Kategoriarkiv: Okategoriserade

Nu är det igång med buller och bång!

När jag får för mycket runt mig så är det yogan som går bort, den bara försvinner. Att jag glömmer av den! och det är DÅ jag behöver den som mest för att kunna landa med båda fötterna på jorden igen. Det är så himlans lätt att jag glömmer bort mig själv, för nu är det igång. Nya schema och tider för barnen. Simskolan och träningar och matcher och… Ett helt vanligt liv som 4 barns mamma och jag älskar det!! Min kloka son Alfons säger ofta när jag vi säger hej då på morgonen: ”Ha en stressfri dag, mamma”. För det är ett saligt vimmel här på morgonen. Ett yogapass kl 9 varje morgon passar mig väldigt bra!  Det är inte alltid det finns på schemat på Sats. Det är en bra tid att göra min egen asana på. Just idag blev det med hjälp från Yogobe som är ett fantastiskt redskap för oss med minimalt med tid. Klickade igång Power Intensive 1 idag med Johanna Andersson. Det finns 5 olika sekvenser att varva. Tjena, helt svettig. Här snackar vi Power Intensive. Vidare kontorsjobb blir på mattan på golvet, bra för rörligheten. För dig som är kontorsnisse, strunta i stolen ett tag så får du se hur ansträngande det kan vara :)

matta

Har efter Turkiet dragit hårt i spakarna för godsaker. C9 är så himlans bra, en kick start på 9 dagar för att sedan gå över till ett annat program med daglig träning. Hemma och det är enkelt! Sedan tränar jag ju mest hela tiden ändå så mitt fokus ligger på kosten och det gör jag nu! På 9 dagar 2 kilo ner och 3 cm runt magen.

måttbandFIT 1 är på 30 dagar och allt kommer i en liten box. Kosttillskott, måttband och det står preciiiis hur man ska göra. Maila mig om du vill ha mer info: jennie@dyrhill.se

fit1

Yoga för barn!

Idag har jag gjort minsta möjliga. Lite sådana hemmasysslor som man gör som mamma. Dammsugit och vikit tvätt torkat av några dammig hyllor. Är långt ifrån pedant och ganska slarvig trots min uppfostran med bäddade sängar och det ska torkas ur skåpen på vårkanten. Tror aldrig jag har torkat ur skåpen ens…. Bädda försöker jag göra. Även min ribba att ha ordning i hallen har jag sänkt ganska rejält :) Barnen leker med kompisar som kommit hem efter semestrarna och Ola drog iväg på en kurs. En hel vecka!! Barnen tycker det är jättekonstigt, för det är alltid jag som ska iväg. Och på lördag åker Ola och jag iväg, en vecka tillsammans. Bara han och jag. Byter arbetsmiljö som värmer och som ger oss bra tid tillsammans.
Jag planerar min höst med iver och med en stor gnutta försiktighet för jag tar lätt på mig för mycket för mitt jobb är alldeles för roligt! och vissa saker är mer lönsamma än andra. Så jag får välja mina tillfällen när jag ska jobba ideellt och när jag ska jobba för att få ihop lön. För att jobba med träning tjänar man inga storamängder pengar, förbaskat roligt och jag får massor igen! På onsdag ska jag träffa en tjej som driver en yogastudio och jag har fått frågan om att ha barnyoga pass. Det lockar mycket! Samtidigt som det är läskigt, och så är det ju med allt som är nytt. Den dagen som jag slutar att göra obekväma saker, då vet jag. Den dagen avvecklar jag mig. Det är utanför komfortzonen som det händer!

Visst är dom söta! Jag tog bort ljudet. Min Fabian som aldrig verkar komma ur kiss & bajs träsket, tyckte det var otroligt roligt när jag förklarade nedåt tittande hund. ”Upp med rumpan och fis ut i rymden”.  Han förstod vad jag menade i alla falla :)

”Den sista ensamma mamman”

Jag har något som jag gärna vill dela med mig av. Det handlar om en bok! Boken är skriven av en tjej som gick i min parallellklass på gymnasiet. Under 2014 kontaktade hon mig och frågade om jag kunde tänka mig att delta i en undersökning hon gjorde där hon intervjuade ensamstående mammor. Självklart ställde jag upp! Boken har ett väldigt viktigt budskap, det om hur viktig familjen är. Hon släpper boken idag och vill att så många som möjligt skall få chansen att läsa den, därför ger hon bort den GRATIS i två dagar – du kan ladda ner Kindle versionen av boken här http://www.amazon.com/dp/1514774348 idag och imorgon. Sprid gärna länken vidare och ladda ner boken. Jag hoppas att ni finner inspiration i det Annica skrivit om min erfarenhet som ensamstående mamma.

