Kategoriarkiv: Löpning

Stolt och glad!

Det var kul, förbaskat kul! När tiden inte har någon som helst betydelse, inte heller vilken distans jag skulle klara av. I mitt mindset skulle jag kliva av redan innan Älvsborgsbron. Kanske över Hisingen en bit och bli upplockad där.  Jag har i stort sett inte löptränat alls sedan somras, någon mil här eller där. 5 kilometers rundor och varit med mitt Rootcamp gäng i spåret. Inget mer. Jag har haft en hälsena som har strulat till och från. Och när jag i morse kände av min stela fot så trodde jag aldrig att jag skulle ta mig i mål. Men det gjorde jag!! Första medaljen jag verkligen blivit glad över, på riktigt! ”Förr” när jag plöjde marathon och Göteborgsvarv med höga krav, kom i mål med bara ett litet smile på läpparna. Då fanns det alltid med mig att jag kunde ju faktiskt ha presterat bättre och har i stort sett alltid varit lite missnöjd över mina resultat.
Alla kända ansiktet jag passerade längs vägen idag fick en kram. Jag ville uppleva Göteborgsvarvet på riktigt, den där folkfesten som är. Min fantastiska support och familj var med mig så jag mötte dom vid 5 km. 12 km och även vid Avenyn fanns dom med mig och jag blev matad med lördagsgodis :)  Matilda ville ha min nummerlapp efter loppet.  Min tidigare medaljer har jag slängt. Denna medaljen kommer jag att behålla för den har ett värde i min prestation och upplevelse.

11119008_10206848604312379_4524007889121927915_o

10257198_10206848611472558_3048536563589240350_o

En annan skön person som fastande på film. HÄRLIGT JOBBAT!! Malin tog beslutet på fredagkvällen att springa. Jag hittade en startplats och hon gjorde det. Vilken tjej!! 
11147067_10206848605032397_1121523048570269992_o

Så nöjd! Blodad tand… jag är faktiskt en löpare. Inte en fd löpare. Nu får jag se vart jag ska springa nästa gång tro :)

11133643_10206848619352755_7814726371194633757_o

Jag är en löpare!

Jag är en löpare! Min kropp har varken varit en stark eller snabb löpare på ett bra tag, men i huvudet är jag en löpare. Så många härliga minnen och upplevelser som löpningen har gett mig. Smärtsamma, lustiga och många erfarenheter rikare. Det började när jag bodde i Dallas, att jag skakade hand med en kollega att vi tillsammans skulle springa White Rock Marathon 2000. På bara några månader i sockrets förlovade land hade jag ökat flera kilo och hade då lösningen, (trodde jag), att börja löpträna. I takt med att distanserna längs vägarna blev längre, desto mer ökade jag i vikt. Jag åt helt fel!! Det var light produkter högt och lågt, fat free var ännu bättre! Cola light drog jag i mig flera varje dag. Lite vatten. Knappt några grönsaker. Lite kalorier utan näring. Men jag tog mig runt mitt första marathon november 2000 på tiden 4:59:59. Den tiden glömmer man inte, det var under 5 timmar! Med en sisådär 7 blåsor på vardera fot…  Hur det gick med min kollega? Han sprang inte… Året efter blev det Rock n´roll marathon in San Diego, ytterligare ett i Dallas.
Jag reste runt i USA och vart jag än åkte fanns löpardojjorna i väskan. Att ställa klockan tidigt, för en löprunda i Chicago liksom Washington. Innan städerna hade vaknat till liv, det var väldigt magiskt. Hawaii är inte heller så tokigt att springa på. Las Vegas var lika varmt som Dallas. San Fransisco och Los Angeles stränder har jag också sprungit längs med. När jag flyttade hem till Sverige igen 2003 och skulle göra mitt första marathon på Svensk mark sprang jag Östergarn marathon, som inte längre finns kvar… Ett lopp på 100 deltagare och det stor barn längs vägen och skrek ”Heja Jennie från Göteborg”. Det var en ny gullig erfarenhet. Lika gulligt som att jag hade Alfons i magen 10 veckor gammal. Så han har också sprungit en 42 km runda :)
Igår dammade jag av min Garmin för att ta mig ut på en längre runda. Hälsenan känns bra. Höften känns okej. Ryggen är stabil. Just do it! Jag hade 3 målsättningar på min runda där jag klarade 33% av målen :)
-göra en 10 km runda, check!
-hålla en långdistanspuls på 75%, fail! När steget flyter på så ökar man takten och då…
-inte lägga någon prestation på passet, fail! När steget flyter på så ökar man takten och vill trots allt ha en bra tid.

