Kategoriarkiv: Nordic Wellness

Fabian med på jobbet.

Fabian är min lilla krigare. Han kan gå till tandläkare och borra utan att protestera. I går tog han ett blodprov i armen utan att knorra alls. En nötallergi chock och ambulans har han varit med om. När han var 7 månader dog hans pappa. Det var kanske inte det allra tuffaste för honom, utan att hans mamma inte var så närvarande… Men vi tar igen det nu! Sedan fick han ju en ny pappa när han var över 1 år så det löste ju sig ändå på ett bra sätt. En tuff kille är han!
Idag fick han följa med mig till jobbet och hjälpa till. Roligt att bära fram hantlar och bygga stationsträning för seniorerna. Höftlyft var en station idag och den var lätt för honom att göra med hjälp av bilden.IMG_8130 IMG_8134 IMG_8136Tog adjö från mina 60 plussare och ser dom igen om 3 veckor när jag är hemma från Borneo igen. Dom är så himlans härliga! Det blir allsång när Lill Lindfors ”Han ser ut som en karl” kommer ut ur högtalarna. Sedan blir det nedvarv och stretch till en nyare version. Lite gammalt och lite nytt, en skön kombination!

Pretty women.

”Detta är som Pretty Woman, du vet när hon sitter och kollar på en film och skrattar och han sitter och jobbar”. Jo, Ola har rätt. Så är det! Jag övar in en Bodybalancekoreografi en lördagkväll, medans Ola sitter med hörlurarna på och tittar på en romantisk komedi. Han tittar på sånt, ingen action här inte. Sedan vet jag inte om Bodybalance kommer bli en del av mitt arbete. Men det vet jag ju inte. Det ena ger ju alltid det andra. Tror absolut att jag har hittat mitt element. Att hoppa upp på cykeln och instruera igen känns väldigt avlägset. Att träna mina sköna seniorer på Nordic Wellness i Örgryte och få instruera en klass som är yoga och pilatesinspirerad känns mycket mer som jag.
Med mycket oro i kroppen om jag skulle palla dagen med en kropp, fortfarande sviter av ryggskottet. Så studsar jag ut från dagens långa utbildning och ger mig en stor klapp på axeln. Jag lyssnade på kroppen. Undviker poser där ländryggen känns ansträngd och går djupare in i positioner som kroppen behöver: höftöppnare och rotationer. Yogans solhälsningar får blir lite kylskåpiga tills jag hittat tillbaka till min form igen.
bb

Yes, det är måndag!

Grymme känsla i kroppen när det är måndag och en vecka full av roliga aktiviteter. Inleder mina veckor med att träna mina sköna seniorer på Nordic Wellness. Beundransvärda! Några av dom kom till hälsomässan och hälsade på mig i helgen. Dom gillar mig och jag gillar dom. Fick även en bamsekram av en deltagare idag, som tyckte det var så bra! Jag tar fram min flickdröm nämligen, om att bli danslärare, kör några väldigt lätta danssteg som uppvärmning och det uppskattar dom. Sedan är det basic cirkelträning. Endast 60+ är välkomna :)  Fick även en dialog på tu man hand med en av mina 80-åringar. Han har varit där varje vecka sedan jag började. Nöjd att vara på plats och han gör så gott han kan. Hans hjärtoperation har tagit honom hårt, även att han går på cellgifter varje vecka för malignt melanom. Har ännu en man att bli inspirerad av vilket är bra för jag samlar på inspirationskällor och starka människor, det stärker mig.

Får ofta nypa mig i armen så bra liv jag har! En joggingrunda efter att jag tränat seniorerna, bara en sådan sak. Jag bestämmer helt min agenda själv och det är så mycket värt!

27e jan