3d

Här berättar hon själv lite mer.

Mitt namn är Annica Törneryd. Kort presentation; uppvuxen i Kungälv, gick Kongahällagymnasiet (för 128 årsedan, sorry Jennie, men nu har vi verkligen blivit vuxna), fyllde just 40 (det gick hur bra som helst), är ensamstående 3-barnsmamma sedan 6 år. Mina tre barn är nu 7, 7 och 8 år, de föddes inom loppet av ett år; först Noé, sen tvillingarna Max och Mia när Noé just fyllt 1. Jag har alltså varit officiellt ensam med dem sedan de var två 1-åringar och en 2-åring. Intensivt, även om allt är relativt!

Jag bor i Luxemburg sedan 15 år tillbaka och har således upplevt ”ensam” på många olika sätt. Min familj bor i Sverige och kan inte hälsa på vidare ofta, eftersom Ryanair har slutat flyga hit. När jag tänker tillbaka på hur det var när jag först blev ensamstående känner jag bara ”herregud… ”, det var verkligen tuffa tider! För att försörja oss arbetade jag heltid och gav mitt allt på alla plan, tävlingsmänniska som man är. Det slutade med en stor fet KRASCH. Utbränd med panikångestattacker, det var helt fruktansvärt. Jag var rädd att jag inte skulle klara av att vara mamma längre. Men jag vägrade att ge upp, jag bestämde mig för att starta om, på ett bättre sätt, ett sätt som fungerar och gör mig lycklig och stark! Jag skrev en bok om det; dels för att jag älskar att skriva, och dels för att jag vill försöka ”rädda” andra familjer, med allt vad det innebär – främst att uppskatta värdet av en hel familj, där barn får växa upp med båda sina föräldrar.

Boken jag skrivit heter ”Den sista ensamma mamman” med undertiteln ”en gripande och sann berättelse om hur tufft det är att vara ensamstående mamma – och teorier om hur vi kan bevara kärnfamiljen”. När jag började skriva var det mest i självhjälpssyfte, för att bearbeta det jag gått igenom, förstå mina misstag, förlåta mig själv och bli hel. Jag trodde egentligen inte att det skulle bli en färdig bok av det. Men det blev det! Först kände jag att jag inte vågade dela med mig, eftersom det är väldigt privata och smärtsamma saker. Sedan kändes det viktigare att få ut mitt budskap, och jag bestämde mig för att publicera boken och dela med mig av min historia.

Att skriva en bok har varit en dröm sen jag var pytteliten J och nu har det blivit verklighet, fantastiskt roligt. Jag hade aldrig kunnat gissa att boken skulle handla om familjer som går sönder (speciellt inte min egen), men så är det i livet, man vet inte riktigt vad man har framför sig! Min uppväxt där mina föräldrar skilde sig, mitt dåliga självförtroende, mina dåliga val och andra faktorer har bidragit till att jag blev ensamstående mamma. Det är tufft. Jag har gjort det bästa möjliga jag kan av min situation – och skrivit om det. Det är delvis min historia, hur jag kraschade med en hejdundrandes ”burnout”, hur jag vände krisen och tog mig tillbaka. Dels redovisar jag resultat från en omfattande studie jag gjort med intervjuer på nästan etthundra ensamma mammor från olika delar av världen, samhällsgrupper, religioner, kulturer och åsikter. Boken innehåller dessutom övningar och inspiration för att må så bra som möjligt, trots en jobbig situation. Min förhoppning är att så många som möjligt läser boken, dels i rent underhållningssyfte, för jag har försökt att beskriva en väldigt jobbig situation med mycket humor. Dels för att upplysa om hur tufft det är, och förhoppningsvis få någon att inte gå samma väg. Men även för att inspirera och motivera de som är i en liknande situation, vilket är ganska många i dagens samhälle. Skilsmässostatistiken i Sverige (och många andra länder i Europa) ligger på 50%, vilket är helt fruktansvärt. Alla dessa barn som växer upp i splittrade familjer, för att inte prata om de trötta mammorna.

