Kategoriarkiv: PT

Följ Andys framsteg här i vår!

Andy tränar med mig 1 gång varje vecka och han är grym, sådan vilja! För 2 veckor sedan hittade vi ett tak att träna under då det snöade på tvären. Dagens väder gjorde min arbetsplats mycket roligare att vara på! För två årsedan gjorde han en egen komponerad Ironman där han istället för att simma 3,8 km gjorde distansen på roddmaskin. Cyklade 18 mil och sprang 42 km gjorde han som avslutning. Detta gjorde han tillsammans med en kompis…. Så det finns ett hårt pannben och mycket vilja här! Sedan när man är småbarnspappa, egen företagare och jobbar många timmar varje dag, då kan det vara lätt att glömma av sig själv och sin egen hälsa. Det ska jag hjälp honom med, att få ner honom många kilo innan sommaren! Om några veckor kommer vi att även sätta in Forever F.I.T för att få fart på viktnedgången ännu mer. När det finns mycket vilja och inga skador att ta hänsyn till, då kan vi köra på ganska tufft vilket vi gjorde idag :)

Andy1 Andy2 andy3 andy4

Onsdag kl 13:30.

Klockan 13:30 på onsdagar är MIN tid och den är värdefull. Det ska vara mycket till om jag ska flytta på den. Det är då min fullbokade PT har tid har tid med mig. Han är grym! Jag har valt honom med omsorg och han är min 40 års present. Jag åker bara dit, värmer inte ens upp innan tiden vi avtalat, även den biten får han ta hand om.. Han säger vad jag ska göra och jag gör det till 100%. Under dagens träning var jag nästan illamående, så trött var jag! Jag matar på och tävlar med mig själv. Jag har min ryggskada att ta hänsyn till- Michael har full koll och anpassar min träning. Och nu när vi har träffats 4 tillfällen vet han mer vad jag går för och det blir tuffar och tuffare. PT är grejen, helt och hållet anpassat till mig. Ego jag vet, och det är min kropp som jag ska bo i hela mitt liv och då är det lika bra att ha den i starkaste och bästa skick…
Såhär såg en del av passet ut för idag:

passetoch så här röd är jag i fejjan efter ett pass. 
pt

Sedan har vi alla dessa coola namn på övningar vi kör. Goblesquats ser ut såhär:

Och CNJ-Clean N Jerks ser ut såhär. Kommer nog lära mig alla dessa nya namn på övningar så småningom :)

TRX in da house!

En gång så bodde vi i ett jättestort hus! Det var Teddan och jag som flyttade in där 2007 och då var det original 1975 med mönstrade heltäckningsmattor på golv och vävtapet på väggarna. Rubbet behövdes göra om! Stor trädgård. 200m2 PLUS källare. En 70-tals kåk, som som dom var byggda då. Och vi hann med det mest invändigt innan vi fick Teddans cancer diagnos. Sen när han gick bort så satte jag ännu högre fart för att få det precis så som vi hade planerat, det som var kvar att göra invändigt. Att jag skulle jobba med egen verksamhet hemifrån osv… Gjorde om ett av garagen till PT studio, jättehäftigt! och precis när den var klar och kunderna började komma så beslutade vi oss att flytta. Hittade nytt och fräscht där vi bor nu. ”Va, ska ni flytta ifrån det fina huset”!! Så reagerade dom flesta. När en dörr stängs öppnas en annan, så är det alltid! Hade väl inga planer på att ha PT kunder hemmavid. Men det går hur bra som helst! Träning utomhus är vi oftast, och nu är det nästan komplett inne också. Vi fick upp TRX:en idag som pryder vardagsrummet. Och testat så den håller har vi också gjort :)

IMG_1023

IMG_1026 IMG_1040

 

Hittade en bild från arkivet från gamla huset. backeskär

Mitt nya uppdrag som PT.

