad hans fru har för behov och vad jag har kikat på i affärerna. För mitt fd kontor, min fd gröna väska har liksom gjort sitt. Man behöver ju renovera sitt kontor i bland, eller hur! Såhär ser mitt kontor ut nu. Ganska billig om man ser det istället för en hyra för ett kontor :)

mk väska

Min kamera har ni ju redan sett. Jag är  fortfarande ovan att använda den. Hannah påminde mig igår på Salmingkvällen om den, men då var det nästan försent. Mobil funkar ju såklart! Ett nytt hus till den har jag också fått. Olas inköp:)kameraväska

Lunchen fixar han till mig också när vi är hemma och jobbar. Sorry tjejer, men mannen är upptagen :)sallad a la Ola olja

Blommor och bin och dinosaurier.

Småkillarna gav mig utmanande sagor för kvällen. Fabian 6 år, som aldrig kommer ur dinosaurie åldern ville ha mer kunskap om dessa odjur. Vissa namn går ju inte ens att uttala! Hugo 3,5 år ääääälskar Kråke böckerna. Just för dagen blev titeln ”Kråke i mammas mage” och då kommer det upp massa frågor kring det, när författaren förklarar och ritar utförliga bilder på spermier och hur det går till… Nu när mörkret kommer tidigare så kan man får kidsen i säng ganska snart och jag började frossa i instruktionsboken till min nya kompis Canon G1x. Den tiden på dygnet som Matilda blir som mest fnissig och pratig och det går inte att få hejd! Så hon fick vara med och utforska kameran. Lik sin mor som har svårt att se normal ut på kort. Flodhästtänderna som står åt alla håll :) 
matte och jag Tillslut fick jag henne att nästan se ut som fotot på skolan. Handen under hakan, ja sådana kort tog dom på skolfotot. Matilda den milda på detta kortet, men det är Matilda den vilda jag ser. Hon är härligt galen! Vi kallade henne för heaven or hell som liten. Nu är hon mest heaven fast det kommer säkert ändra sig om några år…

matilda och jag

 

Det är farligt att ha jobbmöten på stan. Det blir lite dötid och jag passerar en butik och vips så var jag inne där! Rehabshopen i Göteborg där man köper det mesta om man har krämpor eller behöver redskap. Poppiga käppar för den gamle som inte nöjder sig med enfärgad. Pilatesboll size större hittar du där. Och där stod dom, på REA hyllan dessutom. Mycket kärlek i dessa innetofflor! 

skor

Grattis till mig i efterskott

Fredag var dagen som jag firade mitt 39 års kalas. Mest för barnens skull, trodde jag innan. Men eftersom jag har världens bästa man så såg han till att det fanns paket till mig. Älskar paket, men inget jag förväntar mig. Jag har redan allt jag önskar. En god hälsa och en fantastisk familj. Det slår mig ganska ofta…. sätt mig var som helst på jorden. Sätt mig i en enkel lägenhet och ta ifrån mig alla mina fancy prylar. Jag kommer ändå känna mig rik på det jag har. Jag känner alldeles för många som drabbas av cancer och elände och  då känner jag extra starkt vilket bra liv jag har. En fantastisk man som stöttar mig i alla galenskaper, tror inte det skulle vara många som skulle palla med mitt tempo nämligen…:)

Blommor på bordet, en Bose mini fanns i paketet. Inte så pjåkigt att fylla 39 ändå.
IMG_2627IMG_2625

Men det var i går det. Lördag var en annan dag. Jag har varit sååååå seg, trött och sur. Kroppen strejkade och ville inte gå ut på hela förmiddagen. Tur att barnen finns, för annars hade jag inte kommit ut över huvudtaget. Orastade barn när solen strålar är brottsligt när man är förälder. När jag väl pallrade mig till Västra Frölundas bästa lekplats, var det ju underbart. Gillar folket där också, mycket icke svenskar. Om jag haft något tidigare liv var jag absolut inte svensk, för jag är väldigt osvensk egentligen. IMG_2662

Haglöfs Corker

Från och med denna terminen har vi 3 barn på samma skola och lilla Hugo går kvar på förskolan. Heaven!! Ett tag var det 3 olika ställen att lämna av på morgonen därav en av skolorna låg ganska långt hemifrån. Alfons och Matilda tar cykeln och sticker iväg. Alfons får dessutom bonuspoäng i ”På egna ben” när han tar med sig Matilda som sällskap, så han är väldigt noga med att dom ska cykla båda två. En ryggsäck till Matilda behövdes införskaffas och jag fick förtroendet att fixa denna. Rosa var viktigt. Så jag frågade efter en rosa väska, en ursmart sådan, Haglöfs Corker i barnstorlek. Taget! Hm… jag behöver ju också en ryggsäck med mitt mobila kontor. Det blev en Haglöfs Corker stl M för mig. Du laddar väskan från sidan och får bra överblick. Datorn får plats. Smart fack på andra sidan, för förvaring av visitkort och pennor och annat jag behöver. Två glada tjejer i denna familjen. Ja, det blev samma färg. Har hittills varit väldig ourballad när det gäller att ha samma prylar som sin dotter, men nu kunde jag inte hålla mig. Översta kortet blev gulligt, det är trots allt en 6 åring som är fotograf :)

rygga P1140066 P1140067