Jag hoppas kunna nå ut till tre grupper.
1) Unga kvinnor som ännu inte bildat familj, jag vill att de läser boken och får sig en rejäl tankeställare och råd om vad man bör vara noga med för att undvika en trasig familj,
2) kvinnor (och män) som är gifta och har barn, som tycker att det är lite tråkigt i relationen, som kämpar med vardagen, romantiken har försvunnit eller hinns inte med, det är mest gnäll och tjabb – jag vill få dem att inse det ENORMA värdet av en ”hel” familj, att försöka få dem att tänka till och verkligen uppskatta den skatten de har och att göra aktiva förändringar för att göra äktenskapet och familjen glad, sammansvetsad och lycklig! Sist men inte minst vill jag nå ut till,
3) ensamstående mammor som känner sig på gränsen till sammanbrott, som inte orkar ta itu med en ordentlig uppfostran, sin egen hälsa och positivt tänkande – för de är så trötta att de inte orkar tänka över huvud taget, jag vill inspirera dem och ge dem mod att orka, att hitta kraften inifrån att uppfostra sina barn till fina människor och att inte föra över en ”trasig” familjebild som det ”normala” till sina barn. Det är jättesvårt, men jag är övertygad om att det är möjligt.

Jag ger bort Kindle versionen av boken gratis idag och imorgon, för att alla de som inte har en ”bok-budget” skall kunna få tillgång till boken och även de som i vanliga fall inte köper böcker men är nyfikna på Den sista ensamma mamman. Alla som köper boken bidrar automatiskt till Den sista ensamma mamman Fonden https://youtu.be/VAQEdigTkD4

Jag har startat den för att stötta ensamstående mammor som har det kämpigt, men som alltid gör sitt allt för sina barn. Jag kanske inte kan förändra deras livssituation, men jag vill ge dem känslan av att någon bryr sig, visa dem att bra saker kan hända och inspirera dem att fortsätta kämpa och vara glada mammor som uppfostrar glada trygga barnJ! Det finns mer information om detta på hemsidan till boken http://densistaensammamamman.se/tlsmf/

Det finaste jag vet är en lycklig familj! Jag önskar att min historia kan inspirera någon att fatta rätt beslut och undvika smärtsamma misstag, att kämpa mer för sin familj och att lyckas hålla ihop, glada och lyckliga!

Jag önskar att det kunde finnas en sista ensam mamma, och jag önskar att det kunde vara jag.

Vänliga hälsningar,

Annica Törneryd

Hemma igen!

Vi har haft omröstning mest hela dagen i bilen. Ska vi, ska vi inte? Kollat väderkartor runt om i västra Sverige och tillslut blev det faktiskt så att vi beslutade att avbryta våran tur i husvagn. 13 grader och ihållande regn är jättemysigt. Ett tag. Nu är vi hemma igen och barnen har sina kompisar som också fortfarande är lediga. I morgon börjar jag jobba, på riktigt. Både med nya och högre målsättningar när det gäller träningen. Jag har höga ambitioner med företaget som jag längtar mycket att sätta tänderna i. Ibland måste man bli lite förbannad för att det ska hända saker. Jag har inte kommit dit jag vill med mina träningsresultat inte heller i min business. Min ledighet tar jag längre fram när om det blir någon sommar i år. Jag har Barcelona och Kreta att se fram emot närmaste månaderna. Skönt att kunna välja och bestämma själv! Men fick några härliga dagar ändå i husvagnen…

dyrhill på camping

 

 

#campnext2015

Jag är på helt rätt plats på rätt tidpunkt och jag omger mig med massa människor som jag tycker om. När vi samlas 250 galningar under samma tak kan det inte blir mer än roligt! Det är lärorikt och jag har skaffat mig så många nya vänner, bara på en helg! Lärt mig massor och kommit till insikt på många plan vad som är viktigt för mig. Tiden är väldigt viktig för mig att kunna vara mycket mer med familjen än vad jag har varit. Det är verkligen jätteroligt att jobba med att jobba med träning och ha PT kunder, men det är ju faktiskt viktigare att vara med dom som är allra viktigast för mig. Därför passar networkmarketing väldigt bra!
Grymt tema på helgen som var 80-tal med färgsprakande kläder och en musik som jag gillar! Häftiga föreläsare och… ja det går inte att beskriva. Kul som attan och detta är tydligen ett jobb säger dom :)

IMG_7039 IMG_7043
IMG_7064
IMG_7136 IMG_7149

Jag kunde ju inte hålla mig så jag bjöd på träningspass för teamet. En ny kompis, Jennie, hörde av sig när hon såg att jag annonserade på FB gruppen att hon kunde avsluta med yoga och mindfulness. Vilken kombi med den fantastiska vyn som Tyllsnäs udde har.

