Kategoriarkiv: Familjen

Hawaii fest med härliga 9 åringar!

När jag bodde i Dallas för 15 år sedan fanns det lek och bushus. Man kunde även ha sina barnkalas där. Bollhav och utklädda figurer som serverade maten. Jättekonstigt, då! För i Sverige fanns det ju inte… Men som allt annat så kommer trenden även till Sverige och nu är det bowlingkalas och kalas på Lekstan och Bushuset. När jag betalade för maten som skulle serveras på Matildas Hawaii kalas igår, inkl dekoration och inbjudningskort som köpts in tidigare. Det blir faktiskt billigare att köra ett race på ett ställe man hyr och någon som fixar mat. Städa slipper man också göra… Enkelt! Men det som jag fixade igår, jag hade jättekul! Stod i köket från tidiga eftermiddagen och Matilda hjälpte till när hon kom hem från skolan. Gästerna var så fina i sina Hawaii kläder. Dom fick välkomstdrinken i vinglas och pizzan fick dom fixa en del själva. Grovjobbet hade ju kocken redan ordnat :) Glassbuffé med minimaränger som hette Matilda visade det sig. Presentöppning. Och vi toppade avslutningen med att kasta vattenballong på mig. Ett stående nöje när barnen har barnkalas hemma.

IMG_4365

IMG_4468

 

IMG_1050

IMG_1062IMG_1077

Hemma igen!

Hemma!! Fast det tog ett tag, Ola och jag satt fast  på flygplatsen i Antalya 2,5 timmar. Mitt i natten! Vi har kollat på Turkiets resor många gånger med barnen tidigare, men backat för att det är så sena flighter dit. Två vuxna och två väskor är enkelt! Att resa iväg från barnen är  jobbigt precis när man ska säga hej då. Väl på plats så är det ändå ganska najs… Bara ta hand om sig själv och inget mer. Efter 3-4 dagar så längtar jag jättemycket efter dom! Skönt att längta bara det inte blir för länge. När dom fått sina presenter och vi har kramat av oss så sticker dom iväg till kompisar igen. Så är allt som vanligt :) Tvätta och laga mat och torka av kladd här och var. Det gillar jag också. Det jag INTE gillar är… LÖSS! Det är en plåga och jag har idag lusat av minsta två som hade kryp i håret. Detta innan ens skolan har börjat och jag är numera lusexpert! Men det var vad vi toppade kvällen med. Annars har vi miniSatsat och varit på fotbollsplan.

 

IMG_7799
IMG_7811 I väntan med lusmedel i håret så blir det netflix i köket :) IMG_7815

I festfixartagen!

Jo men jag hinner nog att få ut mina inbjudningskort till min 40 års fest innan vi åker. Ola och jag åker iväg i morgon. En vecka och vi tar med oss kontoret till andra breddgrader. Jag fick lite panik efter denna sommaren för jag behöver verkligen sol! Om den vägrar att ge spår efter sig i detta landet så får man söka sig till andra länder. Laptoplifestyle är precis i min stil. Och det kommer bli mycket förberedelser inför hösten som snart kickar igång med buller och bång dessutom. Så för dig som väntar spänt med hur och när Rootcamps schema ser ut för Frölunda, det kommer :)  Vi kommer att träna mycket. Äta god mat.  Säkert träffa många trevliga människor. Nätverka och hitta nya människor är det bästa jag vet! Skrev det för flera årsedan här på bloggen, att jag samlar på människor. Det var innan jag började jobba med networkmarketing. Då tyckte jag att det lät konstigt, men nu är det fullt normalt. Jag samlar på nya möten och får massor av energi av det!
Det som kommer lite i kläm är Matildas födelsedag, hon fyller på söndag. Då firar vi på fredag istället, inget konstigt med det! Hon har alltid firat på konstiga sätt. Förra året i husvagnen i Luxemburg då vi åt pannkakstårta och hon fick väl en liten present. I år firar hon idag och även på söndag. En fredag längre fram ska vi bjuda hem hela hennes tjejkompisar i klassen på kalas. Släktkalas någonstans längre fram. Så det blir många kalas för henne. Och det blir ju en AS rolig fest när jag fyller 40. Hade jag varit i partysvängen hade jag säkert gjort ett lika bra jobb som Micael Bindefeldt.