Idag är kroppen tröttare än tröttast. Vilodag!! Kroppen är hel och utmattad!

klocka

Salming Running Stores vårnyheter snart i butik!

Om min 11 åring hade följt med mig hit idag så hade han varit i himmelriket. Det hänger många innebandyklubbor på väggen, i alla dess färger. Jag får ta med han någon gång, så han kan få titta :) Det är Salming Running Store och Rootcamp som har ett jättebra samarbete och idag träffade jag Lhina för att planera in vårens aktiviteter och jag tittade även på hur vårens kollektion ser ut. Mums!!  Kommer till butik väldigt väldigt snart! Jag är riktigt sugen på deras trailsko, passar jättebra för oss som är ute i skog och mark. In och kolla mer på deras hemsida! 

IMG_6795

IMG_6796ny
IMG_6798

Återbesök på Franska rivieran blir det absolut!

Tror nog att det är bra om Alfons väljer franska som tillvalsspråk när det väl är dags. Till och med lite tidigare kanske… Hans farmor är franska lärare och hjälper säkert gladeligen till. Hon kanske vill följa med på vår resa nästa gång? För till Frankrike kommer vi absolut återvända. Jag har bara varit i franska alperna i börja på 2000-talet. Dessutom har jag haft rekryteringsmöte här, så en Forever etablering här är inte helt omöjlig. Det går ett trevligt marathon där 9:e november mellan Nice-Cannes dessutom. Löp-formen känns på topp så det kanske blir redan i år.

När vi anlände hade vi stora problem att hitta utrymme för vår husvagn, men när vi väl hade hittat vår 2 stjärniga camping hade vi väldigt svårt att slita oss. En camping som passade oss väldigt bra, enklast möjliga. Ingen camping vi hittade centralt, men vi tog bilen och cruisade runt i dom exklusivare områdena.

20140808-160600-57960247.jpg

20140808-160559-57959436.jpg

Det är ju imponerande med alla dessa stora dyra häftiga båtar, med helikopterplatta på. Men det är inte det som attraherar mig. Klimatet och palmerna lockar mycket. Att springa barmark året om lockar allra mest!

20140808-160629-57989500.jpg

Ryggskotten duggar allt mer sällan.

Ett nytt mått jag använder på äldre dar, i vilket skick kroppen är, är hur lång tid det går mellan mina ryggskott. Nu var det i februari som det hände senast. Mer än 5 månader sedan, wow! Hjärnan är påkopplad i dom flesta lyft. Yoga och styrketräning. Bra upplägg på löpträningen. Denna vecka har jag kommit upp i en total distans på 3 mil löpning och det är det längsta på väldigt länge, känns som jag är på rätt spår! När jag blir lite trött i ryggen (jag har 2 kassa diskar), gnäller jag kärring en stund men inser att det inte hjälper. Rullar ut mattan och kör några sköna yogaposer. Maxar några magövningar. Sedan är jag fit for fight igen och kan ta på mig löparskorna och kan ge mig ut. När jag får springa blir jag en mycket bättre mamma och en roligare fru. Så är det! Run is my passion!! Ser över min planering vilka lopp det blir. Som det ser ut nu blir det Oslo halvamarathon i september och lägger marathon i vår. Stocholm och/eller ett marathon i Europa nästa sommar. För repris på denna semestern vill vi absolut ha. Att tajma in ett lopp längs vägen vore ju prima prima!