IMG_7155 IMG_7168 IMG_7175 IMG_7192

Det var väldigt många bra föreläsare. Någon rolig. En annan hade bra fakta. Många inspirerande. Men den som inte lämnade något öga torrt var Jonas Gustafsson. Ta fram nästdukar och se filmen. Vilken kille! Vilket driv och vilja. En film man kan kolla på någon dag när det känns lite tungt.


IMG_7051

Grattis Pappa Ted på födelsedagen!

IMG_6972
Teddans födelsedag är den viktigaste för mig att fira av oss alla och idag fyller han 54 år ett stort grattis till dig Teddan! Vet att du inte var så noga med att fira din födelsedag, den ligger mitt i sommaren när alla har semester och blev lätt bortglömd. Men nu firar vi den mer än någonsin!! Det är mycket roligare att fira din födelsedag än den sorgliga dagen då du gick bort i april 2009.

Vi firar med påmpa och ståt och planerar den ganska bra. Förra året var vi i Kroatien med husvagnen och jag tog med mig en rulle marsipan och tårtbottnar för att säkra upp det viktigaste på bordet just denna dag: pricesstårta. För det var hans favorit. Toppar vi den med tennisrack och ferraribilar blir det ännu mer maxad faktiskt :) Besöket vid gravstenen brukar vara ganska underhållande, jag klämmer i med en sång och barnen håller för öronen för det är pinsamt. Alfons förslog Spotify istället och han kommer ihåg vilka låtar vi spelade på pappas begravning och började själv nynna på ”Som en bro över mörka vatten”. Han kommer även ihåg hur ledsen han var medans lillasyster studsade omkring i kapellet och fattade ingenting vad som pågick. Fabian som bara var 6 månader och satt vagnen. Den låten som är främst är min och Teddans är den som dyker upp då och då på olika tillfällen, ”Utan dina andetag” med Kent. Den valde vi när vi gifte oss och jag valde den till begravningen.  Ibland dyker den upp på gymet, på något café. Restauranger har jag hört den vid flertal tillfällen. Jag vet ju att det är Ted som trycker på play för att göra sig påmind i mitt liv.

Vi hälsade på graven redan i går och Fabian och Alfons hittade varsitt svärd som sedan blev dekoration. Att stå på händer är Matildas paradnummer och sedan drog Hugo igång någon lek med att springa mellan stenarna. Blommorna fick vatten och även hans grannar. Matilda hade målat stenar för att lägga hos pappa. Våran första sommar efter Teddans bortgång käkade vi princessbakelse vid graven. Det är konstigt men så kan man också göra :)

IMG_0071

Idag äter vi tårta till frukost. Det kan man också göra :)

IMG_6973

Och så vår låt då. Ibland blir jag glad när jag hör den, ibland ledsen. Den berör och jag tycker mycket om den!

Team Rynkeby Älmhult, ni är bäst!!

Förra året på Rootcamp Käringön så träffade jag två tjejer som var med på träningshelgen. Inga extremtränande personer utan två sköna och glada tjejer som gillar att träna. Lisa och Carin från Älmhult. Dom skulle cykla till Paris berättade dom och Carin skulle vara lagkapten. Det är projekt Team Rynkeby när man gör det för den goda saken skull. Du sätter dig på cykeln och tillsammans med ditt team cyklar du ner till Paris, för att bidra till den goda saken skull. Samla ihop pengar till Barncancerfonden. Det fanns inget existerande lag i Älmhult så det blev Carins nöt, att hitta motiverade cyklister i Älmhult.
Jag har träffat Carin under året några gånger och jag följer dom med spänning på Facebook. Jag får verkligen ståpäls och blir helt tårögd vilken insats dom gör!  Dom har idag cyklat 101 mil och har 24 mil kvar innan dom når målgången Paris.
Fasen alltså, vad jag bara beundrar människor med eget driv. Dom säger att dom ska göra en sak och så gör dom det!  Allt är möjligt bara man bestämmer sig! Carin Ludwig och Lisa Engman och resten av alla cyklister. Ni är mina stora idoler!

älmhult

älmhult 2

Båstad blir det fler gånger!