 

IMG_0525 IMG_0527IMG_0532

Yoga för barn!

Idag har jag gjort minsta möjliga. Lite sådana hemmasysslor som man gör som mamma. Dammsugit och vikit tvätt torkat av några dammig hyllor. Är långt ifrån pedant och ganska slarvig trots min uppfostran med bäddade sängar och det ska torkas ur skåpen på vårkanten. Tror aldrig jag har torkat ur skåpen ens…. Bädda försöker jag göra. Även min ribba att ha ordning i hallen har jag sänkt ganska rejält :) Barnen leker med kompisar som kommit hem efter semestrarna och Ola drog iväg på en kurs. En hel vecka!! Barnen tycker det är jättekonstigt, för det är alltid jag som ska iväg. Och på lördag åker Ola och jag iväg, en vecka tillsammans. Bara han och jag. Byter arbetsmiljö som värmer och som ger oss bra tid tillsammans.
Jag planerar min höst med iver och med en stor gnutta försiktighet för jag tar lätt på mig för mycket för mitt jobb är alldeles för roligt! och vissa saker är mer lönsamma än andra. Så jag får välja mina tillfällen när jag ska jobba ideellt och när jag ska jobba för att få ihop lön. För att jobba med träning tjänar man inga storamängder pengar, förbaskat roligt och jag får massor igen! På onsdag ska jag träffa en tjej som driver en yogastudio och jag har fått frågan om att ha barnyoga pass. Det lockar mycket! Samtidigt som det är läskigt, och så är det ju med allt som är nytt. Den dagen som jag slutar att göra obekväma saker, då vet jag. Den dagen avvecklar jag mig. Det är utanför komfortzonen som det händer!

Visst är dom söta! Jag tog bort ljudet. Min Fabian som aldrig verkar komma ur kiss & bajs träsket, tyckte det var otroligt roligt när jag förklarade nedåt tittande hund. ”Upp med rumpan och fis ut i rymden”.  Han förstod vad jag menade i alla falla :)

För mig är valet självklart!

Ibland har jag dåligt samvete, för att jag jobbar med det jag gör. För ibland blir det väldigt intensivt med sena kvällar och obekväma arbetstider. Ibland är barnen helt själv stundvis, men hittills har det gått  bra! Jag är långt ifrån en hönsmamma! Om jag hade haft ett ”vanligt” jobb och behövt ställa klockan en viss tid för att vara på plats när någon annan bestämt att jag ska vara där. Samma att inte kunna vare flexibel att gå hem när jag känner. Någon som bestämmer hur mycket semester jag ska ta varje år. Jag hade kvävts!!  Att inte få leva min dröm och att inte få göra det jag är bra på. Eller att inte få gå loss på min kreativitet där jag når min fulla potential i det jag gör. Hur bra mamma blir jag då?  För dom mår väldigt bra våra barn. När jag kommer hem ganska sent som denna kvällen och dom är glada med en stor kram i dörren. Kärlek i överflöd!  Alfons har precis avslutat en frivillig löparrunda. Det står nytvättade cyklar på framsidan som några av dom nyinflyttade hjälpt till med och Fabian var jätteglad över detta! Det är en familj som jag ännu inte träffat pappan, men jag har pratat med barnen som är jättehärliga! Jag  har ingen jättekoll på hur många barn dom är och ibland ser jag 13 åringen köra runt på en >1 åring i en vagn för att hjälpa till som barnvakt.  Familjen är icke svensk där barnen kan väldigt bra svenska trots knappt ett år här i landet. Någon mamma finns inte.  Jag är jätteglad att mina barn leker med dom utländska barnen!