Ola TROR att han kommer att få ärva min pulsklocka när jag har ledsnat på den, men det tror inte jag. Den är den mest avancerade tekniskt, och den som jag förstått mig på lättast, så den får allt förbli min. Han brukar få ta över prylar som jag ledsnar på. Pulsklockor jag inte förstår, som jag tycker är för krångliga. En dator som börjar gå långsamt. Telefoner har vi varannat system i denna familjen. När Iphone kommer ut med sin nästa version är det min tur för ny telefon, han fick förra gången.

klocka

Bor i mina Nike Free 5.0. Kroppen bara älskar dom och löpsteget känns så himlans bra. Får köpa på mig ytterligare ett par. Ett par att gå och vara i och ett par att springa i. Kanske ett par Fin Nike Free när jag ska på kalas. Kan inte leva utan!

sko

Sprang på ett löparbälte i vår, som jag också tycker är toppen! Nathan heter det som jag köpte på Intersport. 2 flaskor. En större ficka bak för telefonen och en mindre på magen för nyckeln.
väska väska2

Kanske ett överflöd av prylar, men det blir roligare då! Löpning är den bästa träningsformen på semestern, när det finns massor av tid att träna på! Vad tränar du på semestern?

Color Me Rad 17:e augusti, någon som ska med?

Vi hade barnvakt i går kväll. 5 timmar. NO KIDS! Det är underbart att vara nära sin familj och barn överallt och hela tiden och kan ju för mycket av det goda :) Ett restaurangbesök med pizza med för mycket ost men kanterna var helt jättegoda. Inte behöva blåsa eller torka eller dela. Lyx, lyx! Så vi tränar inte enbart, vi har allt ohälsosam semester också :) Men det är skönt att kunna göra en mix så det blir lite av varje.
Att ligga på stranden hela dagen gör mig lite lätt rastlös. Tur att det finns alternativ…TRX:en tar ingen plats i semesterpackningen och märks knappast i strandväskan heller, så den är med vissa dagar. Framkallade mycket träningsvärk i ryggen, biceps och triceps. Körde igenom överkroppen, max 30 minuter tog det. Nice! Blir många träningspass under semestern som inte tar så lång tid. Alfons och jag har en challenge i sommar, vi ska springa Color Me Rad i augusti som är ett 5 km lopp i Göteborg. Ska idag köra 3 kilometer, ökar lite för varje gång vi tränar. Kul att kunna träna med sina barn! Stora som små och alla har ju olika ambitioner :) Någon mer som vill haka på 17:e augusti?

 

IMG_0979 IMG_1040 IMG_1048

Tips om Garmin emottages tacksamt!

Åh, nu blir jag sådär ivrig igen och vet inte var jag ska börja. Utbildningen är så bra, individanpassad löpcoaching. Jag har absolut hittat min nisch inom yrket som PT. Det är löpare jag ska jobba med. Löpning är min passion och det kan jag leverera med 100%. Hur jag ska förpacka det klurar jag fortfarande på och kommer redan på tisdag ha en ren löparkväll med Rootcamp deltagarna.

Dagens schema har varit skadelära, så det jag har lärt mig om skador tidigare är inte helt aktuellt. Mina kunskaper om löparknä jag hade sedan tidigare, ser helt annat ut nu. Nya forskningar säger annat numera… Är bra att gå kurs och hålla sig uppdaterad:)
En stor del av dagen har vi grottat ner oss i träningsupplägg och periodisering. Ska börja med mitt egna träningsupplägg med att bygga helt från grunden och periodisera efter nya kunskaper jag fått. Just nu känner jag mig som en avdankad marathon löpare som ska göra come back, och jag är väldigt spänd och ivrig att påbörja min resa redan idag! Och jag har bestämt mig, det kommer bli en ny pulsklocka. Vet inte vilken bara… Jo, jag hade en Polar som Ola fått ärva. Det är så vi gör i denna familjen. Jag köper ny och Ola tar det gamla:) Det lutar åt Garmin denna gången. Tips om Garmin mottages tacksamt!!

20140628-205318-75198849.jpg

20140628-205318-75198643.jpg

20140628-205318-75198777.jpg

Löpcoach utbildning dag 1.