Vi inledde fredagen med 2 timmars yoga och Ola gjorde det med bravur, för han yogar bara ibland. Jag yogar så ofta jag kan, kanske inte alltid för jag vill men för att jag behöver det. Hade mattan inte funnits för mig så hade jag varit trasig för längesedan. För jag gör väldigt många saker på samma gång. Skönt att samla tankarna på mattan och stärka kroppen där. Trots att man oftast går själv till yogasalen finns det alltid någon att prata med, för vi som är i samma rum är lite samma. Visar en respekt för varandra och vi gillar varandra för den vi är. Svårt att förklara men vi gillar varann oavsett :)

IMG_6504

När jag gick min Globalyoga utbildning så gjorde  Sara reklam för Sandra, som skulle komma till Båstad denna helgen och det var fler än jag som nappade. Union och reunion. En jättebra kombi! Globalyoga utbildning är inte bara en utbildning, man blir som en familj. Sara, Jessica och Malin är mina kompisar nedan.IMG_6508 När lördagen är över har vi haft totalt 7 timmar tillsammans på våra mattor. Det var en workshop handstand på 3 timmar och när jag såg rubriken var min första tanke att backa ur. Jag kan ju int stå på händer! Men jag måste ju börja någonstans… Vi övade bakasana i olika vinklar och sedan var det dax för händer. Med hjälp av min partner in crime, Jessica, gick det ganska bra. Hon står på händer och en kråka för henne är inga som helst problem! Min 9 åring hemma står på händer så fort hon får chansen.  Matilda har sin vägg i köket som hon utnyttjar flera gånger varje dag. Jag ska vill också stå på händer i köket. För mitt barnasinne har jag kvar och gammal tant är det sista jag vill bli! IMG_9678 IMG_9682 IMG_9685 Mellan passen hade vi håltimma och vi tog en sväng ner till Båstad hamn. Där gick deltagarna i mål för Båstad marathon. Den längtan ligger fortfarande kvar såklart. 42 km löpning, steg för steg. Kanske ett mål för 2016. Snygga medaljer hade dom som gick i mål också. Båstad blir det absolut fler gånger. Yoga eller marathon eller både och. IMG_9697

Tredje gången gillt!

Våran husvagns karriär började för fem år sedan och vi är redan inne på vår tredje husvagn och det har antagligen med mig som person att göra. Hinna med så mycket som möjligt på kort tid :) Men nu tror jag bannemej att vi har hittat rätt husvagn som passar oss! Den första köpte vi helt ny och att vi fortsatte tycka om husvagn efter denna korta period är ett under. Hugo var bebis och vår första tur var Åre tur och retur över en helg. En spjälsäng hade vi i denna husvagn och alla andra prylar som ska med när man har en bebis. Den var ganska liten men det fanns sängplats till alla barn. Plastig och allt gick sönder från första början. Skräp tyckte vi!

F880DE9F-73C0-40CE-80B4-BB900C30ED8B Så när vi sålde stora huset i Önnered och fick en bra slant över slog vi på stort med både ny husvagn de lux och en ny bil. Dyrt som attan! Ola uppgraderade sitt körkort och varför inte dra ner i Europa och slåss på dom små vägarna i Italien och Kroatien. En jättehärlig resa, verkligen! Men vi hade ofta problem att komma in på campingplatser för att vi hade för stort ekipagen. När vi hade passerat Tyskland så såg vi ingen med sådan stor husvagn längs med vägarna. Många härliga och läskiga minnen… FullSizeRenderOla med en stor hink is i magen fick upp kameran i detta läget. Jag höll på att hoppa över kajkanten i Kroatien när vi satt i detta läget. Ola är kung på att köra husvagn och tycker det är en rolig grej. Han hade laddat med en Jägermeister som låg i mitt fack på passagerarsidan om det skulle köra i hop sig. Den låg kvar oöppnad efter våra 6 veckor i Europa.

0BA62810-4331-4A5F-B6CF-D02DC05EF55AVi tog husvagnen till Idre förra året och det är verkligen tokmysigt att campa i fjällen. Golvvärme och… jo, lite meckigt är det men nu har vi testat det också :)

E3533152-FCBE-4807-930F-84D7EBA4A541

 

Nu är vi på Orust och firar midsommar på Sollids camping i vår ”nya” husvagn. Den är från 2008 och är en mindre variant med sängar så alla får plats. Vi sålde vår Kabe och även den  jeepen vi hade i höstas och den har vi har nu ser nästan ut som den vi hade från början. Mindre plastig och nu när barnvagn och spjälsäng inte längre finns med så är vi verkligen jättenöjda med denna husvagn. Lätt och enkel och jag känner mig som alla andra på campingen. Vi har det fantastiskt här på Orust och funderar på att stanna några dagar till. Pendla in till Göteborg skulle väl funka några dagar, här är verkligen idylliskt!10259829_10153209280649279_4670722578712548580_n 10313380_10153209280514279_116128952971259089_n 10406504_10153209280364279_5372826601413481331_n 10455644_10153209282209279_7959754937613278977_n 10882109_10153209280714279_4421667629713740287_n 10986499_10153209280909279_6090599467475493093_n