Jag lyssnade på en föreläsare i somras som sa att när vi svenskar har det förbaskat dåligt, då har vi ”bara” mat på bordet och tak över huvudet. Då är det riktigt illa! Vi mår bra, vi är friska och vi är glada! Den där ”jante” eller ”svensson” (trots att vi bor i radhus), är jag är långt ifrån. Helt främmande för att sälja huset och dra iväg utomlands några år, det hindrar mig inte. Och det är en frihet att känna detta! Såg ett gäng äldre människor igår som spelade boule. Dom hade för längesedan passerat pension och då tänker jag till. Hur vill jag att mitt liv ska ha sett ut när jag är där och spelar boule? Leva någon annans dröm och rusa runt i ett ekorrhjul eller leva mitt eget liv. För mig är valet självklart!

 

11694081_10153372350381352_1870113243389430737_n

Yoga i Båstad på annat sätt.

Jag beställde en fet fruktsallad till kvällsmat och det fick jag! Ola tog dom små till affären och jag tog dom stora på en tur. Jogging blandat med intervaller. Sedan blev det sura miner när jag hade valt en för lång sträcka. Men vi kom tillslut ner till stranden för plocka snäckor. Det som toppade vårt träningspass var på yogamattan där jag körde några solhälsningar tillsammans med kidsen. Då försvann alla sura miner och vi kunde sätta oss ner och ha en mysig kvällsmat tillsammans. Ända tills mellan brorsan tappade tallriken så det var fruktsallad på HELA golvet. Då finns det inte alternativ än att säga till alla barnen att gå ut för det behövdes städas. Så himlans gott om utrymme finns inte här :) Faktiskt blev jag inte arg, det har med våra yogasession att göra. Mer yoga åt familjen!! Så nu är barnen ute på fotbollsplanen trots att klockan passerat läggning för längesedan. Det är det som är sommarlov!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6715IMG_6729IMG_6739Vi är i Båstad och hur länge vi är här vet vi ännu inte. Husvagn är soft och enkelt och man behöver inte planera så noga. Det som måste göras i morgon är att tvätta, för nu vänder vi på kallingarna här. En dusch på Hugo som är härligt sommarsmutsig, det är också sommarlov

Hög på mitt jobb!

Jag käkar käkar frukt och grönsaker så det nästan ramlar ur öronen på mig. Ultra shakes och andra kosttillskott som håller mig på alerten. C9 är så bra att ta till när det har blivit för mycket av det goda, som typ midsommar för jag äter då inte enbart jordgubbar :) Andra dagen på C9 och jag känner mig på banan igen. Mer städad i kroppen. Om det är så eller bara en känsla spelar ingen roll. Pigg och alert. Lite hungrig men det är bra att öva på det också!

Har idag fått nypa mig, ännu en gång i armen. För jag har ett jobb som är annorlunda där jag går från fik till fik och möter människor för kanske dom vill jobba med mig och ha samma frihet som jag. Jag erbjuder jobb och en möjlighet att göra något annat med sina 24 timmar på dygnet än att rusa runt i ett ekorrhjul. Min dag har bestått av möten med 3 olika personer, som jag aldrig mött tidigare. Jag tar artigt i hand när vi slår oss ner på en fika. När vi skiljs åt så ger vi varandra en kram. Visst är det häftigt!! En person jag aldrig mött tidigare och med utbyte av erfarenheter och beröringspunkter så man känna varann ganska bra på kort stund. Jag är helt hög på mitt jobb, och detta är bara början. Wiiii!

Sprang på DETTA eventet idag. Ska du med?

11406410_1464561677176132_404137710161888257_o

Workout Åre i bilder.

Redan nu har jag bestämt att jag ska åka hit även nästa år, så tar jag kanske med Matilda igen. För det är så himlans kul att ha henne med. Hon är mycket utan mig  på hotellet men vi hinner med en hel del ändå. Shoppar, badar, spelar spel, käkar ihop. Och så leker hon med Alice och dom hjälps åt att passa lillebror när vi mammor tränar av oss. Dom har roligt och vi också, en väldigt bra kombo!