Det är perfekt tajming för mig att gå löpcoach steg 2 nu. Motivationen och glädjen till löpning är tillbaka på riktigt. Och att göra comeback på marathon, är något jag vill jättemycket! Det jag gör på yogamattan och den tiden jag lägger ner på styrketräning är helt och hållet anpassat för att kroppen ska hålla i löpsteget. Utbildningen gör jag på PT School och Urban Tribes som har ett jättebra samarbete. I steg 1 lärde vi oss hur vi jobbar med grupper i löpning, den gjorde jag förra året. Steg 2 är hur vi jobbar individuellt med klienter. Så snart är jag väldigt ivrig på att ta emot flera personer som vill förbättra sin löpteknik och hjälpa till att nå sina mål i löpning.

Större delen av dagen var teori, inne. Sittande. Med tanke på min avgångstid me tåg kl 5 i morse från Göteborg var jag inte jättealert när träningskläderna skulle på för praktik ute i Humlegården. Men det händer något med kroppen när man kommer ut. En kropp i rörelse, ute i friska luften och kroppen fylls av energi!! Jag hade förmånen att jobba med Pontus. En kille man inte vill bli osams med :) Stark som attan… Crossfit killen som vill vara lika bra på marathon som i crossfit boxen. Han blev mitt ”case” att coacha. Vi fick 4 alternativ av upplägg att välja på och feedback på det av ledarna. Jättekul!!

20140627-231701-83821777.jpg

20140627-231703-83823485.jpg

Snart borde jag börja titta mer på tv. Idag hade jag lunch med en kändis. Men hade ingen sagt det till mig hade jag inte vetat… Hercules i Gladiatorerna träffade jag idag, och en selfie på det måste man ju ha. För mina barns skull, tur att man kan skylla på dom:)

20140627-231939-83979002.jpg

Happy lördag!

Jag har hittat min runda, på 5 kilometer. Det är precis som att börja från scratch. Håller samma fart som jag gjorde i mitt snabbaste skadefriaste jag när jag tog mig runt Stockholm Marathon 2005. Tiden 3:55 som länge var en drömgräns att springa snabbare. Ibland vill jag verkligen jobba för att bli marathon stark igen. Ibland så bara jag lägger det åt sidan, jag har redan gjort det där många gånger… Men jag älskar verkligen löpning! Det svåraste är bara att jag accepterar läget och får vara nöjda för min små rundor som ändå känns okej…

Lördag och solen strålar! Vi har ett roligt uppdrag idag, att arrangera en 40 års fest. Inte med mat och dryck och underhållning på det sättet. Vi står för förfesten som kommer innebära träningspass i naturen, Rootcamp pass alltså. By me såklart! Ola tar över stafettpinnen senare under dagen och håller ett spinningpass på Nordic Wellness. Verkligen jättekul!

Lördag och det är bara jag hemma! Alfons spelar innebandy. Matilda och Fabian drog till grannen. Hugo ville helt klart följa med pappa på spinningpass som Ola hålla nu på fm. Jag ska få beställa en ny yogamatta, min present för dagen. Happy lördag på er!
Ola och Hugo

Yes, det är måndag!

Grymme känsla i kroppen när det är måndag och en vecka full av roliga aktiviteter. Inleder mina veckor med att träna mina sköna seniorer på Nordic Wellness. Beundransvärda! Några av dom kom till hälsomässan och hälsade på mig i helgen. Dom gillar mig och jag gillar dom. Fick även en bamsekram av en deltagare idag, som tyckte det var så bra! Jag tar fram min flickdröm nämligen, om att bli danslärare, kör några väldigt lätta danssteg som uppvärmning och det uppskattar dom. Sedan är det basic cirkelträning. Endast 60+ är välkomna :)  Fick även en dialog på tu man hand med en av mina 80-åringar. Han har varit där varje vecka sedan jag började. Nöjd att vara på plats och han gör så gott han kan. Hans hjärtoperation har tagit honom hårt, även att han går på cellgifter varje vecka för malignt melanom. Har ännu en man att bli inspirerad av vilket är bra för jag samlar på inspirationskällor och starka människor, det stärker mig.

Får ofta nypa mig i armen så bra liv jag har! En joggingrunda efter att jag tränat seniorerna, bara en sådan sak. Jag bestämmer helt min agenda själv och det är så mycket värt!

27e jan