Jag har en ny PT kund som jag har under en längre tid känt att jag skulle vilja träna. Nu kom han till mig, frivilligt och sa han ville anlita mig som PT. Han har tydliga mål och är väldigt motiverad. Det är det som är A&O. Har du inget mål eller ingen motivation så spelar det ingen roll hur mycket pengar du lägger på att investera i dig själv. Jag har fria händer att lägga in så många pass som han mäktar med. Han ska vara i mål 16:e november så vi har lite mer än 2 månader på oss. Helst ska vi vara i mål den 13:e november för då har vi bokat en lunch och en shoppingrunda då jag även ska få hjälpa till med att ekipera honom. Jag vet vad han gillar och vet var hans akilleshäl är. Han cyklar mycket hellre 10 mil än att göra 10 armhävningar. Sedan är han helt euforisk efter ett högintensivt styrkepass. Det är där jag ska lägga fokus, för det är det som kommer bränna bort det som ska bort. Han ska ner i vikt och bli i sin bästa form. Så mycket vi hinner på 2 månader dvs.
Ola säger ofta till mig ”Detta är ett bra blogginlägg” . Ola, detta kommer bli ett fantastiskt bloggföljetong och det ska bli väldigt kul att följda din utveckling. Här är han. Eller vi. Vi har varit med i Året Runt om ni inte visste det :)

382194_10200792292988381_102785812_n

Transportlöpning

Nu har jag bestämt hur jag ska lägga upp schemat för idag, det är ju så himlans härligt väder och då får jag verkligen passa på! Har några hållpunkter under dagen. Möte här och frissan där och spinning prel ikväll. Jag  packar ryggsäcken med vatten och plånbok. Kanske en tröja så jag inte luktar alldeles för mycket blä när Mia ska göra om mig. Jag ska steg för steg gå mot en blondare frisyr. Så antagligen kommer jag ha ännu mer kul, hur det nu ska gå till :) Börjar min dagsresa med spårvagn för att lämna av Alfons. Han hade visst halsfluss och får vara ledig från skolan några dagar. Farmor gillar han och hänga med henne i två dagar så blir han så nöjd så. Jo, jag har jobbat också. Fått äran att träna min PT klient Ingela nu på morgonkvisten. Att ha kunder utomhus ger så många andra hälsoeffekter än själva träningen. Det är extra härligt om det är en solig dag som idag.  Är det inte så fint väder så får man träna på andra saker också, som ligger lite längre in i hjärnan

ute

PT träning utomhus.

Ingela är en härlig PT klient som jag har, vi tränar en gång i veckan. Ute. Fast är det spö spö regn blir det lite inomhus också. Jag anpassar träningen i första hand efter kundens önskemål och målsättning såklart. Sedan blir det vädret som får avgöra vilka redskap jag kommer använda. Inomhus blir det pilatesboll och matta i huset. Våren visade en bra sida just för dagen så en ryggsäck med TRX och ut på en runda. Hemma i trädgården blev det kettlebellen som fick jobba. Även Ingela då, hon har så härliga grimaser. Ett tecken på hårt arbete. Härligt jobbat!! 

Ingela2
Ingela 1

Hittat en jättebra löparryggsäck som passar väldigt bra för mig. Bra med utrymme, 20 liter. Vätskebehållare har jag valt bort, för det använder jag inte då det blir mest korta sträckor. Även ett litet fack för blå boken. Just för tillfället är den blå. När den är slut kanske den blir rosa eller lila. Mina Rootcamp deltagare vet att när blå boken är framme, då ska det bokföras tider för coopertest och styrketest. Då är det allvar :)PT packning1

PT packning2

Jag ser ut som vanligt, samma som när jag kör grupp ser jag ut som PT. En fin tapet har vi fått i köket också, så den får ni kolla på här:tapet

 

PT verksamheten i full gång!

Det är så kul att ha kickat igång PT verksamheten igen, på allvar. För det var ju en gång då jag var ägare till en jättefin PT studio hemma. Så flyttade vi och jag fick så många reaktioner om hur jag kunde flytta ifrån det fina huset med bästa träningsstudion! Men när en dörr stängs öppnas en annan…Jag har PT kunder utomhus och det föredrar jag, då jag älskar att inkludera frisk luft och löpning i träningen,  men erbjuder även inomhus. Hemma här och det går alldeles utmärkt. Kommer även ha tillgång för dig, inne i Göteborg att hålla till på Intelligent Fitness på torsdagar.

Hemmagym

Just nu provar jag en demo ExorLive som ett redskap, där jag lätt kan sätta ihop hemövningar till kunden. Kan enkelt bifoga en länk till kunden så kan man se övningen ytterligare en gång. Typ såhär kan det se ut:

exorlive