Det är verkligen ett späckat program att välja så att alla kan vara med. Mina huvudsakliga pass är utomhus och på yogamattan. Föreläsning när jag behöver vila kroppen. Så jag tar med mig inspiration till min Rootcamp grupp och tar även med mig ett par höfter hem som fått bekänna färg. Många djupa squats och rörlighetsträning ute på gräset i dag! Alice och Matilda passerade på utsidan och fick vara med på ett hörn också.IMG_6102

IMG_6097

woå1

woå2

Det ingår hemuppgifter i min yogautbildning och jag checkar av några moment här på plats så jag fick äran att sitta på stora scen med dom andra proffsen. Vi gick runt klassen och fick hjälpa deltagarna att hitta in mer korrekt i position. Läskigt och lärorikt. I morgon väntar nya äventyr på mattan. Jag hamnar liksom där för jag bara älskar det!!

IMG_6121

Och här har vi coola ligan som är med oss, yeah!!

woå4 woå3

Många hemlisar att hålla just nu…

Det pirrar i hela kroppen, för nu bär jag på alldeles för många roliga hemlisar som jag vill berätta men ändå inte. I morgon ska jag väcka Matilda och packa hennes väska så ska vi åka till Landvetter. Hon vet fortfarande inte att hon ska iväg och det var knappt jag kunde hålla mig när jag sa godnatt till henne. Fick snällt nicka med att vi skulle fixa present till söndagskalaset till en kompis. Från början skulle Emma, Marie och jag iväg till Åre för att vara med på Workoutåre. Nu är vi 3 vuxna och 3 barn som ska åka ihop. När Emmas skulle ta med sina 2 kids så bokade jag på Matilda också. Det ska bli så jätteroligt att åka. Bara hon och jag. Inte massa andra killar från familjen :)
Sedan har jag annat pirr i kroppen. The Rootcamp Movie. Jag har sett den och den är sååå himlans bra. Jag har sett den om och om igen. Inte visa utan hålla mig/oss till 21:e augusti då vi kör 2 års kalas för Rootcamp och även film release. Men ni kan få 2 små previews. Det kommer bli röda mattan, högklackat och champagne minsann.

 

IMG_6066 IMG_6063

Stolt och glad!

Det var kul, förbaskat kul! När tiden inte har någon som helst betydelse, inte heller vilken distans jag skulle klara av. I mitt mindset skulle jag kliva av redan innan Älvsborgsbron. Kanske över Hisingen en bit och bli upplockad där.  Jag har i stort sett inte löptränat alls sedan somras, någon mil här eller där. 5 kilometers rundor och varit med mitt Rootcamp gäng i spåret. Inget mer. Jag har haft en hälsena som har strulat till och från. Och när jag i morse kände av min stela fot så trodde jag aldrig att jag skulle ta mig i mål. Men det gjorde jag!! Första medaljen jag verkligen blivit glad över, på riktigt! ”Förr” när jag plöjde marathon och Göteborgsvarv med höga krav, kom i mål med bara ett litet smile på läpparna. Då fanns det alltid med mig att jag kunde ju faktiskt ha presterat bättre och har i stort sett alltid varit lite missnöjd över mina resultat.
Alla kända ansiktet jag passerade längs vägen idag fick en kram. Jag ville uppleva Göteborgsvarvet på riktigt, den där folkfesten som är. Min fantastiska support och familj var med mig så jag mötte dom vid 5 km. 12 km och även vid Avenyn fanns dom med mig och jag blev matad med lördagsgodis :)  Matilda ville ha min nummerlapp efter loppet.  Min tidigare medaljer har jag slängt. Denna medaljen kommer jag att behålla för den har ett värde i min prestation och upplevelse.

11119008_10206848604312379_4524007889121927915_o

10257198_10206848611472558_3048536563589240350_o

En annan skön person som fastande på film. HÄRLIGT JOBBAT!! Malin tog beslutet på fredagkvällen att springa. Jag hittade en startplats och hon gjorde det. Vilken tjej!! 
11147067_10206848605032397_1121523048570269992_o

Så nöjd! Blodad tand… jag är faktiskt en löpare. Inte en fd löpare. Nu får jag se vart jag ska springa nästa gång tro :)

11133643_10206848619352755_7814726371194633757_o